❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

1st aerial - AirBQ 9GHz

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Insider
Kontaktovat uživatele:

Re: 1st aerial - AirBQ 9GHz

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Leeonek píše:no 14 db možná, myslel sem s nějakou normální anténou paraboloidního typu ;)

Funguje je to jako prime feed, klidne to muzete dat do ohniska paraboly
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Insider
Kontaktovat uživatele:

Dneska jsem dali dohromady prototyp RC na řešení 2x2 MIMO. Už se vejde i do finálního housingu :) Jen tak z plezíru jsme to sestavili dohromady, co to bude dělat a ono to valí skoro na max.. Takže reálně 190Mbit SDX na 9800MHz.. Teoretický max je 200.. Takže 100Mbit FDX. Čekají nás real life testy a machry z vývoje finální úklid a příprava ostré verze.
Takže pěkný víkend, pořádně si ho užijte, má být pěkně!!! :P

P.S. Samozřejmě screeny na: http://pojitko.cz/index.php/meni-prototyp
0 x

Jardax
antispam: Ano

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

Ja na tom screenu vidim cca 40/40, coz mi nejaka nedava tech teoretickych 200 ani smykem ;)
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Jardax píše:Ja na tom screenu vidim cca 40/40, coz mi nejaka nedava tech teoretickych 200 ani smykem ;)

Je patek.. Mrkni na to v pondeli, zrak se ti zlepsi a uvidis to co ja :)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

psal jsem tady dotaz co to udělá s ospf, pokud se na tom rozpadá několikrát denně ospfko tak jak na klasickém ubnt ikdyž link drží a nevypadne paket, pak se takový spoj degraduje opravdu jen na "konce" kde už ospf není. Tím by se alespon u mě velmi omezila možnost využití těchto spojů a na páteř bych se musel poohlédnout po jiném hw. Podařilo se Vám to nějak vyřešit?
0 x

Jardax

Leeonek píše:psal jsem tady dotaz co to udělá s ospf, pokud se na tom rozpadá několikrát denně ospfko tak jak na klasickém ubnt ikdyž link drží a nevypadne paket, pak se takový spoj degraduje opravdu jen na "konce" kde už ospf není. Tím by se alespon u mě velmi omezila možnost využití těchto spojů a na páteř bych se musel poohlédnout po jiném hw. Podařilo se Vám to nějak vyřešit?

Co se ti rozpada - ospf pri pruchodu ubnt? To jsem jeste nevidel...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

jo, taky jsem si toho ponejprv nevšímal, ale když jedu někde na zálohu čistě přes ubnt, dle situace se to třeba 5-10x za den rozpadne. Ikdyž se přes ten spoj při komunikaci neztratí za ten den ani jeden ping. Pak jsem si začal všímat v logu hláškám o ospf a bývá jich tam docela dost, většinou to naskočí hnedka, a rozpojení se možná vůbec nekoná, ale těch co rozpojení trvý dýl (třeba pi několik vteřin) je tam na můj vkus poměrně dost. Na jiných spojích jsem to nezažil (teda pokud se opravdu fyzicky nerozpojí). Možná dělám něco blbě, ale nevím co :)
0 x

Jardax

Leeonek píše:jo, taky jsem si toho ponejprv nevšímal, ale když jedu někde na zálohu čistě přes ubnt, dle situace se to třeba 5-10x za den rozpadne. Ikdyž se přes ten spoj při komunikaci neztratí za ten den ani jeden ping. Pak jsem si začal všímat v logu hláškám o ospf a bývá jich tam docela dost, většinou to naskočí hnedka, a rozpojení se možná vůbec nekoná, ale těch co rozpojení trvý dýl (třeba pi několik vteřin) je tam na můj vkus poměrně dost. Na jiných spojích jsem to nezažil (teda pokud se opravdu fyzicky nerozpojí). Možná dělám něco blbě, ale nevím co :)

Mas ubnt spoj jako IP spojovacku mezi dvema routery s ospf a to se ti rozpada, tedy routery preklapi ospf na jinou trasu? A co ti to hlasi v logu routeru?

Btw to je asi na jine tema...
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

Mas v OSPF nastaveno ptp mod?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ptp mod je pro spoje který nemaji jiné východisko a protistrana chtě nechtě přijímá všechno třeba seriovej port a podobný druhy připojení. ptp nefunguje na wifi protože neni zřejmí komu to patří i když je to ptp spoj.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

hapi píše:ptp mod je pro spoje který nemaji jiné východisko a protistrana chtě nechtě přijímá všechno třeba seriovej port a podobný druhy připojení. ptp nefunguje na wifi protože neni zřejmí komu to patří i když je to ptp spoj.

Mno, ja to na svych PtP NanoBridge spojich pouzivam a funguje mi to pekne, takze tve tvrzeni o tom, ze to na wifi nefunguje, je rekneme dosti silne.
0 x

Jardax

Insider píše:
Jardax píše:Ja na tom screenu vidim cca 40/40, coz mi nejaka nedava tech teoretickych 200 ani smykem ;)

Tak clovece asi jsem ztracenej pripad, je sice pondeli, ale zrak se mi nelepsi a furt tam vidim to samy ... tedy nic moc :D
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Plánuje se prodej jednotek bez antén? Pokud ano jaký typ konektoru bude zvolen, případně regulace bude možná od/do dBm? Na přesnější cenu za takto holý spoj je ještě brzy? Aby nedošlo k nedorozumění spojem myslím 2 jednotky a cenu s DPH či bez ní, ale pak prosím to v příspěvku poznačit:) .
0 x

Insider
Kontaktovat uživatele:

Jardax píše:
Insider píše:

Tak clovece asi jsem ztracenej pripad, je sice pondeli, ale zrak se mi nelepsi a furt tam vidim to samy ... tedy nic moc :D

Tak zkus dovolenou.. tech 200 není teoretických, ty jsou praktické.. nebo zkus F5, treba to mas v cachi.
0 x

Jardax

Insider píše:Ja na tom screenu vidim cca 40/40, coz mi nejaka nedava tech teoretickych 200 ani smykem ;)

Tak zkus dovolenou.. tech 200 není teoretických, ty jsou praktické.. nebo zkus F5, treba to mas v cachi.

Aaaaa, cache, mrcha...
0 x