Desítka je fajn, ale tam kde tohle teprve začíná, tak tam desítka s přenosovkou končí. Takže pokud někdo potřebuje kratší skoky a má na to dobré uchycení těžko za ten peníz se najde něco adekvátního jiného. Kolem 2.5km by to snad přecijen dávat s 60cm mohlo.
Zkoušeli jste někdo simulovat kývání stožáru/uchytu ?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis
pcwifi píše:co sem slysel, udajne 60cm antena da max 3-4db k dobru a celkove to stale nestaci ani na 3km spolehlive :? Proste na 4-5km je asi stale No.1 spoj v desitce...
PW
4-5km v pohodě na 17Ghz, na to si nepotřebuju zasírat desítku.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
jak moc "legal" s vykonem ? 

0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
David2006 píše:Zkoušeli jste někdo simulovat kývání stožáru/uchytu ?
Jo zkoušeli. Absolutně to nemá rádo výkyvy. Takže obyčejnej stožár předělat tak aby měl aspon dva úchyty do zdi. Případně příhrada je jistota
0 x
Dade_Marfi: na 4km dost legal ale dál bych to zrovna tady rozvádět nechtěl, na to máme jiné téma
David2006: výkyv stožáru být nesmí, a to vůbec žádný. Jestli pomýšlíš na 50mm trubku vystrčenou 2m a siklu nahoru, tak to určitě dobře nepojede. Když to uchytíš pečlivě, odměnou Ti bude perfektní propustnost a latence. Dokonce ani v těch deštích teďka jsem neměl problém, jak tady někteří zpočátku bědovali jak tomu bude vadit každý deštík....
David2006: výkyv stožáru být nesmí, a to vůbec žádný. Jestli pomýšlíš na 50mm trubku vystrčenou 2m a siklu nahoru, tak to určitě dobře nepojede. Když to uchytíš pečlivě, odměnou Ti bude perfektní propustnost a latence. Dokonce ani v těch deštích teďka jsem neměl problém, jak tady někteří zpočátku bědovali jak tomu bude vadit každý deštík....
0 x
Muzu mit dotaz, kolik to umi kanalu? V nasem jsou pouze 2 a to 72 a 74GHz. Jde to ladit treba po 500MHz? Chtem udelat instalaci, kde jich bude vic na jednom bode, tak aby to neumrelo na kanalech. Dik
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!
verze 1200L jedina soucasne prodavana ma opravdu jen dva kanaly 72 a 74 GHz.
V manualu pisou neco o tom, ze mas mit jednotky se stejnym kanalem nejmene 1m daleko od sebe.
Plna verze ma mit udajne ladeni po 250MHz.
V manualu pisou neco o tom, ze mas mit jednotky se stejnym kanalem nejmene 1m daleko od sebe.
Plna verze ma mit udajne ladeni po 250MHz.
0 x
po včerejší bouřce tu máme první mrtvý kus Siklu. Napájecí část OK ale jednotka se nehlásí
0 x
honzam píše:po včerejší bouřce tu máme první mrtvý kus Siklu. Napájecí část OK ale jednotka se nehlásí
Vyp/zap nepomohlo ? Mě se při poslední bouřce jen kouslo,sousednímu RB odešel port , Siklu se po vypnutí zase vzpamatovalo.
Před bouřkou byla taková průtrž,že i ztrátovalo (1008m).
0 x
já to siklu musím pochválit, nevím že by od doby kdy sem ho koupil někdy chybovalo. Vzdálenost 680m, asi před měsícem mě kvůli hustému dešti chybovali i 2 desítky z té lokality a komplet spadla 17ka ale siklu nemělo podle smokepingu v tu dobu ani jednu chybu.
0 x
Tak nakonec odešel eth1 a zároveň napájecí část. Vyřešeno tím že jsme ethernet zapojili do ETH2 a napájení přes svorkovnici přímo do jednotky.
Vypadá to že jednotka má dvě napájecí části.
Siklu bylo nasazeno 2dny (uzemněno) a zrovna takhle drsná bouřka
Vypadá to že jednotka má dvě napájecí části.
Siklu bylo nasazeno 2dny (uzemněno) a zrovna takhle drsná bouřka

0 x
No o bouřkách by jsme mohli mluvit asi všude. Nám to podle všeho také také poškodilo orcave 1s10 .Sice běží,ale loguje to spousty systemovych chyb a mame pocit že to leze do eth . Odešly i jine menší spoje bez ohledu na značku, vše zemnění stíněné na obou koncích a přepětovky . Škodu chci řešit s pojištovnou .Bouřka je prostě sproste slovo .
0 x
jojo, nemáme zeměný nic včetně Orcave 1S10 a nic neodešlo. Odešly pouze nějaký ethernety v PCčkách klientů a jedno RBčko se totálně komplet usmažilo jinak žádný jiný vypáleniny zatim nejsou ale bouřka se vždycky vrací dokud něco nevymlání.
Nejde mi na rozum jakto že se ti vypalujou porty i když máš přepětovky.
Nejde mi na rozum jakto že se ti vypalujou porty i když máš přepětovky.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
To me taky nejde na rozum, prece pokud mas prepetovku teste u zarizeni venku a spravne uzemnenou a dole taky, tak to musi byt OK, tedy pokud nejde o primy zasah to pak nepomuze nic jedine zazrak.
Ahoj Lada
Ahoj Lada
0 x
Tak mame spoj na 1,5km, dneska jde do ostreho provozu. Jediny problem je, ze na jedne strane to pres PoE dela blbosti - je to sice skoro 80 metru UTP cat.6, ale proste to neprojde a sviti cervena.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!
UBNT mám rád!