❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

antény pro spoj 802.11n, 2x2 MIMO

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
imation

antény pro spoj 802.11n, 2x2 MIMO

Příspěvekod imation » 14 years ago

Zdravím, chci postavit spoj na cca 5km na 2x2 mimo a hledám vhodné antény jaké máte zkušenosti např. s dulpexním jirousem, Ciberlajt (http://www.cyberbajt.cz/index.php?a=d&i=459) a podobně.
Díky za reakce.
0 x

dagus

Příspěvekod dagus » 14 years ago

Co jsem "pochopil" tak pro N-ko je ideální mít anténu ne s tak dobrým odstupem mezi polarizacemi jako má Jirouš, takže "čím horší tím lepší"? Kdyžtak mě opravte, pokud mám pravdu tak nej by bylo koupit nějakou wayant anténu mimo duplexní co teď prodávají za pár korun(když pominu zatékání atd.). Pokud je moje myšlenka špatná opravte mě prosím.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

a teď ti to nabourám. Co MIMO 3x3 s pendrekama na stole?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Medved009
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Medved009 » 14 years ago

hapi píše:a teď ti to nabourám. Co MIMO 3x3 s pendrekama na stole?

A do jaké karty to zapojíš??? :D
0 x

hapi

normálně se prodává ale ne v čr.
0 x

hapi

jo a dokonce technologie počitá i s 4x4 ale to jsem ještě neviděl. Pak je L1 vrstva na 600Mbit a reálná tak v NV2 na 400Mbit. http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_802.11n-2009
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

mna na tom zarazilo, ze to MIMO vlastne nepouziva vyhradne samostatne polarizacie na RX/TX ale kombinuje to medzi sebou... co si vlastne vela ludi mysli..ze RX ide jednou polarizaciou a TX druhou.
0 x

hapi

a nemyslíš si to jenom ty?
0 x

okoun

Příspěvekod okoun » 14 years ago

hapi nefunguje ti náhou na štouračových duplexkách mimo 2x2 na výbornou? a jaký že je tam odstup od polarizace?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

hapi

jede to výborně. Podle všeho i pendreky doma jedou líp když jsou proti době o 90° do véčka. Když jsou rovnoběžně tak se mimo vůbec nespustí a jede to na polovinu jakoby na jeden chain.
0 x

Walkeer

Příspěvekod Walkeer » 14 years ago

midnight_man píše:mna na tom zarazilo, ze to MIMO vlastne nepouziva vyhradne samostatne polarizacie na RX/TX ale kombinuje to medzi sebou... co si vlastne vela ludi mysli..ze RX ide jednou polarizaciou a TX druhou.

MIMO je MULTIPLE INTPUT x MULTIPLE OUTPUT, pokud umis anglicky, tak ti musi byt jasne, ze to zadne nstreme 2 neni. Pro vice info odporucuji clanek na wikipedii.
0 x

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

človek sa učí celý život :)
0 x

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 14 years ago

3x3 sem testoval na SR71 kartičkách od ubnt / rssp jsou teď píchnuté v demu/ ale po debatě se supportem ohledně rychlosti - 3x3 jelo cca 70% toho co 2x2 z nich vylezlo. že tam mají s nějakýma kartama neřešitelné problémy v 3x3
0 x

imation

Příspěvekod imation » 14 years ago

A máte někdo nasazený takový spoj v reálu?
0 x