❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Přístupáky pro 15Mbps

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Leeonek

Re: Přístupáky pro 15Mbps

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

D.Ryba píše:Chci ve dvou městech 10 a 3t lidí získat 1000 platících uživatelů

to bychom chtěli všichni, ale u tak velkého města předpokládám plnou prdel ostatních poskytovatelů a od nich ty klioše budeš dostávat jen velmi těžce a pomalu.

D.Ryba píše:Jenže aby bylo možné získat těch 1000 lidí do začátku v jednom městě, je potřeba mít vše nejlepší, kvalitu, stabilitu, rychlost i cenu.

optimisto, jak rychle jsi nabral těch stávajících 350 klientů a jak rychle ti momentálně přibývají?
0 x

D.Ryba

Příspěvekod D.Ryba » 14 years ago

Leeonek píše:
D.Ryba píše:Chci ve dvou městech 10 a 3t lidí získat 1000 platících uživatelů

to bychom chtěli všichni, ale u tak velkého města předpokládám plnou prdel ostatních poskytovatelů a od nich ty klioše budeš dostávat jen velmi těžce a pomalu.

D.Ryba píše:Jenže aby bylo možné získat těch 1000 lidí do začátku v jednom městě, je potřeba mít vše nejlepší, kvalitu, stabilitu, rychlost i cenu.

optimisto, jak rychle jsi nabral těch stávajících 350 klientů a jak rychle ti momentálně přibývají?

Tyhle klienty jsem nabral za 5 let, ale ještě v loni jsem mel 170klientu, teď připojuji asi 1 - 2 klienty za den, věřím, že je reálné tady získat ty klienty, navíc jsem začal připojovat dost firem s lepšími cenami, teď jich mám asi 40 (10Mbps /1000měs), potřeboval vytížit konektivitu i dopoledne.
Ale pořád nejsme u tématu pro které jsem tohle téma založil a to je, jak to vidíte vy po technické stránce, Taky mám většinu sektorů od Prowaxu (konkrétně http://www.prowax.cz/cz/pwpan5614) ale než začne Prowax zase fungovat a než začne dělat duální antény, tak to bude trvat a nechci tak dlouho čekat.
0 x

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

myslis ten Prowax co skoncil s vyrobou anten ? Tak ten asi uz nezacne vubec nic :lol:

mam dojem, ze zminene UBNT anteny jsou na pokryvani vetsiho uzemi, kdy 1klient bude bydlet v 1patre domu a dalsi v 8patre silne nevhodne...pouziti spise do rovinneho terenu.
co spise frknout vedle sebe treba 2 zminene prowaxky ? Kvalita overena, co vice si prat... na jakou dalku chce pripojovat kliose od APcka ? Narazim na ruseni, ktere nebude male a kdovi bude li k mani luxus volneho kanalu ve H i V polarizaci...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

nechci do toho kecat ale jestli někdo hodlá dneska stavět jednopolarizační APčka, jde proti sobě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Se divím že Ti tu nenavrhli nějakou duálku klientskou anténu od Šťourače, asi nestíhá a oni se nechtějí dělit :mrgreen: . No a i kdyby, tak je škoda toho DPH že není plátcem (pro mě zase dobře) plus bys řešil asi termíny dodávek. Má cenu Ti něco říkat že skoro rok neřeším kloudný servis na své AirMax UBNT síti?:) Tarify normálka 4-16Mbit, ale nedělám to symetricky 1-4Mbit upload vcelku stačí ceny tak do 500Kč a aktivace za 1Kč bez úpisu plus nějaký ten měsíc zadáčo. Uživit se vcelku dá když lidi přibývají :D . Sektory kolem 10-25lidí povětšinou NS M5 a sranec nato :mrgreen: (to tu zas bude prskání :D ). Teď jsem na jednom bodě z optiky zvažoval jako odvetu za 25Mbit VDSLka nasadit taky 25Mbit, ale asi zatím počkám než ho dávat kolem 600Kč tak radši zatím nic.
0 x

