❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

1st aerial - AirBQ 9GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: 1st aerial - AirBQ 9GHz

Příspěvekod Insider » 14 years ago

stouracpetr píše:
???

Petr Stourac

To že to neodraží je fajn, ale kolik to vedeni na 20cm veme? 3dB? Víc? A připravit se o 3 dB na citlivosti je to samé jako dat o 50 procent vetsi antenu. Takze ze zesiku pekne hupky dupky do patche nebo vlnovodu a je to .) Konektory sice fungují, ale cim je to jednodušší tim je to levnější a spolehlivější..
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 14 years ago

Insider píše:

To že to neodraží je fajn, ale kolik to vedeni na 20cm veme? 3dB? Víc? A připravit se o 3 dB na citlivosti je to samé jako dat o 50 procent vetsi antenu. Takze ze zesiku pekne hupky dupky do patche nebo vlnovodu a je to .) Konektory sice fungují, ale cim je to jednodušší tim je to levnější a spolehlivější..[/quote]

Picture mn 113.jpg
(190.01 KiB) Staženo 382 x

Delka mereneho mikrovlnneho kabelu o prumeru 2,2 mm neni 20 cm,po demontazi z anteny bylo namereno 23 cm.Utlum vcetne 2 konektoru do 0,65 dB.V antene -finalnim vyrobku-bude pouzit kabel s delkou cca 12 cm,utlum cca 0,4 dB.Kabelaz s utlumem >=3 dB na 20 cm/10GHz pravdepodobne existuje,takovou ale nevyhledavame ani nepouzivame.Pro dnesek budu muset s osvetou v oblasti anten ,konektoru a kabelu koncit,zakaznici zacinaji byt netrpelivi.

quote="Insider
Budeme vyrábět průmyslové moduly pro developery řešení, konektor bude asi SMA, nebo MCX, podle požadavku.
Cokoliv než zakončení vlnovodem nebo antenou je blbost.

???

Petr Stourac
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

stouracpetr píše:
Delka mereneho mikrovlnneho kabelu o prumeru 2,2 mm neni 20 cm,po demontazi z anteny bylo namereno 23 cm.Utlum vcetne 2 konektoru do 0,65 dB.V antene -finalnim vyrobku-bude pouzit kabel s delkou cca 12 cm,utlum cca 0,4 dB.Kabelaz s utlumem >=3 dB na 20 cm/10GHz pravdepodobne existuje,takovou ale nevyhledavame ani nepouzivame.Pro dnesek budu muset s osvetou v oblasti anten ,konektoru a kabelu koncit,zakaznici zacinaji byt netrpelivi.
Petr Stourac

Proč ne, je to řešení.. Bližší parametry k anténě nejsou ? Libilo by se mi neco ve stylu Nanoboot, co by to dejme tomu v obou polarizacich vytahlo nekam k 20dBi
0 x

stouracpetr

Insider píše:
stouracpetr píše:
Petr Stourac

Proč ne, je to řešení.. Bližší parametry k anténě nejsou ? Libilo by se mi neco ve stylu Nanoboot, co by to dejme tomu v obou polarizacich vytahlo nekam k 20dBi

Ano,taky se mne libi,divam se na ni. :) 20-21 dBi v pasmu 9,2-10 GHz,CSV v obou polarizacich do 1,25,oddeleni polarizaci pri vyrobe volitelne od cca 30 do cca 42 dB,vzhledove stejna jako Octagon5 http://www.nanoboot5.cz/octagon_5ghz/specifikace.htm ,s integrovanym hlinikovym boxem....

Dnes uz opravdu koncim.

Petr Stourac
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

stouracpetr píše:
Ano,taky se mne libi,divam se na ni. :) 20-21 dBi v pasmu 9,2-10 GHz,CSV v obou polarizacich do 1,25,oddeleni polarizaci pri vyrobe volitelne od cca 30 do cca 42 dB,vzhledove stejna jako Octagon5 http://www.nanoboot5.cz/octagon_5ghz/specifikace.htm ,s integrovanym hlinikovym boxem....

Dnes uz opravdu koncim.

