❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL a jak se naj tesite

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: VDSL a jak se naj tesite

Příspěvekod miract » 14 years ago

Mozna tak se smlouvou na rok-dva. Proste a jednoduse jim bude jeste roky trvat, nez se jim zlepsi reputace, aby k nim zacali lidi zase odchazet.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

min. rok. Pak je standardni cena, ozvou se, a nabidnou zase neco podobneho. Pripadne muzou sml vypovedet.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

ja nevim proc ale verim, ze par lidi se chytne na ty O2 akce a jak zjisti, ze diky tomu ze jsou z horni dolni a jede to tak 1M a to jeste zazrakem, okamzite vybehnou s montaznikem :lol: ve mestech aspon tady jizni morava - brnensko je kabelovka snad vsude a i v mensich mestech jede fa. Selfnet celkem brutalne v tom slova smyslu, ze meli tu odvahu zakablovat je a ted jim to sype...tady si O2 moc neskrtne :) pominu li WiFi, tak i 3G od O2 mi tu bezi 2-4x rychleji nez jejich mozne ADSL...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

no ale obvám se, že jestli by v té lokalitě šlo 25mega (nebo alespon nějaká slušná rychlost) a byl tam náročný tahač, tak takovou rychlost mu wifina nenabídne...pokud by tam nebyl P2P spoj jen pro něj...(což už zase je cenově jinde)
My na chatě utekli od wifi poskytovatele k O2, protože prostě kabel je kabel, ikdyž to jede jen 2megabity (ten wifi jel max 1,5mega a chtěl za to podobný prachy) teď to máme za 400kč, telefon nemáme.
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

czatlantis píše:no ale obvám se, že jestli by v té lokalitě šlo 25mega (nebo alespon nějaká slušná rychlost) a byl tam náročný tahač, tak takovou rychlost mu wifina nenabídne...pokud by tam nebyl P2P spoj jen pro něj...(což už zase je cenově jinde)
My na chatě utekli od wifi poskytovatele k O2, protože prostě kabel je kabel, ikdyž to jede jen 2megabity (ten wifi jel max 1,5mega a chtěl za to podobný prachy) teď to máme za 400kč, telefon nemáme.

hmm tak toho bych nebral jako poskytovatele ale jako amatéra :lol:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Že to zrovna Okoune říkáme svou velikostí my dva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Pokud drží pro sebe dobrou cenu se 2megama tak je klikař a kabrňák v jednom :mrgreen: . Konečně zase někdo, kdo pochopil, že cpát peníze do sítí se vyplatí jen tam kde (mimo jiné) hrozí povětšinou jen konkurence a to ať již současná či max. ze střednědobého horizontu. :D
0 x

czatlantis

Příspěvekod czatlantis » 14 years ago

No co mě nejvíc na tom netu štvalo, byl takovej dynamickej shaping. Člověk se dělil o svou rychlost s dalšíma X lidma (nevím kolik to bylo přesně) a podle toho, kolik stáhl v poslední hodině se řadili lidi s podobným trafficem k sobě. Takže pokud člověk nic netahal, tak byl přiřazen mezi ty, co nic netahaj a jelo to těch 1,5mega. Ale jakmile začal stahovat, tak ho to přiřadilo k těm stahovačům a po hodině tahání mu sotva jel net. Co bych pochopil, že prostě v době přetížení se sníží rychlost, to jo, ale ne prostě tahle sviňácky, ikdyž nikdo netahá! Když chtěl člověk něco stáhnout třeba i ve 3 v noci, tak ho to furt omezovalo, ikdyž si myslím že v noci žádná velká zátěž být nemohla. + Neměli ani zálohovanej bod ve vesnici a ani tam, kde brali konektivitu - stačila blbá bouřka a hned ten net nejel. Takže jsem s nima skončil a zlatý ADSL (jen nebýt tak daleko od ústředny...)
0 x

David2006

Dyť říkám holt borec koumák :mrgreen: :lol: .
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

David2006 píše:Že to zrovna Okoune říkáme svou velikostí my dva :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: .

Pokud drží pro sebe dobrou cenu se 2megama tak je klikař a kabrňák v jednom :mrgreen: . Konečně zase někdo, kdo pochopil, že cpát peníze do sítí se vyplatí jen tam kde (mimo jiné) hrozí povětšinou jen konkurence a to ať již současná či max. ze střednědobého horizontu. :D

hmmm myslíš že být velkej je nějaká výhoda? no ano výhoda je to taková že majitel sítě má větší výdělek, ale pro koncového zákazníka je to nevýhoda, protože je třeba na AP s deseti a více lidma atd.. Vem si že v naší síti máme v jedné lokalitě max počet na AP 5GHz 4 uživatele a toto parádně frčí, ovšem já to nedělám pro prachy ale pro pomstu :wink:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

David2006

Tak sem si myslel že Tě to spíš baví než že by jsi se někomu měl mstít. :D . Pak už bych nechal na dalším filozofování zda se nemá ten komu se chceš pomstít smát při Tvé zpětné sebereflexi nad počtem členů kterým poskytuješ inet , křivkou jejich nárůstu a času který do toho jistě dáváš v porovnání, že z toho moc kromě té řekněme hodně chabé "pomsty" nemáš... . :mrgreen: To už mi přijde větší výhra jim to zpátky buchnout k odprodeji a mít se a nebo pokračovat v kynutí dál. Jenže na to musíš napřed ty lidi mít... .
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

Včera jsem měl ve schránce krásnej modrej leták od O2 kde stál super komerční blábol. Cituji: "Připojte se stabilní rychlostí AŽ 25Mbps" :-)
To snad vymejšlel nějakej vožralej manažer :-) Napíšou stabilní a hned za to AŽ :-)
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

cos cekal, ze tam snad napisou "ojebeme Vas do mrte ... a kdyz budete chtit odejit tak Vas jeste vykostime ... " ? :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

Dade_Marfi píše:cos cekal, ze tam snad napisou "ojebeme Vas do mrte ... a kdyz budete chtit odejit tak Vas jeste vykostime ... " ? :D

Ale hovno, když už kecaj, tak tam nepíšu nic co by mohlo to lhaní zpochybnit ne? Jen mě dojímá jak dělaj z lidí blbce, ale ještě v dovětku věty říkaj: možná to tak nebude možná kecáme :-) a zrovna tak kecal pan Pavlíček z O2 kterej tvrdil že O2ka si nákupy ISPků neodepisuje z daní. Chvilku jsme mu to v Luhačovicích baštili....
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

sami nevědí co můžou nabídnout. Ale slíbí vše...

http://www.lupa.cz/clanky/vdsl-jak-tele ... akaznikem/
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))