Zdarec,
mám takovej problém,od určité doby,mi jeden kompl na síti dělá to,že statickou Lease v záznamech ignoruje a ptá se po další IP.Když ji dostane,tak se po určité době ptá znovu po další dokud nevyprázdní celí pool.(na tu část sítě mám 4 statické záznamy a 2 volné).Dělá to jedna MAC adresa.Situace je následující AP MK s DHCP,Ovis 5460 režim klient,za ním switch a na něm 4 PC.Problém vykazuje jen jeden.Teď co s tím.Můj názor je ten,že to pc je zavirovanej,nebo má na sobě nainstalovaný nějaký hamachi,nebo virtual pc s imaginarní síťovkou v bridgi s hlavní.Špatný přívodní kabel/síťovka na switchi,nebo v pc.Borcovy sem volal,jediné co mě řekl,je že ten pc má mikrovýpadky,žádný vir tam nemá a pc je čistej.Chtěl bych jít na jisto,protože začít měnit switche a síťovky s tím že to tím nebude tak mě z něj asi mrdne.Mám chuť ho odpojit.10x sem mu psal ať si skusí dát na tom pc ip napevno a není schopen.Nesetkali ste se někdo s něčím podobným abych měl tak nějak klid že problém je skutečně v té části za ovisem u něj doma a ne někde jinde.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
DHCP Server Problem
BTW,tato konfigurace 3 roky bez problému až na občasné reasociování na wifině.
0 x
- midnight_man
pokial zadefinuješ statis lease tak inú ako tú statickú nedostane. Pokial nežiada iná MAC adresa.
0 x
To já vím,ale říkám,že ta MAC má lease udělaný a píše mi,že pool je obsazený a přitom když tu lease smaznu,tak si vytvoří novou,stejnou ale za pár hodin /minut chce znovu další ip a zase dělá že je pool plný a záznam nemá.
0 x
a je tam zaškrtnuté always broadcast?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Nebylo,zkusil jsem,uvidím co to udělá.Divné že předtím to problém nemělo na stejné nastavení pár let.
0 x
A nenainstaloval si náhodou majitel toho počítače třeba ESET se zapnutým ARP spoofing v nastavení firewallu?
U kolegy to vede k vyvolání vyčerpání poolu taktéž.
U kolegy to vede k vyvolání vyčerpání poolu taktéž.
0 x
Tak to je možné že si ho tam dal.Nakonec to dopadlo tak,že jsem povolil větší pool pro tu síť a to pc si veme 3 ip na jednu MAC a je klid,přitom trafic do netu jede vždy jen z jedné ( pokaždé stejné ) IP,takže ho nechám asi žít.
0 x