❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

2x2 sektor GigaSector

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
dagus

2x2 sektor GigaSector

Příspěvekod dagus » 14 years ago

už jste to někdo měl v ruce? http://ipmedia.cz/default.asp?cls=stoitem&stiid=2298 Nemáte s ním někdo zkušenosti? Příjde mi to, nebo je to jeden z konstrukčně povedenejch kousků? Kvalitou antény to ale asi je nevalné, když se do toho musí vejít i TIK, to bude asi styl panelky plošňák co? Dělá dneska vůbec někdo jenej princip než jen pcb? Četl jsem tu nespočetkrát že ten starej prowax nebyl plošňák a ten už nebude,.. :-(
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

zober sektorku od UBNT 90 alebo 120° a maš pokoj :) toto zas vyzera ako daka činska habadura.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

cinska ne - polska. uz sem u ni mnohokrat uvazoval, bohuzel sem se porad neodvazil to nekde vyzkouset (hlavne z casovych duvodu)...
0 x
Jan Ptáček

Spreamer

Příspěvekod Spreamer » 14 years ago

midnight_man píše:zober sektorku od UBNT 90 alebo 120° a maš pokoj :) toto zas vyzera ako daka činska habadura.

UBNT sektor OK, ale k němu ztátový koax, nějaká další krabička pro RB, to je krok zpátky... Nějaké jsem objednal na zkoušku, řešení se mi líbí. Jsou zkoro pořád vyprodané, tak snad to taková hrůza nebude a pokud ano, snad se do té doby objeví něco jiného. Jinak mi to příjde jako krásné řešení proti RB SXT ...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Spreamer píše:
midnight_man píše:zober sektorku od UBNT 90 alebo 120° a maš pokoj :) toto zas vyzera ako daka činska habadura.

UBNT sektor OK, ale k němu ztátový koax, nějaká další krabička pro RB, to je krok zpátky... Nějaké jsem objednal na zkoušku, řešení se mi líbí. Jsou zkoro pořád vyprodané, tak snad to taková hrůza nebude a pokud ano, snad se do té doby objeví něco jiného. Jinak mi to příjde jako krásné řešení proti RB SXT ...

dej pak vedet jak to chodi ;)
0 x
Jan Ptáček

douby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod douby » 14 years ago

taky jsme zvědaví na test - provedení se mi docela líbí (bohužel jen podle obrázku, reálné zpracování neznám)
0 x
Bc. Martin Doubrava
http://www.doubrava.net
- Internet Olomouc, Litovel, Uničov, Šternberk a široká okolí

net.work
Kontaktovat uživatele:

0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

sektory.jpg
sektory.jpg (49.06 KiB) Zobrazeno 2836 x

dal bych si na ty sektory pozor. Máme tu jeden 90° a jeden 120° a ačkoliv se ty širší zdaji v pohodě, ty užší hodně záviseji na použitý frekvenci.

Příklad:
5300MHz, signal -80
5500MHz, signal -70
5700MHz, signal -60

to je jenom u 90°, u 120° jsem tohle nepozoroval ale taky nezkoušel. Nicméně ta 90° je HW tedy higw wide, tedy větší frekvenční rozsah a přitom se mi zdá daleko menší.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 14 years ago

hapi, to ale jirsouky extrem take takovy rozdil pri dolnich f. neni to nic divneho. ba naopak nebudu slyšet ty blbečky v indoorech

nicméně antény s rbčkem na konci +1, tedy zkusím
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

takovej rozdíl jsem neviděl na žádný jirousce. Obzvlášť ne na 5500-5700. možná vadnej kus, nevim.
0 x

okoun

jirouska 24 extreme 5,4 a 5,7 cca 10 SNR
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

evidentně je posazená na 5,7-5,8
0 x

okoun

no právě a to se mi líbí
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Ahoj, davate do toho sektoru na pigtailu Nka přímá nebo úhlová?
0 x

hapi

přímá, ale nesměji mít závit do díry, pak jsou moc dlouhý a nevejdou se tam.
0 x