Petr Stourac

Tak sem s tim :)
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

ta antena s tim airBQ by urcite nebyla spatna kombinace ;) "LIKE THIS" :-D
0 x
Jan Ptáček

Insider
Kontaktovat uživatele:

net.work píše:ta antena s tim airBQ by urcite nebyla spatna kombinace ;) "LIKE THIS" :-D

Parabola s tímhle ziskem je nesmysl a patchka by bodla.. Nadhodím to na meetingu ..
0 x

stouracpetr

Insider píše:

Tak sem s tim :)

Velikost casti s elektronikou,pozice VF vystupu,potrebna delka kabelu,konektory [SMA?],orientace ochranne Al skrinky[nastojato,nalezato]ostatni vystupy ze skrinky,rozmery trmenu...Na pripadne zkousky dodam finalni vyrobek,ne polotovar.

Ladik píše:Co jsem nekde videl tak to bylo v krytu NanoStation 5 na vylozniku offset anteny a to se me na stozar, kde jich potrebuju 8ks vubec nehodi.

Ahoj Lada

Dalsi bude Reflektor 9G 28 dBi dual,stredova 380 mm,limec 145 mm,.....cca cervenec.

Petr Stourac
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Tak jsem zvedav jak bude ta antena vypadat, vcetne boxu za ni.

Ahoj Lada
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Pokud umí AirBQ regulovat přímo bez mezičlenu na -20dBm tak mi pokud se nepletu vychází anténa 34dBi (14dBm norma). Tedy něco kolem 50cm a tu bych potkával tedy v éteru raději nežli tu s 38cm, přičemž jestli cena bude o litr na anténu dražší, snad ani to ne. A nejlépe s pořádným límcem, který sice nic moc nespasí, ale lepší jak drátem do oka:).

Ještě mě napadá je to cca 500MHz od vrchnosti, tedy cca 12kanálů po 40MHz nebo bude i 13kanál s 20MHz? Případně asi bude potřeba být ob kanál, no možná pokud to budou dobré antény s plechovou krabkou, tak ani ne... .
0 x

stouracpetr

Ladik píše:Tak jsem zvedav jak bude ta antena vypadat, vcetne boxu za ni.

Ahoj Lada
Picture mn 114.jpg
Picture mn 114.jpg (169.41 KiB) Zobrazeno 2162 x

Vetsi bratr od Reflektor 5G 23 dBi.Alubox nebo jina skrinka,nejlepe hlinikova,podle rozmeru casti s elektronikou.Na fotografii jsou Reflektor 5G 23 dBi dual pred dokoncenim,resp.Reflektor 5G 24 dBi single.Pravo na drobne konstrukcni zmeny ve smyslu technickeho pokroku si vyhrazujeme:}.

Petr Stourac
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

můžu předpokládat že na něco z toho už neprpělivě čekám? :-)
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Jo, ta 38cm duálka je dobrá, mám ji jako náhradu za NB 25dBi. Každopádně asi je prostě problém sehnat materiál a čas na ladění pro maloseriovku s cca 50cm parabolama pro 9GHz. Snad časem uvidíme.
0 x

stouracpetr

David2006 píše:Jo, ta 38cm duálka je dobrá, mám ji jako náhradu za NB 25dBi. Každopádně asi je prostě problém sehnat materiál a čas na ladění pro maloseriovku s cca 50cm parabolama pro 9GHz. Snad časem uvidíme.

Rozdil 4 dB v signalu ve prospech 38 cm dual 23 dBi proti puvodne namontovanemu 40 cm NB 25 dBi je zvlastni.:}

hapi píše:můžu předpokládat že na něco z toho už neprpělivě čekám? :-)

Presne tak,pravdepodobne patek.

Petr Stourac
0 x

David2006

stouracpetr píše:
David2006 píše:Jo, ta 38cm duálka je dobrá, mám ji jako náhradu za NB 25dBi. Každopádně asi je prostě problém sehnat materiál a čas na ladění pro maloseriovku s cca 50cm parabolama pro 9GHz. Snad časem uvidíme.

Rozdil 4 dB v signalu ve prospech 38 cm dual 23 dBi proti puvodne namontovanemu 40 cm NB 25 dBi je zvlastni.:}

Petr Stourac

Bohužel ani není:) ale veřejně to zde zmiňovat nehodlám, řekněme že o ty 4dBm jsem měl stažený a tedy zbytečně pod normu zatlumený NB M5 :))) . Jinak s anténou jsem spokojen (pro klid duše bych časem na ní dodělal ty věci které jsem psal v emailu). Časem bych uvítal i 34dBi anténu v 9GHz, chápu že tohle už je de facto hotové řešení které se dá poměrně snadno portovat na 9GHz a snad se to na onom "meetinku" posune.
0 x