❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

UBNT NanoBridge

Problematika Ubiquiti hardware.
neverhappy

Re: UBNT NanoBridge

Příspěvekod neverhappy » 14 years ago

A testy v 40Mhz.
Zaver si udelejte samy. BTest nemusi byt objektivni, na druhe strane bylo RB493AH. I kdyz NB5 vypada zajimave vzhledem k cene. Zustanu u RB a Alixu. Testy jsou jedna vec, ale realny provoz je dulezitejsi. Navic me nelaka zaplacat 40Mhz obe polarizace, kdyz nepotrebuji vice jak 50 Mb HD, coz mi da NV2 v jedne polarizaci na 20Mhz kanale.
Přílohy
nanobridge 40MHz.JPG
nanobridge 40MHz.JPG (35.75 KiB) Zobrazeno 3681 x
Mikrotik NV2 40Mhz.JPG
Mikrotik NV2 40Mhz.JPG (172.21 KiB) Zobrazeno 3681 x
nanobridge 40MHz BTest.JPG
nanobridge 40MHz BTest.JPG (148.38 KiB) Zobrazeno 3681 x
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

pokud se nepletu, tak u nanobridge nelze vypnout jeden chain, je to tak? Jestli ano, tak to krutě prohrálo.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

hapi píše:pokud se nepletu, tak u nanobridge nelze vypnout jeden chain, je to tak? Jestli ano, tak to krutě prohrálo.

takze 20Mhz u nana je vlastne 40Mhz? :-D
0 x
Jan Ptáček

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

Jde vypnout. nastavením maximálního rate na MCS7.
0 x

dubrma

neverhappy asi měřil s 2x2 u nanobridge.

U 40Mhz pravděpodobně NB nestačí procesor? :D
0 x

neverhappy

Je mozne ze to brzdilo RB433AH. Meril jsem s PC 100Mb sitovka na RB493AH 100Mb sitovka. Priste zkusim pc na pc s Gb kartami. Ted predelavam sit na Alix. Pro priznivce Jirous mam jeste jeden obrazek
Menil jsem JRC 219 za prowax Schibox. Jen jsem prohodil anteny do nastaveni jsem nehrabal. Ted musim stahnout vykon. Snad to byl jen vadny kus od Jirouse. Priste zkusim stourac anteny. Mam dve doma.
Přílohy
jirous jrc 17 vs probox.JPG
jirous jrc 17 vs probox.JPG (47.12 KiB) Zobrazeno 3650 x
0 x

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

To vypada, ze v kombinaci NB WDS AP + WDS klient je nekde nejaky zasadni problem. Viz moje mereni a vyrazna asymetricnost provozu.
Mam natvrdo MCS15 (150) a kanal 20MHz - kdyz dam 40MHz, hlasi mi to MCS15 (300) ovsem prakticky to nebezi, max. kolem 10Mbps. Soft 5.3.2.
Tak nevim, bud jsou v tom softu nejake podivne boty, a nebo mame kazdy jine zarizeni :D
0 x

Jardax

neverhappy píše:Je mozne ze to brzdilo RB433AH. Meril jsem s PC 100Mb sitovka na RB493AH 100Mb sitovka. Priste zkusim pc na pc s Gb kartami. Ted predelavam sit na Alix. Pro priznivce Jirous mam jeste jeden obrazek
Menil jsem JRC 219 za prowax Schibox. Jen jsem prohodil anteny do nastaveni jsem nehrabal. Ted musim stahnout vykon. Snad to byl jen vadny kus od Jirouse. Priste zkusim stourac anteny. Mam dve doma.

To je hodne divny graf, dej vedet cim to bylo. Nejak se mi nehce verit ze by mel Jirous tak blby anteny.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Tak testuji ten 5.3.2 a narazil jsem na jednu věc....a sice výkon při volbě country CZ jde jen na 11dBm u klienta s NS M5 a tlačítko obey regulatory domain zmizelo (ne že bych to někdy používal,že:) ). Tedy jsem z toho vyloženě hapi:)) .
Každopádně signál se zdá se nezměnil (oproti testu s 27dBm) . Nějaké zkušenosti s tímto jevem?
0 x

dubrma

David2006 píše:Tak testuji ten 5.3.2 a narazil jsem na jednu věc....a sice výkon při volbě country CZ jde jen na 11dBm u klienta s NS M5 a tlačítko obey regulatory domain zmizelo (ne že bych to někdy používal,že:) ). Tedy jsem z toho vyloženě hapi:)) .
Každopádně signál se zdá se nezměnil (oproti testu s 27dBm) . Nějaké zkušenosti s tímto jevem?

Není tam náhodou "Auto Adjust to EIRP Limit:"??
0 x

David2006

Mohl by být, jenže pro jistotu je zatrhlý a prošedlý, takže mi nejde měnit:( .
0 x

dubrma

David2006 píše:Mohl by být, jenže pro jistotu je zatrhlý a prošedlý, takže mi nejde měnit:( .

Ubnt zatočilo s přepalema! Tak jestli tam není něco jako nastavení antény, tak to už asi neuvidíme NS na max. :D
NS po ruce nemám.
0 x

David2006

hm,hm snad to pro testy půjde obejít...ani Uzbekistán s tím nehl...max 14. Ono číslo je jedna věc,ale pokud je signál stejný jako při původních 27 tak.... .
0 x

Jardax

5.3.2. a nanoBridge:
Vykon je nastavitelny 4-23 pri nespecifikovane antene, 4-5 pri 300 a 2 natvrdo pri 400 antene.
0 x

neverhappy

To je hodne divny graf, dej vedet cim to bylo. Nejak se mi nehce verit ze by mel Jirous tak blby anteny.

Vymenil jsem jen antenu. RB711 zustalo stejny i s nastavenim. Asi vadny kus jirous anteny. Jestli pigtail nebo co nebudu resit. Hazu do popelnice.
0 x