❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Bullet M5 HP + 5Ghz vsesmer s M5loco?

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
midnight_man

Bullet M5 HP + 5Ghz vsesmer s M5loco?

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Zdravim,

Ma niekto z vas vyskusanu konfiguraciu Bullet M5 HP na 5ghz vsesmerovke a ako klientov M5/loco? funguje to? Ide mi o to, rozbehnut tam airmax na klasickej 5ghz. bez mima, kedze MIMO vsesmerovky su....ehm troška drahe
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

Jo jede. Bez problémů.
0 x

pfadmin
antispam: Ano

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

klientům dej airgrida, bude to směrovější a 100x lepší a druhou polarizaci stejně nemáš. Cenově to vyjde taky levnějš.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

airgrida? seš prase? nanobridge.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Proc prase, k cemu mu bude 2. polarizace na nanobridgi proti 1 polarizacnimu vseseru a bulletu? ktera stejne bude vysilat brajgl. Nevim, kdo je tu prase. A to sito je smerovy hodne, je tam dost prostoru ke ztlumeni.
0 x

hapi

protože myslíme do budoucna a pak se lehce nahradí všesměr duálním a jedu dál. Ale chápu že useři ubiquity mysleji pouze měsíc dopředu :-)

jo a síto si můžeš strčit někam zezadu. Až tam budeš mít krásnou mokrou chumelenici a zalepí ti to to síto, tak budeš chodit se smetáčkem po třechách a nebo počkáš až bude teplo :-D
0 x

lwq
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lwq » 14 years ago

Hapi: no na to sito se divim, ze nedelaji vytapeni (pres USB treba :lol: ) ... :lol:
0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...

hapi

jenom sem si to představil a řežu se smíchy :-D
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

já že se tu konečně něco řeší a zase se nám se nasrali páni ok mikrotik víry. :D

AG můžu taky jen doporučit, je lepší než NS... Zajímavé že mi nezamrzl, asi nějaký divný sníh bo co... :-/

Až ti nebude stačit 50Mbps, tak zvětšíš kanál (pokud bude kam).
A až ti nebude stačit 100Mbps, tak budeš mít příležitost prodat klientům nové jednotky.
Neboj u UBNT se bude zrychlovat zase dřív než u mikrotiku, a když nebudeš mít moc kanálů dáš tam GPS a sajt je v klidu.

Nebudu provokovat, taky mám na mikrotiku půl sítě, je dobrý, jen se s ním musíš hrát aby to jelo.
0 x

hapi

já bych ti přál naše zákazníky. Pokud jim vtlačim jednou cenu za zařízko, po druhý mě pošlo k šípku. No ale dělej jak myslíš, je jenom otázka času až se to u tebe zvrhne a lidi nebudou chít ani slišet o pořizovací ceně netu natož zaplatit si výměnu zařízení.

Ano ano, styl ubiquity, rozšířim si kanál a přitom můžu ject v jednom, a duálně. Chápeš proč jsou v mích očích useři ubiquity takový idioti? protože mysleji jenom na sebe. Tady vůbec nejde o to ejsli fandim mikrotiku nebo ne, jenom myslim minimálně 5 let dopředu a ne stylem.. pak tam zvětšim kanál... jestli bude místo...
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

no tak nejak som to myslel, viem čo je to chytať sa za hlavu a rozmýšlať o tom ako vymeniť zariadenia 80tim klientom, keďže kapacita už nestačí. O par rokov, vyhodim bullet s vsesmerovkou a hodim tam rocket s mimo sektorou. Chcel som len vediet ci a ako to pojde, mam tu 2 ks Bullet M5 tak využijem. ďakujem
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Me by jen zajimalo co vas presvedcilo, ze pouzivate ubnt v siti, snadna konfigurace? S Mikrotikem mam uplne jiny moznosti.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

Maxik píše:Me by jen zajimalo co vas presvedcilo, ze pouzivate ubnt v siti, snadna konfigurace? S Mikrotikem mam uplne jiny moznosti.

co je teda pre teba lepsie? HW, ktore vies konfigurovat cez obmedzeny pristupovy soft, alebo hw, ku ktoremu mas pristup k plnej linuxovej konzole?
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk

hapi

winbox je omezenej? já myslim že omezený je něco jinýho a nechci ukazovat :-D

ta linuxová konzole je ti k prdu když nevíš co tam napsat a 99.9% lidí neví co by tam dělalo. Mikrotikácká konzole tě navádí až do detailů všech příkazů.
0 x

andreas4all

Příspěvekod andreas4all » 14 years ago

hapi > nepatrim medzi 99 percent a viem co kde mam napisat, prave preto mi pride winbox obmedzeny. ale uz koniec... to som chcel len na okraj.
0 x
Pripojenie na Slovensku.
http://www.citicom.sk