❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj nad 250Mbit
Re: Spoj nad 250Mbit
A co 32GHz s 56MHz kanale a 20dBm vykonem do 30.000,- / rok.. Je to jen to 100.000,- / rocne mene. 

0 x
Peyrak: pokud to jede na takovou vzdálenost v pohodě, tak si "trochu" mimo s výkonem, co?
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
miract píše:A co 32GHz s 56MHz kanale a 20dBm vykonem do 30.000,- / rok.. Je to jen to 100.000,- / rocne mene.
No to vypada dost dobre, akorat ten spoj od Alcoma umi jen 15dBm, ne 20. Rezerva tam pri 35cm antenach vychazi na slusnych vic jak 26dB i pri delce trasy 2km a kdyz by clovek jo usetrit, tak stahne vykon na 0dbm, anteny vymeni za 65cm a misto 30k CZK za rok plati jen 12kKC. To vse pri "363"mbps (AL32F MPR360). Osobne bych tam dal 65cm anteny a 15dBm vykonu, kdy je rezerva vic jak 30dB a navic pri potrebe dosahnu spoje i napriklad na 6km (s rezervou >22dB (coz neni uz moc mno)) ...

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
neřeším, mám to v nájmu i s SLA, snad to dokonce prázdnin zmizí, bude to nahrazený optikou, chybí asi 100m dokopu, teď tam začnou dělat novou silnice tak se svezeme s tímLeeonek píše:Peyrak: pokud to jede na takovou vzdálenost v pohodě, tak si "trochu" mimo s výkonem, co?
0 x
lwq píše:
No to vypada dost dobre, akorat ten spoj od Alcoma umi jen 15dBm, ne 20. Rezerva tam pri 35cm antenach vychazi na slusnych vic jak 26dB i pri delce trasy 2km a kdyz by clovek jo usetrit, tak stahne vykon na 0dbm, anteny vymeni za 65cm a misto 30k CZK za rok plati jen 12kKC. To vse pri "363"mbps (AL32F MPR360). Osobne bych tam dal 65cm anteny a 15dBm vykonu, kdy je rezerva vic jak 30dB a navic pri potrebe dosahnu spoje i napriklad na 6km (s rezervou >22dB (coz neni uz moc mno)) ...
Delaji tu tusim i ve verzi ODU-IDU a tam by to tech 20dBm dat mohlo. Ale ja jsem zastancem fullODU zarizeni.

0 x
David2006 píše:Kolik stojí na 18GHz licence a kolik u nás?...mno kdyby to za těch 125tis překopali do 17ky tak neřeknu
.
Tuším na cca 80 € mesačne ma vychádza 18 GHz pri 0dBm . Pokiaľ je to ale kratší spoj tak potom inú frekvenciu 26, 28, 32, 38 GHz kde sú tie poplatky nižšie . A mám zaplatený frekvenčný pár s istotou že ma nikto nezaruší a keď aj hej tak potom okamžite nastupuje TU na meranie a to si píš že prídu , lebo tie poplatky čo vyberajú za neoprávnené využívanie frekvencie majú minimálne tri nuly v eurách .
Od nery mám 13 GHz , 18 GHz a 38 GHz a max spokojnosť. V porovnanéí s alcomu alebo safom je to o triedu lepšie rádio.
0 x
Hatatitla píše:
Od nery mám 13 GHz , 18 GHz a 38 GHz a max spokojnosť. V porovnanéí s alcomu alebo safom je to o triedu lepšie rádio.
A jak jsi to prosim porovnaval? Mel jsi to 3 roky vedle sebe a spocital vypadky, servis, cenu, navratnost... ?
0 x
ne, to je asi jen aby řeč nestála, fakt by mě zajímalo podle čeho jsi poznal že je to o třídu lepší jak Alcoma a dokonce i Saf :)
0 x
- sub_zero
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
vzdyt to je panove jednoduchy jako facka... Nera je cenou uplne nekde jinde, tak prece "musi" bejt lepsi, ne?

