❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

R 52n umí 40mhz?

Návody a problémy s konfigurací.
Hallo
Kontaktovat uživatele:

R 52n umí 40mhz?

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Zdarec,
mám tady v pokoji na test dvě rb s R52n kartama slinknuté na 65/65 Mbit.CCQ 100/100,je to 1x1 pendreky proti sobě na 2m.Výkon stažen na 12 dB.nevím jak nastavit aby se to slinklo víc jak na těch 65 mbit.Chápu to tak,že nad tuto linkovou rychlost je to už v 40ti Mhz,ale tu v nabídce bandvitch nemám a nevím jak ji tam dosadit,píšou že by to mělo umět MCS 15 HT-40-8 což je slonkování na 130mbit.Vlastně mi tam nejde dosadit nic z HT -40.Díky za rady Hallo
0 x

Defender

Příspěvekod Defender » 14 years ago

zapnout v zalozce HT extension channel?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

dej si tam v5.4 a bude ti to jasný, upravili to tam a žádnej extension channel tam neni.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Zapl jsem HT Extension Channel,skusil jsem to na oba režimy (above i bellow) a stejně se to slinklo jen na 65/65,skusím tu 5.4,každopádně je tam porad jen 20mhz.
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Už asi vím,ja to zapl jen na AP,každopádně u v 5.4 je to jasné,děkuji za rady :-)
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 14 years ago

hapi píše:dej si tam v5.4 a bude ti to jasný, upravili to tam a žádnej extension channel tam neni.

kde není HT extension ?
Přílohy
40.png
40.png (27.21 KiB) Zobrazeno 2047 x
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

Pokud chcou drzet 802.11n normu, tak musi byt HT channel jako 40MHz :) Ono bohuzel turbo by protlacilo vic, ale tohle je dan za to, ze se u 802.11n nemusi resit, jaky kanal je na AP. Proste se jednou nastavi až 40MHz a jede se ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

hapi

Stanislav Hrncir píše:
hapi píše:dej si tam v5.4 a bude ti to jasný, upravili to tam a žádnej extension channel tam neni.

kde není HT extension ?

vidáš to tam někde napsaný?
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Vše pod v 5.4 to v té nabídce neměly,díky radě jsem to oběvil a v nové verzi to bylo jasné na hlavní záložce,tu verzi jsem tam ale neměl před tím,takže všem díky za rady.Kdyžtak ještě napiště s jakým nastavením jste dosáhly nejnižších latencí a dobré stability.
0 x

basty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod basty » 14 years ago

To musela byt chyba nekde jinde. I ve starsi verzi 5.2 po zapnuti ext. chan. vysila ve 40MHz a linku je se to na 135 resp na 150.
0 x

hapi

no je si třeba uvědomit, že pokud neni celá šířka kanálu třeba, tak se přídavných 20MHz vypíná. Pokud neni datovej tok, tak se nezapne dalších 20MHz. Obvykle rate naskáče až po tom co tam začne něco týct.
0 x