Leeonek

D.Ryba
ne k tématu, no jak myslíš s těma klientama. S těma počtama cos tu psal mě to nějak neštymuje. Podle Tebou uváděného počtu to není 1-2 klienti za den, ale klient za 1-2 dny, tak už se rozmysli :D

k tématu, přečetl sis pořádně info o anténě cos posílal link? Je to klientská anténa, nikoli sektor, to bys musel sáhnout hlouběji do kapsičky. Navíc jak píše hapi, Ti už nic dalšího dělat nebudou ;)
0 x

D.Ryba

Příspěvekod D.Ryba » 14 years ago

Leeonek píše:D.Ryba
ne k tématu, no jak myslíš s těma klientama. S těma počtama cos tu psal mě to nějak neštymuje. Podle Tebou uváděného počtu to není 1-2 klienti za den, ale klient za 1-2 dny, tak už se rozmysli :D

k tématu, přečetl sis pořádně info o anténě cos posílal link? Je to klientská anténa, nikoli sektor, to bys musel sáhnout hlouběji do kapsičky. Navíc jak píše hapi, Ti už nic dalšího dělat nebudou ;)

:D Myslím, že jestli je to klientská anténa, určuji já tím kam ji dám, ale přizpůsobení a další parametry má vynikající, takže je dávám na přístupáky a nemám problémy.

K Prowaxu: beru to tak, že když je něco dobré, tak to jen tak nezanikne a Prowax je dobrý. Navíc když se podíváš na http://www.prowax.cz/ tak tam mají sice už docela dlouho, info o situaci.
0 x

Leeonek

Víš, ono na sektor je anténa která má většinou v popisu sektorová, to že klientskou anténu nasadíš jako sektorku neznamená že její určení je sektor :) Ale je to jen a jen tvoje věc co kde nasadíš, už To nebudu dál komentnovat.

Máš pocit že když je něco dobré, automaticky to znamená, že to nemůže zaniknout? V záplavě dnešní nabídky levných "rádoby kvalitních" antén, dá bohužel většina přednost levnější variantě. Ve finále výrobce dobrých antén zruší výrobu, protože je dražší a nemá odběry. Většině lidí nevysvětlíš že je lepší investovat do dražší antény, protože to líp pojede, jsou jako stádo ovcí a melou si tu svou, přece oni mají svoje řešení a jsou maximálně spokojení. Ano, protože nezkusili nikdy nic jiného.
Proto se drží stále "výrobci" jako waveant a podobní, proto tady každý měsíc čteš nové téma "co říkáte na tuto anténu" s odkazem na to nejlevnější co je možno koupit. Proto to tak je a nic s tím neuděláš......

Info od Prowaxu je tam už dlouho, a pokud čtu dobře, už na konci března jsme se dozvěděli jestli Prowax zanikl nebo ne, takže jsem rád, že máme jasno :)
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

pekna myslienka davat 20mbps na sektore..... ale to je asi tak všetko.
0 x

hapi

ale jo de to, agregovaných 20Mbit. Ve městě občas těžko dosažitělný ale na vesnici to použitelný je ale tam z principu zase bejvá víc stromů takže ani občas tam to nejde.
0 x

midnight_man

si neviem predstaviť 4 tahajucich userov aj ked len po 10M a dalsich troch ktory budu chciet v pokoji sufrovat v nedelu vecer.
0 x

4gd1

Příspěvekod 4gd1 » 14 years ago

na airmaxu no-problem, na normalni petce to bude horsi...
0 x

hapi

to si věříš, vim že rušení sundá jakoukoliv technologii dneška a nedáš to. POkud máš čistější kanál, jede to, pokud ne, nedáš to ani náhodou.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

4gd1 píše:na airmaxu no-problem, na normalni petce to bude horsi...

+1 a nenech se rozhodit kecama o ničem :mrgreen:
0 x

midnight_man

mi občas pripada ze vsetci tu byvaju na opustenych ostrovoch s jednym stlpom VN, pretoze chtiac nechtiac uz aj v hornej dolnej naskenujem sektorovou antenou 10 sieti na 5G a natlačiť na sektoru 40-50m bez toho aby mali dalsi useri ping cez 100ms mi pride troška rozpravočka. (aj ked sa stale bavime o rakete s 2x2) proste sa mi tomu nechce verit.
0 x