0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Jirka Lazorčák
PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..
Neru hodne pouzivaji vojaci, myslim ze ti by si nevzali neco, co by nejelo.
0 x
hahahaha, ten byl dobrej 

0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz
OK , teda prvú alcomu som bral skoro 4 roky dozadu (18GHz) po pol roku odišli vetráky na IDUčke po roku pre zmenu skapala ODU jednotka pori tom x softvérových bugov , problémy s multicastom , etc.
SAF deto podobné problémy ale tam na IDUčke sa menili za polroka vetráky 3 krát , na tretí krát som tam vrazil neoriginál , ktoré tam bežia dodnes.
Taktiež pri safe skapala jedna ODU, deto problémy s FW (agregácia paketov,multicast, problémy s priepustnosťou , niekoľko krát to vytuhlo) SLA na otrasnej úrovni.
Prvú neru som kupoval síce iba pred približne pred rokom , ale SLA som zatiaľ nemal možnosť vyskúšať , nebolo treba všetky 4 spoje šľapu ako hodinky ani o nich neviem že sú na sieti .
A áno používajú ich rádia aj rôzne armády , ale aj napr telefonica alebo vodafon a tý si na sieť nepustia nejaké low cost rádio . Ale to že telefónice predajú spoj za 15 000 € neznamená že za tú istú cenu ho predajú aj vám . Veď aj načo by ste tam mali pichnutých x kariet ktoré nikdy nevyužijete (E1,STM ,etc.).
Kontakty na webe majú stačí im napísať / zavolať dať si naceniť spoj.
SAF deto podobné problémy ale tam na IDUčke sa menili za polroka vetráky 3 krát , na tretí krát som tam vrazil neoriginál , ktoré tam bežia dodnes.
Taktiež pri safe skapala jedna ODU, deto problémy s FW (agregácia paketov,multicast, problémy s priepustnosťou , niekoľko krát to vytuhlo) SLA na otrasnej úrovni.
Prvú neru som kupoval síce iba pred približne pred rokom , ale SLA som zatiaľ nemal možnosť vyskúšať , nebolo treba všetky 4 spoje šľapu ako hodinky ani o nich neviem že sú na sieti .
A áno používajú ich rádia aj rôzne armády , ale aj napr telefonica alebo vodafon a tý si na sieť nepustia nejaké low cost rádio . Ale to že telefónice predajú spoj za 15 000 € neznamená že za tú istú cenu ho predajú aj vám . Veď aj načo by ste tam mali pichnutých x kariet ktoré nikdy nevyužijete (E1,STM ,etc.).
Kontakty na webe majú stačí im napísať / zavolať dať si naceniť spoj.
0 x
A je to tady, srovnavas radio stare 4 roky s radiem starym rok. Jak rikam postav je dnes vedle sebe. Co kdyz ti do toho jebnul blesk, proto ti ta ODU odesla? Nestane se to same neru?
Jedine s cim musim s tebou souhlasi, tak jsou vetracky. Ty jsem ted v AL18F taky (poprve) po vice jak 3 letech vymenoval. delal jsem si to sam a koupil to je v elektru. Investice cca 200,- jednou za 3 roky. A to jsem vymenoval jen jednu stranu. nebot druha je zartim ok(toci se a nerezonuje).
Jedine s cim musim s tebou souhlasi, tak jsou vetracky. Ty jsem ted v AL18F taky (poprve) po vice jak 3 letech vymenoval. delal jsem si to sam a koupil to je v elektru. Investice cca 200,- jednou za 3 roky. A to jsem vymenoval jen jednu stranu. nebot druha je zartim ok(toci se a nerezonuje).
0 x
No bohužial môžem porovnávať 1,5 roka starého safa a rok starú neru . Alcoma hej to beriem je to relatívne staré rádio , ale skôr ma odradil v tej dobe prístup k SLA (No pokud máme vadnou součástku skladem, tak si pro ni můžete přijít, nebo vám ji pošleme kurýrem,ale v podstatě máme na to 30 dnů). Možno sa niečo zmenilo , neviem ...
ODUčky ani jedna nebola poškodená prepätím (vždy odišli mimo búrkovej sezóny). Na jednej bol studený spoj na druhej buchol nejaký integráč, podľa toho čo som sa dozvedel od dodávateľov.
ODUčky ani jedna nebola poškodená prepätím (vždy odišli mimo búrkovej sezóny). Na jednej bol studený spoj na druhej buchol nejaký integráč, podľa toho čo som sa dozvedel od dodávateľov.
0 x