❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Skutečná TX power s CM10,CM9 na PC platformě

Návody a problémy s konfigurací.
riddick

Skutečná TX power s CM10,CM9 na PC platformě

Příspěvekod riddick » 19 years ago

Zdravím. Vím že to tady bylo zmiňované, že obecně, s CM10 mk září méně. Chci se zeptat, zda již někdo změřil jak to tedy skutečně s CM10, případně CM9 je. Sám jsem pocítil, že kdekoli jsem měl dříve na APčkach spoj v limitu, na MK jsem musel něco přidat, aby se mi to dorovnalo. Zatím tu nikdo neuvedl skutečné hodnoty - jestli když nastavím např. v tx power 25 tak kolik toopravdu září. Díky moc.
0 x

Survivor

Příspěvekod Survivor » 19 years ago

Vysílací výkon záleží i na "rate."
Pokud je rate 6mb tak se vyzáří větší výkon než když je nastaveno 54mb...
Rád bych věděl když nastavim CM9 na 0dB kolik vlastně vysílá. Prý se to měřilo kdesi na Jaliho školení. Bohužel jsem tam nebyl...
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 19 years ago

Survivor píše:Vysílací výkon záleží i na "rate."
Pokud je rate 6mb tak se vyzáří větší výkon než když je nastaveno 54mb...
Rád bych věděl když nastavim CM9 na 0dB kolik vlastně vysílá. Prý se to měřilo kdesi na Jaliho školení. Bohužel jsem tam nebyl...

0 není 0db, hodnoty 0-30 jsou 0-16db
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 19 years ago

riddick píše:Zdravím. Vím že to tady bylo zmiňované, že obecně, s CM10 mk září méně. Chci se zeptat, zda již někdo změřil jak to tedy skutečně s CM10, případně CM9 je. Sám jsem pocítil, že kdekoli jsem měl dříve na APčkach spoj v limitu, na MK jsem musel něco přidat, aby se mi to dorovnalo. Zatím tu nikdo neuvedl skutečné hodnoty - jestli když nastavím např. v tx power 25 tak kolik toopravdu září. Díky moc.

v tx power sice nastavíš 25, ale karta umí tuším jen 17dBi ale je pravda že při zvednutí tx power, se něde signál vylepší někde zase naopak. Mám případy, kde se zvýšeným txpower se mi nepřipojil ani jeden klient, a při txpower na default to jede normálně ..

Spíš mě štve, že se mi stává na spoji mezi dvěma MK v pásmu 2.4GHz, že se z ničeho nic ztratí hodnota CCQ a linka se rozpadne. Přitom ale v Registration je signálově v pohodě (cca -71dBm) spoj je osazen 12dBm všesměrem na AP a proti 9dBm směrovka na cca 400m. V okolí žádné jiné AP které by rušilo. Po 15 minutách se to zase rozjede a CCQ mi skočí kolem 80/80 ... z toho jsem magor .. jinak karty to jsou dvě CM10 na RB532 s verzí 2.9.27 .. ale dělá mi to i několik verzí zpět. konkrétně 2.9.24 a chová se to jak v režimu 2.4-B tak i při 2.4-B/G či 2.4-only G
txpower na default a country na českou republiku. žádné jiné nastavení se neměnilo ..
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

vburian

Příspěvekod vburian » 19 years ago

Zkusil bych tam misto CM10 dat CM9. Mam vyzkouseny ze CM10 maj problemy s regulaci.Tipl bych to na spatne napsany ovladace pro tyhle karty
0 x

riddick

no čekal bych že se k tomu vyjádří i nějací místní technici. Přeci jen, někdo tu psal, že informace kolik reálně CM10 a cm9 s MK vysílá byla na školení MK, čekal bych však tuto informaci i tady, pro ty co se školení neúčastnili, protože je to hodně důležitá informace, kvůli ČTU- finanční újma může být vysoká.
0 x

chalan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod chalan » 19 years ago

v tx power sice nastavíš 25, ale karta umí tuším jen 17dBi ale je pravda že při zvednutí tx power, se něde signál vylepší někde zase naopak. Mám případy, kde se zvýšeným txpower se mi nepřipojil ani jeden klient, a při txpower na default to jede normálně ..

kolko teda karta vysiela dB pri TX power na default? ja som ratal ze default je vzdy plny vykon cize 17dBi a este som v antena gain podla vypoctu utlmu kablov, koncoviek a vykonu anteny uberal o tolko dB...
0 x

riddick

no to právě nevím. někdě píšou že Mk vysílá slaběji s CM10, a že skutečné hodnoty byly někde na školení, četl jsem to tu někde na foru,už nevím kde.
0 x