❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

prosím o pomoc s připojením k 5GHz WiFi-netu

Návody a problémy s konfigurací.
michal.siman

Re: prosím o pomoc s připojením k 5GHz WiFi-netu

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

Hallo píše:Myslím si,že problém je nejspíše v tom,že kolega si nechce nechat vrtat do zdi a ještě si řekl že si zařízení koupí sám,tudíž mu teď provider řekl vyřešte si to sám,nebo vám dáme naše zařízení za 2000 a vrtání do zdi...

no tak tohle je treba rict zakaznikovi na zacatku. proste zarizeni od nas, a vrtat se bude muset, protoze jina moznost proste neni. nechcete/nemuzete, potom opravdu sorry, ale nepripojime vas. takhle bychom to rozhodne udelali mi. ale je mozne ze ne s nimi napr. domluven na zkousku, jako ze se to na jeho vlastni zadost zkusi a pak se uvidi. pak mlcim. ale nevypada to na to. mimochodem s tim vrtanim bych problem nevidel, uz mu tady nekdo poradil drzak na sklo. jenze i to je prd platne vzhledem k uhlu te vysilaci anteny. proste tohle je na kabel dolu. paneboze to je nekdo tak linej ze nemuze hodit nejakou vetraci sachtou kabel ze strechy? ach jo.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Hallo » 14 years ago

Znám spousty lidí co mají po rekonstrukci a na síťové/tv rozvody zapoměly a nechtějí o vrtání ani slyšet,těm je ale potřeba říci bez toho to nepůjde,protože pak akorád nadávají že to vypadává,což se v případě signálu -86dB ani nedivím...
0 x

michal.siman

No ale o tom mluvim. Dojdu na obhlidku a reknu ze tady to proste bez natazeni kabelu nepujde. Ale kabel neznamena vrtani, napr. vetraci sachty s mrizkou koncici na zachode jsou take super :-)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

a na hajzliku WiFi router, protoze do vzdalene cimry je to skrz 3 zdi :lol: me naopak stve, jak presvecit lidi, ze kabl z pudni prostory vedouci do patricnych oken bytu neni to prave a ze spravne je to vnitrkem baraku, jenze pak se v ceste vyvrbi minimalne 2-3 zdi a snad kazdej zamrmla, ze tak jak je to ted to jede a kdesi cosi :? a vse zustane tak jak je...aspon do doby zatepleni baraku, kdy zmizi i veskere koaxy apod. a pak se na kazdeho mam chut vysrat, protoze nas nasere, ze kdyz se to nabizelo v podstate gratis, tak nikdo nescel ani slyset...

PW
Naposledy upravil(a) pcwifi dne 22 May 2011 19:28, celkem upraveno 1 x.
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Hallo
Kontaktovat uživatele:

Aspoň mu to nebude vypadávat kvůli odpojování od AP a provider bude mýt klid,prtože na záchodě to jede OK :-D
0 x

Steny

Příspěvekod Steny » 14 years ago

Ano, nechtěl jsem koupit bůhvíco od ISP, co by nesplňovalo, co potřebuji - jak jsem psal, příjem 5G a vysílání 2,4G v jednom zařízení (v 1kk chci mít takovouto ozdobu jen v decentní míře). Jinak děkuji za nakopnutí s anténou. Fakt je, že ISP by to měl vyřešít, ale za A) komunikace s nimi trochu více vázne (je to nepočetná partička lidí) a za B) jsem si vědom, že nákupem vlastního zařízení - nehledě, že jde o MT - mám jistou zodpovědnost za chyby z mé strany. Problémem je ale spíše bod A).
Mimochodem - z hajzlíku je jen jedna zeď do místnosti, ale atypicky není okno do šachty v bytě, ale na chodbě.
0 x

michal.siman

Steny píše:Mimochodem - z hajzlíku je jen jedna zeď do místnosti, ale atypicky není okno do šachty v bytě, ale na chodbě.

vzdycky je nejaka moznost!
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

nic proti ale chce se mi zvracet...

co to může být za ISP, když vám povolí se připojit s tak strašným signálem -90, to musí vypadat to jeho apčko..
nechápu použití sektorové antény... to se potom nedivím, že je všechno tak zarušené, když má každý klient sektorku o 19 dB :lol:
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

spis me toto vlakno prijde na smazani protoze ma pro forum nulovou hodnotu.
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

kdyz uz tak nemazat ale presun do Offtopic :mrgreen:

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Steny

ISP se vyjádřil takto: signál budeš mít fajn, klidně se připoj. Ale vzhledem k špatné anténě zřejmě nemám signál. Tudíš kupuji dnes směrovou anténu a do tohoto nevýznamného topicu dám večer vědět, jak jsem dopadl. ISP tedy nebude na vině, ale dost možná spíše já.
0 x

Steny

Tak signálem to nebylo. Ikdyž je teď se směrovou anténou značně lepší, chyba je stejná a teprve nyní mě ji napadlo napsat do googlu: "unsupported authentication algorithm (13)" - píše se něco o chybě ohledně protokolu 802.11 v kombinaci s WEP - nesetkal se s tím někdo?
0 x

Hallo
Kontaktovat uživatele:

WEP na MK používám a no problem.Pokud nemá provider chybně vytvořené heslo,nebo ty špatně napsané tak to musí šlapat.Jaký že máš teď ten signál po instalaci antény?Jak máš nastevený TX power?
0 x

Steny

Signál teď mám -70 až -65. Až si zítra v práci vyrobím pro anténu stativ na parapet, tak jí zkusím zaměřit lépe. TX Power Mode - default - nic jsem s ním nedělal. Heslo zkusím ověřit, ale zatím se zase nemohu dovolat na provozovatele.
Jen tak se tu dívám, je u "Key #: None" správně? Neměl by být zadán konkr. druh klíče?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

takovyhle lidi by si to meli nechat udelat od ISP...
0 x