❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10Ghz >11km > 150mbit/s

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: 10Ghz >11km > 150mbit/s

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Dade_Marfi píše:hm ... jen obchodni trik ... jak asi tak udelaji na antene 2db navic ? ... kravina :)

Je a není.. Máme tyhle talíře přeměřené na točně v Kunovicích a na 10800MHz mají dokonce 36,5dBi. Řekněme, že tvrdit, že anténa má zisk 36dBi je odvážné a vzhledem k tomu, že jsme ty antény od S měli možnost změřit a srovnat považujeme 36dBi zisku za fabulaci.
My tvrdíme, že zisk je 35dBi, což je reál dobře postavené antény, opakuji dobře postavené.
34dBi není špatná hodnota a můžeme ji nazvat "opatrnou". Konstatuji, že odpovídá způsobu konstrukce a zpracování zpětného zářiče jejího výrobce.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Tak pokud tam chceš Altera resp. 25Mbit do začátku tak nevyjde místo Fobie pdobně draho Bentley, teda Ceragon IP10? Začnu tradičně mínusy Ceragonu:

1. Nemá spektrák
2. Zaštiťuje to KPE (Dade se obrací v hrobě:) )
3. Není to AllinOne řešení.

Plusy:
1. Je to dle názoru konkurence luxusní pojítko a ostatní můžou jít prodávat brambory
2. Servisuje to KPE (co je pro jednoho mínus pro duhuhého zase může být plus)
3. Parametrama je na špici
4. Cena pokud chceš jen 25/25Mb a stačí pro teď tak od Altera až tak jiná možná nebude.
5. Mno ano je to Ceragon tak proč jít do něčeho horšího?:)

Se divím že Insider neměl potřebu toto Ti nabídnout :D .
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

to David2006 - ba ne .. neobraci se v hrobe :P ... jak uz jsem nekde psal, me vadi vyrobky samo domo nabastlene svab na svabu atd ... proti solidnimu vyrobku nemam namitek a proti Michalovi take nemam namitek pokud udela neco solidne ... a co se ceragonu tyce, myslim, ze muj nazor je vseobecne znam ... mam tyto spoje rad :) jen by mne zajimalo co/kdo bude delat venkovni jednotku 10Ghz ... :O :shock:
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Tak jasně přiznat to nemůžeš dokud jsi mezi živými :mrgreen: . Ale jak víme byla to jen nadsázka. A k tomu FODu tak není to trošku tak jako že Catalist taky není od Cisca outdoor tak ani Ceragon tohle asi za podobný pro něj dumping FOD v 10GHz neudělá.... .Čistě střílím od boku i když FOD by se mi časem šiknul víc, tak dám asi na názor konkurence že proti tomu můžou jít na to pole brambor... .
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

hapi píše:minulej tejden jsme zvedaly 10GHz pojítko protože v cestě vyrost barák. Spoj 1100m, barák tak 20m od jednoho bodu zastínil střechou spoj. Přímá viditelnost žádná!! Fresnelka, když nebudu brát střed kterej je neprůchozí, byla tak z 50% zastíněná střechou. Signál před posunutím pojítka -51/55dB, BER 0. Teď -41/44dB, BER 0. Orcave 1S10, 100Mbit, TX 1dB, paraboly arkivator 60cm.

To pojítko tam jelo tak cca 3 měsíce a za deštů se horšil signál ještě o cca 7dB ale nikdy se nerozpadnul a ani nechyboval.

hapi oni te v Orcave plati za reklamu? :D Nemuzu si pomoct, ale tady se nekdo bavi o 11km na summitu nebo alcome, a ty vytahnes tu kristalku co mas na 1km...
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

miract píše:
hapi píše:minulej tejden jsme zvedaly 10GHz pojítko protože v cestě vyrost barák. Spoj 1100m, barák tak 20m od jednoho bodu zastínil střechou spoj. Přímá viditelnost žádná!! Fresnelka, když nebudu brát střed kterej je neprůchozí, byla tak z 50% zastíněná střechou. Signál před posunutím pojítka -51/55dB, BER 0. Teď -41/44dB, BER 0. Orcave 1S10, 100Mbit, TX 1dB, paraboly arkivator 60cm.

