❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Software pro SVM

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
trandak
antispam: Ano

Re: Software pro SVM

Příspěvekod trandak » 14 years ago

zkoušel jsem kilový ping na server jsou to dohromady 4 skoky a jede to přes 7 mikrotiků a pc a průměrná odezva byla 6ms. Trasa je 10GHz - 13km a pak pětka 5km, 1,5km a 0,7km.
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

trandak píše:zkoušel jsem kilový ping na server jsou to dohromady 4 skoky a jede to přes 7 mikrotiků a pc a průměrná odezva byla 6ms. Trasa je 10GHz - 13km a pak pětka 5km, 1,5km a 0,7km.

No tak i kdyz to je cele L2 (predpokladam) tak to zase neni vubec spatny cas, s ohledem na ty petky.
0 x

trandak

jj taky jsem byl docela spokojen a na speedtestu jsem měl odezvu 16ms. Na to že to jede přes XP a ještě Kerio, tak si myslím že to ujde.
0 x

soooc

Příspěvekod soooc » 14 years ago

Dodavam konecne info - software je pro linux, kdyz zapomenete ipecko. Je to na adrese www.svm.cz/utility.php . Ve windows jde ip pouze menit, v linuxu to umi i detekovat. Detekce probiha tak, ze pustite program, pak zapnete svm a uz vidite IP adresu :)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

jj ze jsem ti to poslal ze :P ... jen dodam, pokud mate v siti vice SVM a segmenty nejsou oddeleny routrem, tak ten prog v linuxu hlasi vsechny svm, tak nejak na preskacku, protoze oni odpovidaji na urcitou velikost pingu, ktery ten program posila ...

konkretne na linuxu staci takhle :

ping broadcast_IP -s 4 -b
Například pro adresový prostor s C maskou:
ping 10.1.2.255 -s 4 -b
Ozve se každý spoj s jakoukoliv nastavenou IP adresou.
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

trandak

to: sooc
Přílohy
svm.JPG
svm.JPG (125.13 KiB) Zobrazeno 3118 x
0 x

soooc

Stara verze, neumoznuje naladeni vysilace, muselo by to zobrazovat frekvenci.

A mas to dost blbe naladene ... 1,2V je moc - a nebo slabe anteny ;)
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

trandak

Vím, už se na tom pracuje, potřeboval jsem novou trojnožku a ta je ted v zinkovně a pak to musím přendat, musel jsem totiž nakonec dát druhou stranu na jinou stodolu. Tak potom písnu hodnoty po přemístění. jinak vzdálenost 13km, tak si myslím že to bude mít taky vliv - mám tam 60 antény
0 x

soooc

trandak píše:Vím, už se na tom pracuje, potřeboval jsem novou trojnožku a ta je ted v zinkovně a pak to musím přendat, musel jsem totiž nakonec dát druhou stranu na jinou stodolu. Tak potom písnu hodnoty po přemístění. jinak vzdálenost 13km, tak si myslím že to bude mít taky vliv - mám tam 60 antény

Tak 65/65 je tak do 7 km ... ta tuhle vzdalenost bys mel mit aspon jednu 120cm.
0 x
Petr Šlinz
UBNT mám rád!

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

ty kráso, na 13km valím 90/120, byl teda ojeb to zaměřit, ale padlo to jen jednou, nedávno tu byla naprosto masakrální bouřka, při ní to trochu ztrátovalo
0 x

vantomas

Příspěvekod vantomas » 14 years ago

Zdravím, máte někdo tip, jak změnit IP adresu na SVM, když znám jenom jeho MAC adresu? Zkoušel jsem ten software, co je na první stránce a ten nefunguje.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

to vantomas - zkus si precist co se tu pise, nez se zeptas na neco na co tu odpoved uz je :)
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

vantomas

Příspěvekod vantomas » 14 years ago

Aha, tak to jsem pako...
Tenhle thread jsem sledoval od začátku, pak se tu řešily výložníky a signály... Teď jsem na to kouknul po delší době a jako za poslední příspěvek jsem si vzal ten se screenshotem grafu a od toho pokračoval dál. Tak to pardon a děkuji :)
0 x