❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis
Re: Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis
Teoreticky, mě zajímá jestli i prakticky...
0 x
EH-1200 s gbit přenosem má uvnitř jiný HW. U "400mbit" jednotek je nutný upgrade HW případě touhy po vyšší rychlosti,což cenově už asi nemá význam.
Držák je křehký odlitek ,ale praskání podle mě způsobila kombinace zmrzlého materiálu a zmrzlých ruk (nepovolené všechny šrouby,necitlivost a touha rychlé evakuace do tepla).
K napájení už dodávají jiné zdroje ale varianta s externím napájením 24V nebo 48V (AD155x) je asi nejspolehlivější a taky si pak můžu vytáhnout jen optiku.
Držák je křehký odlitek ,ale praskání podle mě způsobila kombinace zmrzlého materiálu a zmrzlých ruk (nepovolené všechny šrouby,necitlivost a touha rychlé evakuace do tepla).
K napájení už dodávají jiné zdroje ale varianta s externím napájením 24V nebo 48V (AD155x) je asi nejspolehlivější a taky si pak můžu vytáhnout jen optiku.
0 x
Jake nejvetsi vzdalenosti s timto pojitkem mate ? Nezajimaji me nejake rekordy, ale realne vzdalenosti, ktere by meli jit podle dokumentace dosahnout. Diky.
0 x
1010m ve městě , signál za 24hod -44dBm až -51dBm (možná vlivem nepřesnosti ohřevem rádia) , protistrana zobrazuje něco podobného s posunem 7dB.
0 x
Mám docela problém s tím rozpoznat, které je gigabitové, a které 400 mbitové, jako gigabit se prodává každé, ale pak v diskusi nebo někde dole najdete upřesnění, že jde o tu 400 Mbps verzi
Máte někdo odkaz na nějaké zaručeně gigabitové (ne podle popisku, ale opravdu jistotu, které 1 Gbps chodí), a jak se liší cenově od 400vky? Podle toho, co nacházím, tak by se nelišily prakticky vůbec, ale to mi přijde jako kravina (jiný hw, rychlost...). Nejhorší je, že mizerné povědomí o tom maj i sami prodejci.

0 x
-
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
mam za to ze 1Gbps verze jeste neni dostupna, Zatim se na ni stale pracuje
0 x
Bývalý ISP...
pfadmin: Co třeba napsat dovozci? Poznámka o gigabitu byla zmiňována na průběh roku 2011. Ukaž mi ve které shopu mají napsáno že je tam gigabitová rychlost
0 x
Maji existovat tri varianty pojitka proto jsi tak zmateny protoze obchodnici motaji vse dohromady momentalne existuje pouze varianta 1200L a kdy budou dalsi popisuje nasledujici roadmap. Ty terminy bych teda nebral vazne urcite dojde k posunu 
Hardware Platforms Roadmap
EtherHaul 1200L
Availability January 2011
Capacity (Mbps) 364(1)
EtherHaul 1200
July 2011
Capacity (Mbps) 910(1)
EtherHaul 2000
End of Q4 2011
Capacity (Mbps) 1,000
(1) Aggregated capacity. Capacity may be divided from 50%-50% downstream-upstream ratio up to 75%-25% downstream-upstream ratio. Capacity varies according to packet size.

Hardware Platforms Roadmap
EtherHaul 1200L
Availability January 2011
Capacity (Mbps) 364(1)
EtherHaul 1200
July 2011
Capacity (Mbps) 910(1)
EtherHaul 2000
End of Q4 2011
Capacity (Mbps) 1,000
(1) Aggregated capacity. Capacity may be divided from 50%-50% downstream-upstream ratio up to 75%-25% downstream-upstream ratio. Capacity varies according to packet size.
0 x
pfadmin: tak tam bych napsal a zeptal se a pokud to neumí giga, sprdnul bych je za lživé informace na webu.
0 x
Ajfel píše:Jake nejvetsi vzdalenosti s timto pojitkem mate ? Nezajimaji me nejake rekordy, ale realne vzdalenosti, ktere by meli jit podle dokumentace dosahnout. Diky.
Podle zkusenosti z 800m provozovaneho 2mesicniho testu bych se nebal ani tech 1500m jako vyrobcem doporucene max vzdalenosti pro nase podminky, ale bohuzel od unora jeste nebyl zadnej poradnej "chcanec". Ty destiky co byly se signalem temer nic neudelaly. Co me trochu zarazi je spis nepresnost odecitani rssi kus od kusu a velky vliv teploty na hodnotu rssi, koneckoncu se podle techto hodnot prepinaji profily modulaci/rychlosti.
0 x
Leeonek píše:pfadmin: tak tam bych napsal a zeptal se a pokud to neumí giga, sprdnul bych je za lživé informace na webu.

0 x
umí, 300Mbit je na L1 vrstvě
a do toho se počítaji i data potřebná pro provoz wifi jako takový tedy nějaký režijní data. Je zajímavý že ti 10 let nevadí že 802.11a/g nejede 54Mbit ale u Nka ti to vadí 
nemělo mít náhodou alternativo dvě pojítka? jedno upgradovatelná SW na 400Mbit a druhý řešený výměnou za starý.

nemělo mít náhodou alternativo dvě pojítka? jedno upgradovatelná SW na 400Mbit a druhý řešený výměnou za starý.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
No proste jsem jen narazel na zonglovani s rychlostma na obalech a pak jejich skutecnou vyuzitelnosti stejne jako treba azdsl 16Mbit 
U informaci (a nejen o siklu) musis rozlisovat co rikaji cesti obchodnici a co rika vyrobce, tak nejak bych vic veril tomu vyrobci
A i u vyrobce musis cist mezi radky
No a pak si to koupis aspon rok to testujes ve svy siti abys moh rict jestli je to dobry nebo ne, ale stejne to nejdele do peti let presunul do sklepa 

U informaci (a nejen o siklu) musis rozlisovat co rikaji cesti obchodnici a co rika vyrobce, tak nejak bych vic veril tomu vyrobci

A i u vyrobce musis cist mezi radky

0 x
nevítě někdo jak změnit Community pro vyčítání SNMP? Tím nemyslím SNMP trap které vím kde se nastavuje
0 x