zdravím, máme jeden Summit Alter spoj, který vykazuje chybovost na ethernet portech a dělá to cca 5% PL Chybovost je vyloženě mezi RB433AH a jednotkou Alter. Jeho countery načítají Rx symbol Error packets a Rx CRC Error packets.
Zajímavé že druhá strana spoje také. Sice méně ale také. Jelikož jsme to měli zapojené jen UTP kabelem, přisuzovali jsme vinu tomuto, tak jsme zapojení udělali kvalitním FTP ale po připojení FTP to bylo ještě o moc horší PL byl třeba 50%.
Po znovuzapojení UTP se to vrátilo do původních hodnot do 5% PL
Celkem se na tom školíme a tak nesetkal se někdo s podobným problémem? Jsou tam tyto PoE injektory 52V http://www.shopmania.co.uk/shopping~online-network-accessories~buy-30w-high-power-gigabit-poe-injector-802-3at-level-one-poi-3000~p-14562685.html
Ale druhej spoj na Alterech v naprosto stejné konfiguraci jede perfektně a bez chybovosti. Jedna zásilka rádií i PoE injektorů.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Chybovost ethernet portů Summita ALTER
Vadny port na rb, vadny port na summitu, zateceny konekor na summitu, spatne nacvaknuty kabel, tohle vsechno to muze byt ;)
0 x
Leeonek píše:Vadny port na rb, vadny port na summitu, zateceny konekor na summitu, spatne nacvaknuty kabel, tohle vsechno to muze byt
RBčko vylučuji. Přepojeno na jiný port a to samé. Když se napojíme přímo na notebook to samé. Kabely cvaknuty znova, konektory nové.
Že by byly oba summity vadné to se mi taky nepozdává. Možná ty PoE injektory ?? No zkusíme nahradit za jiné zdroje a uvidíme.
Co mi z tohoto ale plyne je to že slavné řešení Only ODU je k hovnu. Zlaté IDU+ODU
0 x
soucez píše:Co mi z tohoto ale plyne je to že slavné řešení Only ODU je k hovnu. Zlaté IDU+ODU
Mozna v provedeni summita ano.

0 x
Delka kabelu?
Jak uz jsem nekde tady vysvetloval, nekdy se dostava do problemu autonegation na rychlosti/duplexu, ale co malokdo sleduje i auto MDI/MDIX muze delat problem.
Na druhou stranu tyhle problemy sice zpusobuji ztratovost pruchozich dat, ale nejsou videt jako err na interfacu...
Jak uz jsem nekde tady vysvetloval, nekdy se dostava do problemu autonegation na rychlosti/duplexu, ale co malokdo sleduje i auto MDI/MDIX muze delat problem.
Na druhou stranu tyhle problemy sice zpusobuji ztratovost pruchozich dat, ale nejsou videt jako err na interfacu...
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
soucez ... no kdyz nekdo prekupuje eth port jako black-box .. a nevyviji si svuj .. pak je jasne, ze muzou byt "zahadne" problemy ............ ale aby se pouzitim lepsiho kabelu problem jeste zhorsil to je fakt hnus a uz vim, ze summit nikdy 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
Dade_Marfi píše:soucez ... no kdyz nekdo prekupuje eth port jako black-box .. a nevyviji si svuj .. pak je jasne, ze muzou byt "zahadne" problemy ............ ale aby se pouzitim lepsiho kabelu problem jeste zhorsil to je fakt hnus a uz vim, ze summit nikdy
Ano máš recht. Tohle se mi nesatlo na Alcomě nikdy a na Ceragonu M7 od Peterky také ne.
Délka kabelu je asi 6m.
0 x
To je fakt logika říct že Summita nikdy. Máme jich přes 20 a nikdy s eth nebyl problém (ani s ničím jiným). Prostě vadný kus. To se může stát i slavné Alcomě
0 x
honzam píše:To je fakt logika říct že Summita nikdy. Máme jich přes 20 a nikdy s eth nebyl problém (ani s ničím jiným). Prostě vadný kus. To se může stát i slavné Alcomě
Flow control je vypnutý. Zapnutí nepomáhá. To nastavování ethernetu je tupé jak ... Zaráží mě, že volba Auto MDI/MDI-X nejde odškrtnout. Zkrátka je to natvrdo zaškrknuté. Tak proč to tam vůbec je?

