Zdravim
Riesim jeden problem a potrebujem nakopnut ako by naj sa dalo vyriesit 2 internetove pripojenia zapojene vid. na obrazku http://uploader.imghost.sk/imagehosting ... mzfvt.jpeg
a docielit ze aby siet 192.168.2.0/24 isla cez net 1 a siet 192.168.3.0/24 cez neet 2.
Co myslite ako by sa to najlepsie dalo nastavit v MK 1 aby si s tym vedel poradit?
za odpoved vopred dakujem
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Vyriesene 2 internetove pripojenia
Vyriesene 2 internetove pripojenia
Naposledy upravil(a) pedro4444 dne 13 Jun 2011 12:52, celkem upraveno 1 x.
0 x
mohol by si troska presnejsie lebo nie je mi jasne ako to narutovat.
ked v MK 1 default cesta 0.0.0.0 ma ist cez eth1
a kazdu verejnu teda nahodi tade ale tu asi teda nabehne nat a ten to prehodi aby to slo na MK 2 ?
ale ked sa da NAT na MK1 tak MK2 by uz tie vnutorne siete nemohol pingat ci sa mylim?
ked v MK 1 default cesta 0.0.0.0 ma ist cez eth1
a kazdu verejnu teda nahodi tade ale tu asi teda nabehne nat a ten to prehodi aby to slo na MK 2 ?
ale ked sa da NAT na MK1 tak MK2 by uz tie vnutorne siete nemohol pingat ci sa mylim?
0 x
Do IP/Routes přidáš druhou default gateway.Ve Firewall/Nat vytvoříš dva src-naty s těma subnetama každý na svou wan,v mangle si označíš provoz z toho subnetu který budeš chtít směrovat druhou gateway a vytvoříš mu routing mark,ten pak nastavíš u té druhé defaul routy.
0 x
Z lan MK1 se bude dál moci pingat i přes NAT na MK2 a opačně,jen je třeba doplnit správně routy
0 x
Hallo píše:Z lan MK1 se bude dál moci pingat i přes NAT na MK2 a opačně,jen je třeba doplnit správně routy
Hallo v prvom rade diki za radu. Ten prehodenie na druhy net prvym sposobom funguje ako ma a presne mi to prehodi ip ktoru ja chcem na druhy net, takze ten problem vyrieseny.
Uz len zostava presne vyriesit, to coho som sa najviac obaval, ze z MK 2 nemozem pingat siet 192.168.3.0/24 a pri tom som v MK 2 nastavit route: Dst Address 192.168.3.0/24 nech ide cez gateway 192.168.1.2/30 a nic, z MK 2 ping nulovy nechapem

Nevies pls kde robim chybu?
0 x
Skus tam dát jen Dst Address 192.168.3.0/24 gateway 192.168.1.2 bez toho /30
0 x
Hallo píše:Skus tam dát jen Dst Address 192.168.3.0/24 gateway 192.168.1.2 bez toho /30
to tam ani nejde dat, ale hallo diki uz to fakci ako ma, pretoze som skusal server pingat co je napojeny za prvy switchom v sieti 192.168.3.0 a ten v poho pinga.
To len PC mi nevedel pingat, lebo ten je az za dalsim switchom a to uz veru nerobi dobrotu.
Ale problem vyrieseny diki chlape

0 x
To je divný,já mám V 2.9,V3 i V 5 a ani na jedný když zadávám gateway v routes to po mě nechce.No hlavně že ti to dělá co potřebuješ,nemáš zač 

0 x
Hallo píše:To je divný,já mám V 2.9,V3 i V 5 a ani na jedný když zadávám gateway v routes to po mě nechce.No hlavně že ti to dělá co potřebuješ,nemáš zač
no ved mas pravdu nechce.
To co som napisal na konci, ze to tam nejde som myslel ako reakciu na to ze tam to/30 nemam davat.
A jasne dela diki

0 x