❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10 GHz pásmo (Původně: Ubiquiti PowerBridge 10GHz ...)

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Ubiquiti PowerBride 10GHz má být v červnu i v ČR "legal"

Příspěvekod hapi » 14 years ago

David2006 píše:No pro ISM a ne přímo data byla/je i 5.8ka :) . Tím bych se tedy zrovna moc neoháněl. Mě zajímala primárně cena,kapacita protože to může být dost podobné (říkám mě, jiný může mít jiné priority).

Vlastně používá se ve vašem okolí ještě 5.8ka? Že tedy odbočuji ale od dob Tsunami a Tranga a vůbec co se udělalo jako 5.47GHz tak se možná trošku na 5.8ku zanevřelo....ikdyž tam je tuším mizivý výkon na něco to stačilo (a kde ne tak i tak) .

spojovací rychlost odhaduju něco kolem 200Mbit takže reálně tak cca 120-150MBit.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

:arrow:
Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 19:20, celkem upraveno 2 x.
0 x

David2006

Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 19:20, celkem upraveno 1 x.
0 x

zdenek.svarc
Administrator
antispam: Ano

Příspěvekod zdenek.svarc » 14 years ago

hapi píše:Co se stane na 5k příspěvku? :-)

Už nebudeš Hardcore člen, ale Überhappi, však si počkej.
0 x

hapi

David2006 píše:Vypíchnu jen něco - pro 20lidí se Ti desítka (tedy v tom současném cca 80 spíše 100+tis) pojetí stejně nezaplatí a licence protlačí jednak víc a zas tak superdrahá tedy není (cca 12tis+DPH za 40MHz relativního klidu v 11GHz pokud není full).

Jako Hapi zkus v tom hledat i něco pozitivního i když se Ti to zprvu nelíbí. Mě se nelíbí t.aky dost věcí,ale aspoň většinou se na nich snažím najít něco dobrého.

super drahá neni? licencovaný pojítko pokud vim stojí vždy víc než pojítko na 10GHz. Ale co, ono to dopadne stejně jako v 5GHz a levný 10GHz páteře budou zase historií a o to mi tu jde protože nebudeš mít žádnou rychlou páteř do těch vesnic v 10GHz protože bude prostě zarušený. Cena M10 pujde dolu jako všechno časem a to pásmo bude na houby.
0 x

hapi

Zdeněk Švarc píše:
hapi píše:Co se stane na 5k příspěvku? :-)

Už nebudeš Hardcore člen, ale Überhappi, však si počkej.

Über? hraješ Team Fortress 2? tam je tohle slovo docela často :-D
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Dnes je pátek 13. Tak se takovým zprávám nedivte :mrgreen:
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

hapi píše:
David2006 píše:No pro ISM a ne přímo data byla/je i 5.8ka :) . Tím bych se tedy zrovna moc neoháněl. Mě zajímala primárně cena,kapacita protože to může být dost podobné (říkám mě, jiný může mít jiné priority).

Vlastně používá se ve vašem okolí ještě 5.8ka? Že tedy odbočuji ale od dob Tsunami a Tranga a vůbec co se udělalo jako 5.47GHz tak se možná trošku na 5.8ku zanevřelo....ikdyž tam je tuším mizivý výkon na něco to stačilo (a kde ne tak i tak) .

spojovací rychlost odhaduju něco kolem 200Mbit takže reálně tak cca 120-150MBit.

Tak si to vyděl ještě 2 a budeš doma.. :lol:
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

David2006

Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 19:21, celkem upraveno 1 x.
0 x

hapi

Insider píše:
hapi píše:

Tak si to vyděl ještě 2 a budeš doma.. :lol:

fakt? to nebude mí 200Mbit rate?
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

1Gbps v 11ce bratru pul mega. Pripocti licence za 2 dvojkanaly...
Nejaky takovy vypocet mas na mysli? :)
0 x

Jardax

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

hapi píše:

Hehehe, kde zijes?
Furt je to wifi, i kdyz nacpany do desitky. to proste neojebes. Takze kdyz to pobezi nekam ke 100Mbps (a ja o tom celkem pochybuju, ale budiz) tak budes rad.
Halfduplexem samozrejme.

To uz i ta Insiderova koncepce byla technicky vymakanejsi.
0 x

hapi

David2006 píše:
Hapi pochop že až taková darda to není a získáš i malinko navíc tedy:

10dBm (tedy 7dBm 10-3)
kapacitu (40MHz oproti 28 v desítce)
klidnější (aspoň o něco) spánek o který Ti tolik jde
Semo tamo to proložíš 28-60cm Siklu případně 9GHz a pod. ... .

Nevím to sice přesně ale rozdíl mezi cenou 10 a 11GHz pojítek až tak propastný není, tedy prosím nestraš a ano leckde asi už licenci neseženeš a ano pár desítek tisíc z rozdílu ceny 10 a 11GHz navíc by se dalo dát jinam (na výplatu, do sítě a další nepotřebné utrácení:) ). Pokud někdo znáte ceny třebas 11GHz od Summitu v porovnání třebas s Racomem na 10GHz, tak to až na tu licenci až takový rozdíl předpokládám nebude.

nezískáš nic na víc. Ten kanál bude 28MHz širokej a spát se mi klidnějc nebude když mi aktuální 10GHz pojítka sestřelí lojza od konkurence protože jich nakoupí 4x tolik za cenu jednoho pojítka. Jo a já pochybuju že tam bude limit 10dB když to budou jenom polazený chipsety atherosu a ubnt o vyžene až ke 30dB a kdo z userů hrabe dneska na výkony... nikdo.

Vem to tak, teď si koupíš za 100k 10GHz spoj kterej je duplexní, latence tam je někde na úrovni ethernetu a můžeš to dát na 20km aniž by si tratil na rychlost nebo latenci a ta reálná rychlost tam může bejt klídně 170Mbit FDX. Teď si tam nasadíš místo toho M10 která na 20km protlačí houby ale hlavně že to je levný co.
0 x

David2006

Naposledy upravil(a) David2006 dne 23 Apr 2012 19:21, celkem upraveno 3 x.
0 x

hapi

Jardax píše:
hapi píše:

Hehehe, kde zijes?
Furt je to wifi, i kdyz nacpany do desitky. to proste neojebes. Takze kdyz to pobezi nekam ke 100Mbps (a ja o tom celkem pochybuju, ale budiz) tak budes rad.
Halfduplexem samozrejme.

To uz i ta Insiderova koncepce byla technicky vymakanejsi.

no tak čistě matematicky počítám, 20MHz je max rate 150Mbit. 40MHz je max rate 300Mbit. 28Mhz je cca max rate 200Mbit. s tim airmaxem co tam maji to ale tak slavný neni a je fakt že reálně to skončí okolo 100Mbit.

Myslel jsem spojovací rate 200Mbit. Reálněj tok skrz 802.11 je už něco jinýho.
Naposledy upravil(a) hapi dne 13 May 2011 08:28, celkem upraveno 1 x.
0 x