❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zaruseni AP
Zaruseni AP
Zdravim, da se nejakym zpusebom zamezit tomu aby nekdo ve vsi si nastavil domaci AP s mym SSID a na stejnem kanale a tim padem vzdalenejsi lidi kteri jsou normalne pripojeni k memu AP pripoji k nemu a pak jim nejde internet? Nejspis je to pouze spatne nastaveny klient ktery zvolil spatny rezim ale je mozne ze je to i zamerne. Jsme verejna bezplatna sit v ramci obce takze se muze pripojit kazdy...diky za rady.
0 x
Podobna vec se nam stava i u nas v Rakovniku.. Ano nahle mame nejake jine AP s nasim SSID ktere vysila silneji nez nase..
Pomuze jedine slinkovat na MAC adresy,ale ty se take daji odposlechnout, sifrovani WPA 2 by mohlo pomoct urcite dle mne protoze na WPA 2 se nepripoji na AP se spatnym klicem .Obe 2 kombinace doporucuji .
Pomuze jedine slinkovat na MAC adresy,ale ty se take daji odposlechnout, sifrovani WPA 2 by mohlo pomoct urcite dle mne protoze na WPA 2 se nepripoji na AP se spatnym klicem .Obe 2 kombinace doporucuji .
0 x
- midnight_man
je to krutá a naneštastie účinná praktika...hlavne pri starších 2,4Ghz sieťach na ovislinkoch a podobne s WEP....ale dá sa pomerne jednoducho vystopovať zdroj a podpáliť mu to tam!
0 x
pokud máš všechno na mikrotiku, tak použít area.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Máš bližší postup jak area použít, já si s tím hrál ale nedocílil jsem funkčnosti.
0 x
nemám ověřeno ale někdo tu psal že stačí vypsat area a bez něho se nikdo nepřipojí.
0 x
ano, v podstate to staci.
Je treba si uvedomit, ze to je area PREFIX, takze s tim jdou delat takova kouzla, ze dame na AP treba "nazev_firmy"_kostel1 a ke klientovi se pak vlozi pouze "nazev_firmy" tim padem se zabezpeci to, ze se nikam jinde nepripoji a pak to ma druhou vyhodu, ze pokud spadne APcko s prefixem kostel1, tak se automaticky conectne treba na kostel2 atp
Je treba si uvedomit, ze to je area PREFIX, takze s tim jdou delat takova kouzla, ze dame na AP treba "nazev_firmy"_kostel1 a ke klientovi se pak vlozi pouze "nazev_firmy" tim padem se zabezpeci to, ze se nikam jinde nepripoji a pak to ma druhou vyhodu, ze pokud spadne APcko s prefixem kostel1, tak se automaticky conectne treba na kostel2 atp

0 x
Jan Ptáček
no tak počkat, říkáš že se jinam nepřipojí a najednou se připojí na jinej prefix
0 x
hapi píše:no tak počkat, říkáš že se jinam nepřipojí a najednou se připojí na jinej prefix
jinam myslim v tom smyslu, ze se nepripoji na nejake AP, ktere zadny prefix nema, nebo ma chybny prefix....
0 x
Jan Ptáček
s areu sem kdysi experimentoval a rozchodil a ted uz zas nevim jak sem to mel
a nejde mi rozbehat , mate nekdo link na navod?

0 x