❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

moje zkušenost s UBNT nanobridgeM5

Problematika Ubiquiti hardware.
nikim007
antispam: Ano

Re: moje zkušenost s UBNT nanobridgeM5

Příspěvekod nikim007 » 14 years ago

pouzivas FW 5.3 ? nebo 5.2.1 ? ptam se protoze jsem nekde zahledl ze 5.3 nebrat ale uz nevim u koho to bylo a proc.

dubrma píše:
ppp76 píše:No bez zateze to sou pak dobry vysledky zajima me jak to jede se zatezi

tady máš real, zhruba 15 lidí online, nějaké prase má asi p2p, protože je tam velký up.
Na to mou linečku by byl dual n streame luxus...

ping jen na jednom pojítku cca 1km, nlos, 50% Fresnelovy zóny.
Co víc si přát za 4kKč.

http://www.uloz.to/8469926/pingy-png
0 x

dubrma

Příspěvekod dubrma » 14 years ago

Používám 5.2.1
Nevím proč, ale nový soft se mi nějak sere, ale má hodně dobrých fcí...
občas se rozpojí tak na 10min atd...
ještě jsem nezkoušel nahrát nový soft, resetnout ho a nastavit znovu. Možná tam bude ta chyba.
0 x

nikim007

Příspěvekod nikim007 » 14 years ago

dubrma píše:Používám 5.2.1
ještě jsem nezkoušel nahrát nový soft, resetnout ho a nastavit znovu. Možná tam bude ta chyba.

osobne musim rict ze 5.3 taky zatim nerad davam, ano jsou tam nove funkce, ale zustavame vicemene na 5.2.1. A Airmax mas zapntuy na vsech spojich ?
0 x

dubrma

nikim007 píše:
dubrma píše:Používám 5.2.1

osobne musim rict ze 5.3 taky zatim nerad davam, ano jsou tam nove funkce, ale zustavame vicemene na 5.2.1. A Airmax mas zapntuy na vsech spojich ?

ne, jen na ptmp.

jinak na ptp pevne ack, popř. pevný rate (kdysi jsem ho tu odsuzoval ale pěkně to kouzlí).
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

dubrma píše:
hapi píše:víš jakej je v tomhle příkladu problem? Taháš nějakých 13Mbit skrz spoj co má rate na 104MBit. Až budeš mít rate 54Mbit a budeš tudy tahat 30Mbit, pak se budeme bavit o kvalitnim zařízení.

A přesně tady toto mi trhá žíly a nemůžu v klidu usnout ;)

no jenom počkej až se 2m od tvýho sajtu nastěhuje starnet s 8 sektorama a 4 ptp spojema. Pak už nebudeš spát nikdy. Pak totiž budeš hledat uplně jiný způsoby jak dělat wifi a hádej co se stane s Nkem ve dvou polarizacích když je jedna zarušená? Na to přijdeš časem sám.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

hapi píše:
dubrma píše:
hapi píše:víš jakej je v tomhle příkladu problem? Taháš nějakých 13Mbit skrz spoj co má rate na 104MBit. Až budeš mít rate 54Mbit a budeš tudy tahat 30Mbit, pak se budeme bavit o kvalitnim zařízení.

no jenom počkej až se 2m od tvýho sajtu nastěhuje starnet s 8 sektorama a 4 ptp spojema. Pak už nebudeš spát nikdy. Pak totiž budeš hledat uplně jiný způsoby jak dělat wifi a hádej co se stane s Nkem ve dvou polarizacích když je jedna zarušená? Na to přijdeš časem sám.

toto je hodné pozornosti...ešte že u nás to nie je také hrozné ....len sa rýchlo vyšplahať a prestavať na licenc, pretože to Nko sa zachvilku fakt nebude dat pouzivat.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

docela hodně přemejšlíme o nových canopkách. Jo investice je velká ale vědomí že 30Mbit tam projde vždy a neni třeba mít tolik sektorů po městě + spolehlivost řešení kdy jedna jednotka canopy je dělaná na provoz po dobu 20 let... to už stojí za přemejšlení o investici.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

midnight_man

Příspěvekod midnight_man » 14 years ago

Je to jednoduché, buď na to firma má, alebo nie. Licenc, motorola a podobnosti..je to všetko pekné, ale základný problém je..mať na to. U napriklad horko tazko na take niečo zarobis ked je internet po 7€ mesačne...a ludia nie a nie pochopiť o čo ide :)
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

midnight_man píše:Je to jednoduché, buď na to firma má, alebo nie. Licenc, motorola a podobnosti..je to všetko pekné, ale základný problém je..mať na to. U napriklad horko tazko na take niečo zarobis ked je internet po 7€ mesačne...a ludia nie a nie pochopiť o čo ide :)

Lidi penize pustej ale musi se ji to dobre podat, kdyz se podivas na reklamy v bedne a jaky kraviny lidi kupujou a jaky nehorazny penize za to pustej ..... Lidi koupej u suseny hovno kdyz si budou myslet ze maj neco lepsiho .....
0 x

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

hapi píše:docela hodně přemejšlíme o nových canopkách. Jo investice je velká ale vědomí že 30Mbit tam projde vždy a neni třeba mít tolik sektorů po městě + spolehlivost řešení kdy jedna jednotka canopy je dělaná na provoz po dobu 20 let... to už stojí za přemejšlení o investici.
bacha na to, ty nový canopy s těma starejma nemaj nic společnýho, hlavně tu odolnost rádiovýho provozu, je to prostě jiná modulace, mám tu teď AP a 3 SM na testování a tam kde je hustě zarušeno a ta stará šlape jak hodinky se tomuhle nechce :(
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

hapi píše:Jo investice je velká ale vědomí že 30Mbit tam projde vždy
,jednotka canopy je dělaná na provoz po dobu 20 let

Neříkám že to je špatný kus hardwaru ale zrovna tu druhou větu bych jako výhodu neviděl. K čemu ti bude za 20let že to umí 30Mbit. Když i za pár let to bude málo...
HW pro ISP jde prostě šíleně dopředu
0 x

pfadmin

Příspěvekod pfadmin » 14 years ago

Pokud odpadá hlavni výhoda (odolnost proti rušení v důsledku FSK, co měla stará motorofla canopyj), tak asi není o čem se bavit.
0 x

dubrma

hapi píše:
dubrma píše:

myslím že nic, protože dvoupolarizační je kompatabilní s jednopolarizačním, klesne rychlost na polovic a možná bude lepší tu zarušenou polarizaci vypnout. Jo a kdysi jsem ti psal že v airos nejde vypnout, kecal jsem. Jde.
Už se těším na ten jejich 8 sektorový vysílač pro místních 250 obyvatel:D
A když, tak snad jsem na téhle frekvenci byl první.
a když ani to nepomůže, tak budu nucen vyhodit spoj za nekřesťanské 4 tisíce a začít to řešit tak jak ty:)

BTW: startnet tě pěkně sere když ho tak spomínáš co?:D
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

troska OT, ale neda mi nehodit to sem...

http://www.skfree.net/modules.php?op=mo ... 9779#89779

zaujimava diskusia medzi MK a UBNT usermi :D :D :D
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

ubnt má větší možnosti nastavení :D rozhodně, pro lamy jo :DDD
0 x