❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Budoucnost VO-R/14/08.2005_26 - 10GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: Budoucnost VO-R/14/08.2005_26 - 10GHz

Příspěvekod Insider » 14 years ago

honzam píše:Insidere tak kdy podepsat tu petici na "zachování" 10G pásma. Mělo by se rychle něco vymyslet. Do června není zrovna moc času

Budu, ale az o vikendu
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

CTU ma uz na stole pripravene zmeny v kanalovani, takze to bude mozna tak akorat aby se to spustilo.
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Jardax píše:CTU ma uz na stole pripravene zmeny v kanalovani, takze to bude mozna tak akorat aby se to spustilo.

to by mě zajímalo jak velká obálka přišla
0 x

Jardax

honzam píše:
Jardax píše:CTU ma uz na stole pripravene zmeny v kanalovani, takze to bude mozna tak akorat aby se to spustilo.

to by mě zajímalo jak velká obálka přišla

Zadna. Racom poslal rozbor stavajici definice kanalovani s poukazem na jeji nedokonalost a dvojznacnost, prilozil vypracovanou tabulku stredovych frekvenci hlavnich kanalu i subkanalu a popis.
CTU opacil ze je to bohuzel s tou stavajici definici pravda, ze ma Racom svoji tabulku tak jak to ma byt a ze pri nejblizsi prilezitosti bude tato zmena, resp. upresneni, do VO aplikovano.

Jestli musis nutne za vsim hledat obalky, doporucuju vybrat nejakou jinou instituci, kde to bude jednodussi ;)
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 14 years ago

Chlapi mě ještě zajímá jedna věc, v dopise racomu sice kluci řešili kanálování a chyby v něm(edit: resp nejasnosti v definicích VO), nikde ale nebyla ani zmínka o tom, že se musí použít jeden kanál pro RX a druhej kanál pro TX čímž, by bylo docela pěkné, že by muselo UBNT dodržovat nějaké kanálování, ale pokud by to neřešilo, že nemůžou použít 10Ghz Wifinu, tak by bylo pásno stejně odsouzeno ke smrti....
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Jardax

rouchi píše:Chlapi mě ještě zajímá jedna věc, v dopise racomu sice kluci řešili kanálování a chyby v něm(edit: resp nejasnosti v definicích VO), nikde ale nebyla ani zmínka o tom, že se musí použít jeden kanál pro RX a druhej kanál pro TX čímž, by bylo docela pěkné, že by muselo UBNT dodržovat nějaké kanálování, ale pokud by to neřešilo, že nemůžou použít 10Ghz Wifinu, tak by bylo pásno stejně odsouzeno ke smrti....

No prave. Neni zadna zminka, a o to jde.
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Informace z ČTU. Takže sledujte vývěsky..

Vážený pane inženýre,

obdrželi jsme Vaši žádost o zahájení konzultace – návrhu změny všeobecného oprávnění VO-R/14/12.2006-38.

Touto žádostí se budeme zabývat a veřejnou konzultaci ve věci změny tohoto všeobecného oprávnění plánujeme na 2. pololetí 2011 tak, aby v pásmu 10 GHz bylo zajištěno efektivní využívání rádiového spektra při zachování principů technologické neutrality.

Veřejná konzultace bude vyhlášena na webových stránkách ČTÚ.

S pozdravem

Ing. Jiří Macek

Český telekomunikační úřad

odbor správy kmitočtového spektra
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Jardax

Dobry... jsem zvedav k cemu konzultace povede.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Doufám že to nijak nenaruší vstup UBNT na tento segment trhu :D .
0 x

Jardax

David2006 píše:Doufám že to nijak nenaruší vstup UBNT na tento segment trhu :D .

Jestli bude UBNT (ci kdokoliv jiny) za pulku nebo za dvojnasobek je mi celkem jedno - kdyz se vejde do nasich standardnich parametru, tak jako ostatni vyrobci, zadny problem.
0 x

David2006

Jasně s tím naprosto souhlasím - musí o být dle VO vše ostatní je dovoleno :lol: .
0 x

Jardax

David2006 píše:Jasně s tím naprosto souhlasím - musí o být dle VO vše ostatní je dovoleno :lol: .

Jsem rad ze to tak vidis. Predpokladam, ze zrovna ty mas vsechny wifiny v souladu s prislusnym VO?
No jak jinak, ze...
0 x

David2006

Rýpáním do mě jen odbíháš od tématu, jak jinak že... .
0 x

Jardax

David2006 píše:Rýpáním do mě jen odbíháš od tématu, jak jinak že... .

Prosim? Ja myslel ze tema "dodrzovani VO" je soucasti tohoto vlakna, koneckoncu jsi s tim prisel ty, ne?
Tak o cem to mluvis?

Vis, fakt nemam zrovna dneska naladu, takze bych mohl napsat spoustu osobnich veci, jako ze jsi zoufala socka co musi ojebat cokoliv co mu usetri par korun a ze celou dobu jen blbe rejpes svym primitivnim zpusobem do veci ktere jsou dobre na ukor veci ktere jsou levne, coz je tvoje jedine kriterium a nazajima te nic okolo, a jeste mas tu drzost se cynicky schovavat za hlasky typu "vsechno podle VO, ostatni je povoleno", a mas pritom na hlave cely velkosklad masla, jako podobny typci obvykle mivaji...

Ale nenapisu to, abys nerekl ze treba chci do tebe nejak rejpat nebo tak...

:D :D :D
0 x

David2006

Vidíš a mě nesojí za to o Tobě psát ani tohle :) . Stačí když tu vyjádřím svůj názor a lidi jako Ty se projeví sami.
0 x