❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Výkon MK na x86

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Walkeer
antispam: Ano

Re: Výkon MK na x86

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

miract píše:Ja tim chtel jen rict, ze nas mikrotik tlaci do tech jeho predrazenych 1U krabic

S tim si dovolim nesouhlasit, protoze dle meho soukromeho nazoru v podobne cenove relaci neexistuje konkurence ktera by mela aspon podobne parametry, tedy dostatek portu, malou spotrebu, velikost 1U a vykon. Kdyz se clovek koukne na cenu alespon trochu srovnatelnych routeru, tak zjisti, ze to je vlastne hodne levne.

miract píše:, nez aby udelali(hlavne jadro) rozumne podporu novych x86(PC). Z toho ze si nekdo koupi licenc L4 za par stovek maji mnohem mene nez z nejake RB1xxx za desitku ze...
navrhujes tedy zdrazeni ROS pro x86, chapu to spravne? smysl by to davalo, kdyz diky existenci levnych a relativne vykonnych RB patri ROS pro x86 spise do vyssi ligy.

Majklik píše:top umí ukazovat i procent od irq (jak skutečný čas HW handleru, tap pak up obsluhu)

Dodas prosim nejaky screenshot? to by me vazne zajimalo, ja to v topu nidky nevidel.
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 14 years ago

Majklik píše:top umí ukazovat i procent od irq (jak skutečný čas HW handleru, tap pak up obsluhu)

Dodas prosim nejaky screenshot? to by me vazne zajimalo, ja to v topu nidky nevidel.[/quote]

[root@trbarch1 ~]# top -n1|head -3
top - 11:33:05 up 4 days, 18:14, 1 user, load average: 0.00, 0.00, 0.00
Tasks: 134 total, 1 running, 133 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 0.0%us, 0.5%sy, 0.0%ni, 99.1%id, 0.2%wa, 0.0%hi, 0.1%si, 0.0%st
[root@trbarch1 ~]# top --version
top: procps version 3.2.7

HI=hardware interrupts, SI=software interrupts.
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

Dekuji, to jsem nevedel a kdyz jsem grepoval man od topu, tak byla chyba v malem "i" u Interrupts :)

2 Hapi: tak jsem bylo mimo, sorry
0 x