jinak vadný kus ano. Tob\ch bral, ale proč zrovna jedna i druhá strana chybuje na ethernetech?
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
honzam píše:To je fakt logika říct že Summita nikdy. Máme jich přes 20 a nikdy s eth nebyl problém (ani s ničím jiným). Prostě vadný kus. To se může stát i slavné Alcomě
specielne jsem tu nemluvil nic o alcome ... jen o vseobecnem faktu, ze vzit black-box eth chip a na nem postavit port ... to je proste nekdy nevyzpytatelne .. to, ze to summit ojebal jako ojebal vsechno, tak to netreba rikat X krat ... proste borci zdrhly z orcave ... nazor si na to musi udelat kazdy sam

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
soucez píše:Flow control je vypnutý. Zapnutí nepomáhá. To nastavování ethernetu je tupé jak ... Zaráží mě, že volba Auto MDI/MDI-X nejde odškrtnout. Zkrátka je to natvrdo zaškrknuté. Tak proč to tam vůbec je?
jinak vadný kus ano. Tob\ch bral, ale proč zrovna jedna i druhá strana chybuje na ethernetech?
Jeden z nasich zakazniku mel stejny problem se Summitem, ktery instalovalo CBL. Postupne dosli k tomu, ze si nastavili na obou stranach na tvrdo 100M/FD s vypnutym autonegotation i flow control a bylo po problemu.
0 x
Dan Skoupý
soucez píše:honzam píše:To je fakt logika říct že Summita nikdy. Máme jich přes 20 a nikdy s eth nebyl problém (ani s ničím jiným). Prostě vadný kus. To se může stát i slavné Alcomě
Flow control je vypnutý. Zapnutí nepomáhá. To nastavování ethernetu je tupé jak ... Zaráží mě, že volba Auto MDI/MDI-X nejde odškrtnout. Zkrátka je to natvrdo zaškrknuté. Tak proč to tam vůbec je?
A proč to neřešíš s jejich podporou ale tady na foru? My když jsme od nich něco potřebovali tak nám nabízeli půjčení náhradního spoje. Možná vadná série kdo ví.
0 x
ocior píše:soucez píše:Flow control je vypnutý. Zapnutí nepomáhá. To nastavování ethernetu je tupé jak ... Zaráží mě, že volba Auto MDI/MDI-X nejde odškrtnout. Zkrátka je to natvrdo zaškrknuté. Tak proč to tam vůbec je?
Jeden z nasich zakazniku mel stejny problem se Summitem, ktery instalovalo CBL. Postupne dosli k tomu, ze si nastavili na obou stranach na tvrdo 100M/FD s vypnutym autonegotation i flow control a bylo po problemu.
Nebylo po problemu, jen se to podarilo nejakym trochu slusnym zpusobem rozbehat, ne?

0 x
Jardax píše:ocior píše:Stejny problem se Summitem, ktery instalovalo CBL. Postupne dosli k tomu, ze si nastavili na obou stranach na tvrdo 100M/FD s vypnutym autonegotation i flow control a bylo po problemu.
Nebylo po problemu, jen se to podarilo nejakym trochu slusnym zpusobem rozbehat, ne?
Na management radia nevidim, TT s chybovosti byl uzavren. Sloane i CBL rikali, ze vsude nastavuji rychlost na tvrdo, aby se toto nedelo.
Summit zadny v siti nemam. Za nejlepsi bych opravdu povazoval zavolat dodavateli nebo primo summitu.
0 x
Dan Skoupý