❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Mikrotik RB433 - Vigor 2700 - PC
Mikrotik RB433 - Vigor 2700 - PC
Zdravim, vie mi niekto poradiť čo treba nastaviť aby som sa mohol pripojiť na mikrotik cez winbox ak : Vigor 2700 je ADSL brana a vytača PPPoE, do jeho LAN1 mam napojeny Mikrotik a do LAN2 PC... problem je ž s PC sa do Mikrotiku nedostanem, jedine ked sa pripojim priamo wifinou na mikrotik... čo je potrebne nastaviť ? *** Vigor ma IP 192.168.1.1 DHCP zapnute a pool nastaveny na 192.168.1.100 - 192.168.1.150.... v mikrotiku mam DHCP taktiež zap, jeho IP na LAN do ktoreho je zapojeny Vigor je 192.168.5.1 a pool nastaveny na 192.168.5.254 - 192.168.5.200...
0 x
Máš v tom trochu zmatek...Pokud je ADSL modem zároveň routerem,tak na LAN v MK který je připojen na adsl router nenastavuješ DHCP server ale DHCP klient.DHCP Server si na MK nastav na jiný LAN port,nebo wlan, na který je připojený PC.Potom se dostaneš vklidu winboxem na mikrotik z lan i wlan.Na konfiguraci modemu se dostaneš taky a pokud ti jde o to dostat se na MK winboxem přes net,tak musíš v adsl modemu nastavit dst-nat (port forward).Až toto rozchodíš,tak stejně zjistíš že lepší bude nechat routovat MK a nastavíš si PPPOE přímo na MK a adsl router použiješ jen jako modem,ale o tom si tady určitě už přečteš,stejně jako o jiných řešeních,které tady jsou 10x probrány a vyřešeny.
0 x
sorry to mi trocha ujelo... maš pravdu... LAN1 je DHCP klient (tam ide net s Vigora) nuž ale do Mikrotiku sa cez PC nedostanem... ešte raz zdoraznujem že z VIGORA (PPPOE) mi ide jeden LAN do PC a druhy do Mikrotiku... a z PC caz Vigora sa na MIKROTIK neda pripojiť.... ked tam dam AP AirLive tak don sa dostať da, čiže treba asi niečo nastaviť v MK ale čo ? ? ?
0 x
Pokud má ADSL router síť 192.168.5.0/24 a IP 192.168.5.1 a MK od něj dostane ip z řady 192.168.5.200 - 192.168.5.254,tak na té konkrétní WAN Adrese MK musí být z PC, který je zapojen na stejný switch adsl modemu viditelný když je na stejném subnetu.Skus se podívat do nastavení v MK dhcp klient,jestli máš zaškrtnuto add default route a do adsl modemu jestli tam nemáš zapnuto klient isolation nebo nějaký firewall co by blokoval komunikaci mezi pc na tom switchy.
0 x
Hallo patri Ti velke Ďakujem. už som to rozchodil, problem bol v IP, po nastaveni ako si mi napisal je vše OK
0 x