❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

GROOVE

Problematika MikroTik RouterBoard hardware
hapi

Re: GROOVE

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ty máš na ty RB711 nějaký štěstí nebo co. Bez pigtailu si RB711 nezavolala ani půl metru natož -60dB signál.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Hmm tak to ja si na Groova budu muset este pockat. Na IPMedii opet posunuli termin.
0 x
Bývalý ISP...

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

no nevik když je to tak tlustě tak jestli to dá nějakej nouma s waveantkou tak to asi bude dost už tak špatné parametry ještě zhoršovat :lol:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Dnes přišly první dva kousky z i4wifi. Je to větší než jsem čekal :) přišlo to s ROS 5.0
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Ste frajeri kdyz pustite 711 nebo groove bez anteny jen tak na stole .... to ty desky nemate radi ze tak riskujete ze si odkourite vystupy :)))
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

ppp76 píše:Ste frajeri kdyz pustite 711 nebo groove bez anteny jen tak na stole .... to ty desky nemate radi ze tak riskujete ze si odkourite vystupy :)))

To je prvni vec, co me napadla, kdyz jsem to cetl.Aale je to boj kazdyho a hlavne jejich dodavatele hw, zda jim uzna/neuzna reklamaci. :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

a pritom bych cekal ze tyhle lidi do teho uz nejakej patek stouraj a vedej ze tohel je zasadni chyba zacatecniku :))) hlavne ze to rb711 ma na tej zlutej nalepce vyrazne napsany ze? proc asi .....
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Myslis, ze ji nekdo cte? :) Podle me si vecina lidi mysli, ze je tam kvuli tomu, aby se neprasilo do UTP konektoru :D
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Jo tak to je taky dobrej napad proc tam ta nalepka je :)))
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

a kdo říká že když to je na stole tak je zapnutá WLAN?
rb711 i Groove je v defaltu s vypnutou WLAN čili žádné poškození nehrozí
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

zrejme se jedna o to, ze v tomto prispevku : "pfadmin » 29 čer 2011 02:38" ho na stole zapinal a zkousel, tak proto...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Eh hovořil jsem o srovnání mikrotik v gentleboxu s koulí (rozuměn Nkovej kablík MMCX - Nm) versus groove, kterej v krabičce je sám o sobě. Tj. vyzařování jinam než do antény. Ale přiznám se, že jsem ho už taky nejednou spustil bez kabelu, ono tomu se jaksi nevyhnete, občas prostě vám vypadne, znáte to.

Každopádně na stožáru to dopadlo fiaskem.

půvnodně: 24 dual jirous a 433AH + 2x UB5 - rušily se, jeden směr 40 mbos, druhý 4 mbps oba spoje.

pak: 433AH + 2x R52N (ty slabší s MMCX) - rušily se, stejnej problém, jeden směr dobrej, příjem z protistran katastrofa. Přitom na stole se nerušily, z groova přes 433AH po wifi do 411 HnM to jelo 90 mbit hradbu, víc 433 zjevně nedala (90 + 90 mbps na rádiích, na jeden hop 130 mbit).

pak: 433AH + 1x UB5 a 1x R52N - stejná katastrofa

a pak: groove a z druhý strany batůžék s 1 kartou a .... hrůza děs, jeden směr klidne 50 Mbit, druhej 2 - 3 mbity. Když dám ráty natvrdo, tak spoj jede 5 vteřin oboustranně 40 Mbit, pak se rozpadne. Prostě je tam něco v troubě, obávám se že to nejdražší, a sice anténa, zbytek už byl vyměněnej a rušení je tam prakticky nula, a jiný spoje tam jedou jak z praku. Něco jako ladění s tím dělá pendrek. Ale dojalo mě, jak groove (a asi nejen ten) ve verzi 5.5 ukazuje CCQ. abych měl CCQ 103 procent, to jsem ještě neviděl, škoda že jen na té straně co je v pohodě.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

A neruší se ti ty antény na stožáru?Jak vysoko je máš od sebe?Skusil jsi sken jak moc slyší ten jednen spoj ten druhý?Je to přes -65 dB nebo míň?Zkusil jsi výložník?
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

mozna blbost, ale jak tam jsou vykony?
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

výkony irelevantní, stáhnout to stejně moc nemůžu, je to na kopci a protistrany daleko, i když signály nic moc i na tu dálku, nicméně už vidím průser...

druhou polarizaci slyším se signálem 109 decibel, signál -7 (ano, mínus sedm, a síla 109 decibel), trochu hustej screenshot, mozna ho sem dam, az ho trochu zcenzuruju o macovky tech 12 siti, c otam chytnu. Evidentně je někde vyzkratovaná anténa. Vlastně se divím, že to vůbec jede a že ty karty (groove a R52N) neodešly, přežily i pokus "nařvu to na max."

S tímhle můžu tak do čundrcountry show... sto deset decibelů.. Aspoň už víme, jaký maj odpor 2 MMCX konektory, 2 nka, a kus antény... 7 decibel :mrgreen: Ještě bych s tím mohl dělat nějaký kraviny, ale bojím se už, že to fakt odprásknu, ani to nebudu radši ladit blíž k sobě, třeba na stejnej kanál
0 x