❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

711Hn-MMCX

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
Peyrak

Re: 711Hn-MMCX

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

u ubnt za to mohly hlavně ty bílý zdroje co k tomu dávali dřív, taky už je většina v křemíkovým nebi, ty co k tomu jsou teď jsou ok, ještě jsem neviděl žádnej uhynulej
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

ake anteny puzivate s tymto 711n? duplexný jirous?
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

midnight_man píše:ake anteny puzivate s tymto 711n? duplexný jirous?

711 ma jen jeden konktor, tak na co duplexni antenu?
0 x

midnight_man

sakra som to poplietol s R52Hn kartou :) sorry. Skusali ste niekto teda RB411 s R52Hn a duplexnym J/R? Snazim sa vymysliet cim do buducna nahradit spoje kde prestane stacit klasicke ačko.... (mimo licencu teda)
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Pro klienty SXT, RB 411+R52N +pigtail,+duplex box je skoro 2x dražší.Pro PTP spoje záleží podle vzdálenosti a trafficu,ale na zkoušku bych do 1-1.5 km a 40 FD sxt vyzkoušel klidně taky,když je dobře slazenej a není okolí total kaput,tak to dá 100HD tady tuším hapi psal.
0 x

midnight_man

no.. ja mam spoje tak 8km +
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

no to je právě otázka, nevím jaký je vůbec z praktického hlediska potřebný signál pro plný rate 150Mb na 2x2, jestli vůbec půjde udělat spoj na 3 Km s 24dB anténama v normě
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

superweb

Příspěvekod superweb » 14 years ago

Ladik píše:Ja zasadne pouzivam 24V/1A zdroje, 12V ani nahodou.

AHoj Lada

Tak z te zasady vice voltu = lepe uz jsme pred casem upustili. Nektere RB vystavene po vetsinu dne primemu slunci se nam loni ve vedrech kousali, vzdy ve slunecne dny kolem 5-6te odpoledne. Tykalo se to hlavne rb333, ale i par 433. Nekde jsme to vyresili aktivnim vetranim a na nekterych mistech stacilo vymenit 24V zdroj za 14V a byl pokoj - ona i ta stabilizace z 24V neco vytopi..
0 x

Martin_H

Příspěvekod Martin_H » 14 years ago

Ahoj, trochu z jiného soudku. Mám model RB711-5Hn-MMCX a nahodně se mi na něm seká wlan karta. Když dám scan okolí tak to nic nenajde. Pomůže až reboot zařízení. Dělalo to jak na verzi 5.5 tak ted po ubgradu i na 5.6 samozrejme bios 2.36. Na 5.5 se to nastavovalo z tovarniho nastaveni. Je to jako PtP spoj s nstreme a wds dynamic. výkon na kartě 10dbi allrates. Druhá strana ani jiné ostatní spoje na těchto 711kách to nedělají je možné že jde o vadný kus? Signály i ccq ok. Napájení 24V zdrojem monwell z gesu přes poe panel, je na něm navěšeno asi dalšich 6 zařízení a ostatní bez problémů.

Díky Martin
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Mam venku pomerne dost zarizeni v aluboxech a nevsiml jsem si ze by se neco kouslo, jedinej rb co se kousnul byl 493AH na pude v plastovce, podtaktoval jsem na 400mhz a je klid, ale tam je jak ve skleniku + o to hure v krabici bez ventilace. Venku nikdy nic.
0 x

superweb

Příspěvekod superweb » 13 years ago

Peyrak píše:u ubnt za to mohly hlavně ty bílý zdroje co k tomu dávali dřív, taky už je většina v křemíkovým nebi, ty co k tomu jsou teď jsou ok, ještě jsem neviděl žádnej uhynulej

Taky jsme si v posledni dobe ty jejich 15V poe zdroje oblibili..
0 x