❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

divný spektrální scan

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
midnight_man

Re: divný spektrální scan

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

a teda aky je problem s tou druhou polarizaciou? uz si to vyriesil? Ten problem co sa tu spominal...na jednej strane ccq 10% na kazdom kanale + niektorý krajný funguje, velmi dobre poznám. Stávalo sa to...pigtail bol vtedy posledne co sa menilo :D :D
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

no a když si ho vyměnil tak to bylo všechno v pohodě?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

pravdu povediac už ani neviem, viem že niečo šlo na bullety....niekde sa menili anteny ( čo nepomohlo) a pigtail sa vymenil asi iba jeden, alebo sme len chceli meniť?) už tam nerobim..neviem ako si to vyriešili, ale robilo to na všetkých linkoch na stlpe :) asi 7ks.....jedine čo šlo bol bullet M5 :) ostatok všetko upload kanal na ccq 0-30% a priepustnost biedna, download no problem. Dalsia vec ze elektrický trafo stlp bol 2 metre od stoziara :)
0 x

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

No s něčím podobným jak tu popisujete jsem se taky setkal. Mam spoj bod/bod a vždycky od odpoledne do noci se mi hroutí. propustnost přez den 35-39Mbps v nstreme btestem v TCP, ale jak padne odpoledne, spoj se zače sypat. propustnost stabilní max do 10Mbps, ccq začne lítat ale jen TX od 10% do 100%, Rx drží 80-100% stabilně pořád. spoj je to na 2km, do poloviny narušená fresnelka lesem a změna kanálu nepomáhá a to ani na indoor. Obě strany JRC-24 EXTREME s boxem a RB711 a MMCX konektorem a minipigtailem.

Jsem už docela bezradnej, pravda ale je, že jsem ještě nezkoušel měnit komponenty. Nenapadá Vás co s tím? Na spektráku neni vidět nic moc a i úplně volný kanál je nepoužitelný.

EDIT: signály se hýbou kolem -68/-68 až -70/-70
0 x

midnight_man

pamatam sa ze na tyzden pomohla zmena polarizacie z V na H :)
0 x

Star_Gate

Jn, já právě jedu H a na vertikál se mi moc měnit nechce, protože neni jistej výsledek a u JRC-24 EX to neni zrovna na 3 minuty :)
0 x

midnight_man

kedze tam mas 711 tak ani dlhy pigtail tam nie je ...zaujimave.download sa drží, ale upload padá... mna tak este napadalo, napajanie?....možno..
0 x

Star_Gate

Mapájení můžu zkusit, ale nemyslím že by to mělo vliv. jsou tam 18V trafa od sunny, takže bych tam chybu neviděl. Kdyby to bylo fresnelkou tak to přece musí mršit oba směry a ne jenom jeden.
0 x

stouracpetr

Příspěvekod stouracpetr » 14 years ago

Star_Gate píše:No s něčím podobným jak tu popisujete jsem se taky setkal. Mam spoj bod/bod a vždycky od odpoledne do noci se mi hroutí. propustnost přez den 35-39Mbps v nstreme btestem v TCP, ale jak padne odpoledne, spoj se zače sypat. propustnost stabilní max do 10Mbps, ccq začne lítat ale jen TX od 10% do 100%, Rx drží 80-100% stabilně pořád. spoj je to na 2km, do poloviny narušená fresnelka lesem a změna kanálu nepomáhá a to ani na indoor. Obě strany JRC-24 EXTREME s boxem a RB711 a MMCX konektorem a minipigtailem.

Jsem už docela bezradnej, pravda ale je, že jsem ještě nezkoušel měnit komponenty. Nenapadá Vás co s tím? Na spektráku neni vidět nic moc a i úplně volný kanál je nepoužitelný.

EDIT: signály se hýbou kolem -68/-68 až -70/-70

Doporucuji ostrou pinzetu,vysunout konec pigtailu s konektorem MMCX a miniaturni klestinu-dutinku-ktera je uprostred MMCX na karte OPATRNE sevrit pinzetou.Zkontrolovat soustrednost obou kusu MMCX a konec pigtailu zasunout PRESNE do protikusu na karte.Pokud se pri montazi nepodari spojit oba protikusy ,,stred na stred,,dojde k roztazeni klestiny na karte a kvalita kontaktu obou protikusu je zavisla zejmena na teplote okoli.Kolisani urovne signalu je male,kolisani hodnoty CSV znacne,zarizeni ,,kokta,,.

Petr Stourac
0 x

midnight_man

sakra! to je slovo do boja :) toto ma nikdy nenapadlo.....to isté môže platit aj pri klasických pigtailoch..tam tiež tie spoje nie su bohviečo, ked sa to zopar krat odpoji...už to nedrzi.
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

ufl pigtaily po jednom použití zahazuju
0 x

Star_Gate

Díky moc za radu, hned zítra na to du a uvidíme :)
0 x

midnight_man

Peyrak píše:ufl pigtaily po jednom použití zahazuju
kiež by si to mohol dovoliť každý :)
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

prostě při přestavbách ho od karty neodpojuju a stěhuju to najednou, ale jak se to rozpojí, tak pigoš letí
0 x

Star_Gate

Tak to dělám taky. Pak nestojí za nic. Za těch pár korun mi ten klid stačí když si vemu že jenom projedu na servis 10 těhle pigtailů na benzínu a amortizaci.
0 x