❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Modul FlowPRO - vejvar pro Šumperk, zkušenosti?

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
David2006

Modul FlowPRO - vejvar pro Šumperk, zkušenosti?

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Ahoj, omlouvám se za ten nadpis, ale nedalo mi to:) . Na stránkách i4wifi jsem našel tento odkaz na HW+SW řešení za 1Kč :) :
http://www.i4wifi.cz/?cls=stoitem&stiid=2181

Trošku jsem po tom pátral a platí se defacto do Šumperka 5200+DPH a faktura se pak s elektrikou uplatňuje na ministerstvu vnitra.
Jako na první pohled chytře vymyšlený, smlouva na 3roky HW cca za 40-50tis. to je lepší jak malá fotovoltaika :)) . škoda že ISPčka
dostanou defacto z toho prd a jen tím naplní literu zákona, toto řešení je aspoň nějaké a ISP zatíží míň než kdyby si to musel tedy
kupovat sám - otázka je jak rychle ministerstvo ty fa pak proplácí atd. . Takže potud dobrý počin - co mě sklamalo je že to dle návrhu
vypadá na systém jen pro ten modul a šmudlit si na tom PC asi nic jiného jen tak nepůjde - o tom že by tu fci Cisca asi zastal
i vlastní Mikrotik na iGW si taky myslím svoje a to Cisco se mohlo posadit kdyžtak jinam a aspoň něco by ztoho ISPměl. Řešení to je tedy
dle mě alespoň nějaké, ale ten vejvar je pro toho kdo to na ministerstvu tedy vyběhal :) .
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Jen aby tento systém nefungoval jen do nejbližší čistky na ministerstvu, kdy se zjistí, že to je zase nějaká levárna, která má státní kase ulehčit práci s likvidací naporcovaného medvěda.. :)
0 x

David2006

Tak jestli jsem si všiml tak ve smlouvě se Šumperkem je tohle tedy zohledněno a pokud se vyhláška upraví je možné od smlouvy odstoupit.

Tak mě napadá když si koupím Mikrotik licenci + HW tak jsem sto to uplatňovat takhle taky (fakturovat jim na první fa jednorázově nákup zařízení) a pak měsíčně do 4hodin tu práci s obsluhou a nějakou tu elektriku?
Nebo je to úlitba pro toho kdo si to u nich vyběhal... ?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jo je to vejvar jako prase za nic. Osobně nemám zkušenosti s posíláním faktur na ministerstvo. Ono to asi nebude zase tak snadný bych řek. Kdyby každýmu ISPíkovy měl stát vypláznout 5 klacků... no nevim jak dlouho by se mu to líbilo. Tohle je přímo zaměřený na vejvar ze státu, nic víc. Osobně bych se za to styděl. Nestojí za tim náhodou ten samej člověk co stojí za ispadminem? Poznávací znaky jsou stejný :-)

Je někdo kdo si nechává logování prolácet státem?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Už před snad rokem a půl jsem slyšel že si to nějaká síť na Ostravsku nechává proplácet (nechci jmenovat nemám to ověřené) . Každopádně cesta je asi si to dopředně vyběhat stěmahle
a pak už jen posílat faktury :)) . Takže pokud se to s němi napřed domluví mělo by to jít... .

Policejní prezidium ČR
P.O. Box 62/ÚZČ
170 34 Praha 7
V …................... dne: …...................
Věc: Podklady k refundaci nákladů spojených s provozem vyhlášky č. 485/2005 Sb.
Na základě písemně odsouhlaseného technického a obchodního řešení Ministerstvem vnitra ČR ze dne 3.
prosince 2010, ve znění:
„Potvrzujeme, že technické řešení pro sběr a zpracování provozních a lokalizačních údajů, nabízené v rámci
produktu „FlowPRO“, splňuje vyhlášky č. 485/2005 Sb. a dále také, že v případě pořízení, je možno uplatnit
refundaci doložených pořizovacích - popřípadě provozních - nákladů podle § 2, odstavec 1 vyhlášky č.
486/2005 Sb.“
zasíláme dokumentaci (viz. přílohy níže) prokazující nárok na refundaci vynaložených nákladů spojených s
výše zmíněnou vyhláškou.
Kompletní dokumentace je zaslána pouze s první fakturou, následné faktury, které budou měsíčně
uplatnňovány k refundaci, a to po dobu 36 měsíců, budou již zasílány samostatně.
Přílohy:
1x Smlouva o dodávce monitorovacího systému datového provozu FlowPRO
1x Technický list - nákres zapojení v síti providera
1x Kopie faktury od dodavatele služby za instalaci, přip. i za první měsíc provozu služby
1x Faktura odběratele služby - uplatňována k refundaci
V případě potřeby doplnění údajů zůčastněných stran, prosím o kontaktování následujících odpovědných
osob:
Za dodavatele: Za odběratele:
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Jsem žil dokonce v domnění, že se to proplácí jen za to období, který si vyžádají činní orgáni... :) Něco jako že zaplatí jednorázovku za vygenerování toho výkazu. Ale to bude asi tím, že jsem to nikdy moc nestudoval a ještě to po mě nikdo nechtěl..
0 x