To pojítko tam jelo tak cca 3 měsíce a za deštů se horšil signál ještě o cca 7dB ale nikdy se nerozpadnul a ani nechyboval.

hapi oni te v Orcave plati za reklamu? :D Nemuzu si pomoct, ale tady se nekdo bavi o 11km na summitu nebo alcome, a ty vytahnes tu kristalku co mas na 1km...

Miro, to by nebyl Hapi :lol:

Tak je rozhodnuto, objednal se ten Alter, tak uvidíme.
Nebudu zastírat, že p.Peterka mi poslal skoro ihned PM s nabídkou cenově nižší, nicméně jsem slušně odmítnul a to ze dvou důvodů: rychlost dodání a nulové zkušenosti s jeho spoji. Takže nechci riskovat na takovým skoku s nevyzkoušeným rádiem (nevyzkoušený neznamená nekvalitní!) Každopádně díky všem za názory.

edit: pokud někdo z vás ty Ceragony bude testovat, byl bych rád, kdyby ste podali reference.. přece jen, je to pár tisícovek dolů než konkurence.
Naposledy upravil(a) sub_zero dne 18 Jul 2011 19:44, celkem upraveno 1 x.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

miract
Kontaktovat uživatele:

Ray asi neprodava nic pomalejsiho jak 100Mbit ze?
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

70mego ... ale byl tam podmineny up-> 100 mego do roka myslim
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

miract píše:Ray asi neprodava nic pomalejsiho jak 100Mbit ze?

má 70Mbit.. ale: podminenej upgrade, 35ky anteny..ale ve vysledku to je plna 170ka.. jen licencne srazena dolu..ale zase to mas pohodlnejsi pri pripadnym upgrade.. coz u nas hrozit nebude.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

miract píše:

ne to ani ne. To byla jenom taková zkušenost z terénu že 10GHz projde i když je silně narušená přímá viditelnost i fresnelka a o tu fresnelku sub_zerovy šlo ne? Byl to jenom příklad co může chodit bez chyb.

Co máš za problem s orcave konkrétně s 1S10? Něco se ti na ní nelíbí? máš jí snad? blbne?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

No prave, do roka dalsi prachy za upgrade, ktery treba nepotrebujes, to ma i alcoma. Asi se jim to nevyplati. :)
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:
ne to ani ne. To byla jenom taková zkušenost z terénu že 10GHz projde i když je silně narušená přímá viditelnost i fresnelka a o tu fresnelku sub_zerovy šlo ne? Byl to jenom příklad co může chodit bez chyb.

Co máš za problem s orcave konkrétně s 1S10? Něco se ti na ní nelíbí? máš jí snad? blbne?

Narusena fresnelka na 1 a 11km je asi trosku u necem jinem, nemyslis? To se neda ani srovnavat.

Mas pravdu, Orcave moc nemusim.Ja ale nikomu porad dokola nevnucuji jine spoje, tak jak to delas ty.

Myslis ze by se summitd, alcoma, ray, peterkostroj... chovali v pripade narusene fresnelky jinak, jako tvuj Orcave?
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

hapi píše:
miract píše:

V roce 2011 pojitko, ktere neumi kanal 4 a 7 je docela ulet. Zvlaste, kdyz to je v nasem meste posledni vyuzitelny "par".
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

nic hele, neřeš to. Já jsem popsal příklad jak to jelo se všemi detaily a ty v tom vidíš problem že je tam zařízení který se ti nelíbí. Tvoje věc.
Kdybych tam napsal že tak jela alcoma bylo by to ultra hustý?

Narušená fresnelka je narušená fresnelka na jakoukoliv vzdálenost. Na dálku je to lepší že větší část je většinou nenarušená. Já jsem měl narušenou fresnelku okolo 50% s tim že přímá viditělnost neni a to už neni jenom narušená fresnelka ale i ta viditelnost. Nicméně se zase opakuju, byla to reakce na sub_zera aby neměl strach že to nepojede protože má lepší podmínky než já tady a na podstatně menší rychlost s jinou modulací a citlivostí.

1S10 je z roku 2009.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

miract
Kontaktovat uživatele:

hapi píše:Kdybych tam napsal že tak jela alcoma bylo by to ultra hustý?

Odpovim ti moji otazkou, co jsem napsal výse:

Myslis ze by se summitd, alcoma, ray, peterkostroj... chovali v pripade narusene fresnelky jinak, jako tvuj Orcave?
0 x