slibca

Příspěvekod slibca » 14 years ago

FlowPro jsem asi před měsícem nasadil! Pro nás to byla ideální volba rychle nasazení nic to nestojí,.. A že někdo na tom vydělá tak ad vydělá! Nás to nenapadlo tak můžeme jenom tiše závidět!
0 x

David2006

A už Ti to ministerstvo proplácí? Předpokládám že smlouva je se Šumperkem kterému cvakáš - instalaci a pak měsíčně. Zaplatilo to tedy ministerstvo, nebo ještě to na účtu nemáš? Resp. pokud zaplatilo jakou máš prodlevu mezi splatností Šumperku a tím kdy to od státu dostaneš?
0 x

slibca

Šumperku se to platí dopředu. Ministerstvu to uplatňuješ zpětně! Takže můj stav je Šumperk zaplaceno ministerstvu to budu teďka poprvé fakturovat 1.3. Šumperk tomu dodal podrobný návod, co a jak se má udělat. Taky upozorňoval, že ministerstvo si to hlídá. Ve stylu, že oni posílají kdo platí jim a pak si to porovnávají! Aby nedošlo k tomu, že ty si to nezaplatil a chtěl po nich peníze Prodleva je až 1,5 měsíce než to dostaneš peníze.
0 x

David2006

Takže kolik Ti v tom bude ležet peněz ty první dva měsíce? Předpokldám instalace+první měsíc a asi i druhý měsíc....pokud to není tajné a je to spíše otázkou jen výpočtu můžeš sdělit kolik to je? Odhaduji kolem 18tis. s DPH .
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 14 years ago

Počkat, a ministerstvo ma se Sumperkem nejakou vyhradni dodavatelskou smlouvu? To je snad moje vec, zda jsem si to udelal ja a necham si proplatit vlastni cas, nebo jsem to od nekoho koupil!
0 x

David2006

Podle toho co jsem pochopil si to Šumperk s příslušným odborem vyjasnil a ten "odbor" to odsouhlasil (technické řešení + že bude teda platit) . Víc v tom asi nebude, jestli všimné za razítko se neví :)) .

Tak Hapi napiš jim taky že to Tvoje řešení naplňuje literu zákona a nabídni mi nějakou fajn iGW + úložiště tak do 15-40tis dohromady, zaplatím to obratem a 2měsíce počkám na proplacení od státu a myslím že za pronájem toho softu se za litr měsíčně domluvíme, když to pak přefakturuju státu ne?:)) A zbytek výkonu ať to může dělat co má - iGW NAT+shaping a to úložiště nějakej ten virtuální servr k tomu, šak el. platí stát za to že po mě chce ty blbý formuláře :) .
0 x

slibca

Ano asi kolem 18tisíc s DPH to bude. Přesně se mi to nechce hledat a počítat (6000 instalace, měsíčně 5800 bez DPH).
Tak to přesně nevím, jak to mají s ministerstvem. Asi nějakou smlouvu určitě mají ale výhradní určitě ne. Už mi kdysi někdo něco podobného nabízel, ale tenkrát bych si musel koupit celé řešení asi za 100tisíc a pak to postupně uplatňovat po ministerstvu. Řešení od Šumperka se mi libí osobně víc proto jsem ho zvolil (není vtom tolik peněz).
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

hmm špatný by to asi nebylo ale už jsme zase u toho proč mám svojí službu postavenou tak jak mám. Většina ISPíků nemá ani vlastní server a nehodlá si ho sama zpravovat a starat se. Já to chápu, hlídání jestli funguje logování nebo ne, hlídání jestli je dost místa na disku, jestli server nevytuhnul, jestli vůbec něco takovýho dokážu rozject, jestli vůbec mám kam ten server dát atd.. mám to prostě jinak postavený.

Jediný pro mě by bylo vhodný si to nechat posvětit od ministerstva a nechat to proplácet zákazníkům což bych asi mohl.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

David2006

Ale notak Hapi, aspoň tu lepší iGW bys nám mohl koupit novou když Ti ji hnedle zaplatíme :) . Něco přeci ty data generovat musí a tak proč si to jako ISP pak neuplatnit :) .
0 x