❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
mato1

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

Polk píše:REPKINS : Ahoj, aktualizace mi to píše do 30.4.2011. (dostal jsem 3 měsíce při nákupu)

tri mesiace? nedava sa nahodu rok? ja som rok dostal... to uz aj toto orezali? kurva a ja som im dohodil 5 zakaznikov za posledny rok...
0 x

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

mato1 píše:
Polk píše:REPKINS : Ahoj, aktualizace mi to píše do 30.4.2011. (dostal jsem 3 měsíce při nákupu)

tri mesiace? nedava sa nahodu rok? ja som rok dostal... to uz aj toto orezali? kurva a ja som im dohodil 5 zakaznikov za posledny rok...

pri nakupu se dostavaji 3 mesice, bylo to tak i prede dvema roky!
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Takovej vobyč router TP-Link umí jednoduchej QoS. Nebo dát jim jako přijímač něco s mikrotikem a omezovat sosáče už přímo v něm, pokud by to výkonově zvládnul. ISPAdmin moc možností v nastavování queues nemá. Dobrý by bylo, kdyby si každej ISP mohl do Admina nadefinovat svoji definici queues a Admin to pak jen vkládal do routeru. Já zatím používám ty queues, který tvoří Admin, a zatím to nějak funguje. Lidi si nestěžují.
0 x

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

michal.siman píše:
mato1 píše:

pri nakupu se dostavaji 3 mesice, bylo to tak i prede dvema roky!

Slušná firma dává rok.. Ať jsem koupil jakejkoliv softvér, tak jsem dostal rok aktualizací v ceně.. Ale holt tato firma je v mnoha směrech vyjímečná... Docela problém je v tom, že tyhle informace nikde uvedený nejsou, proto jsem se tu ptal. V Šumperku jsou velcí tajnůstkáři... Ale sami si tím řežou větev pod řití..
0 x

mato1

michal.siman píše:pri nakupu se dostavaji 3 mesice, bylo to tak i prede dvema roky!

ja to mam skoro dva roky a dostal som rok zadara...
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

Co si vyhádáš než pošleš chechtáky to máš, pak už na Tebe......mají infolinku :)) .
0 x

tomas_m

Příspěvekod tomas_m » 14 years ago

kto ste updatli na verziu 3.52 su nejake veci co by ma zaskocili? Lebo doteraz som robil testera ,ale po minulom probleme zmazania aktivnych sluzieb uz sa radsej nehrniem do updatu .

testovana verzia MK 5.rc7 a verzia ispadminu 3.51 a komunikacia vyzera byt na dobrej ceste ,funguje na tom zatial vsetko QT,fw,snmp po jednodnovom teste na RB433Ah bez chyby.

Update na verziu 3.52 vsetko vratil do povodneho klasickeho stavu z verziou 5.xx nefunguje nic v ispadmine (ste super v Sumperku)
Naposledy upravil(a) tomas_m dne 08 Feb 2011 07:44, celkem upraveno 1 x.
0 x

JaCi

Příspěvekod JaCi » 14 years ago

jen drobny postreh k fakturaci:

pac to asi programoval zak ZS, neni osetren vstup pri zadavani do databaze (minimalne u popisu polozek faktury) - takze pokud prodavate napr 17" monitor a dovolite si zeditovat polozky faktury, vznikne vam z toho jen 17

...si tak rikam ze pokud jsou tam takovy chyby, mohl by fungovat sql injekting z uzivatelskyho rozhrani :-(( Radej to ani zkouset nebudu :evil:
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

DOTAZ:
Prave jsem nainstaloval na server ispadmina a ted cekam na vyrizeni veci okolo nez mi prijde licence. Mezitim bych potreboval vyresit jak na ten server nainstalovat joomlu. Nevim kam nakopirovat soubory pro www.neco.cz a jak naimportovat data do mysql. Poradi nekdo?
0 x
Bývalý ISP...

mato1

zdravim pani
nerobi vam v poslednych 2 verziach nieco take, ze nezapisuje pravidla, neobnovuje rychlosti po zrezani FUP-kom a podobne kraviny? po kliknuti na tlacitko "otestovat spojeni s routerom" je vsetko ok, ale komunikacia proste nejde. niekedy nekresli ani grafy routerov. nepomaha menit z ssh na api a naopak. pomaha len reboot routera a niekedy ani to.
sranda je este to, ze ked zmenit komunikaciu z ssh na api, tak sa mi vymaze komplet mangle (qt ostane ale to mi je na dve veci) a potom mam problem prinutit ispadmina k tomu, aby mi tam tie pravidla vratil.

uz som z toho zufaly a zo suportu mi posielaju blbosti, kde sa vyhovaraju na MK. myslia si, ze som vcerajsi... ja som MK nemenil, menil som len a len verziu ispadmina, takze je jasne, kde je chyba. pred tym to nerobilo a dost ma to zacina vytacat, kedze je to zaklad celeho systemu. nepotrebujem ostatne hovadiny a funkcie - toto je zaklad, ktory mi obmedzuje funkcnom siete.
0 x

michal.siman

mato1 píše:zdravim pani
nerobi vam v poslednych 2 verziach nieco take, ze nezapisuje pravidla, neobnovuje rychlosti po zrezani FUP-kom a podobne kraviny? po kliknuti na tlacitko "otestovat spojeni s routerom" je vsetko ok, ale komunikacia proste nejde. niekedy nekresli ani grafy routerov. nepomaha menit z ssh na api a naopak. pomaha len reboot routera a niekedy ani to.
sranda je este to, ze ked zmenit komunikaciu z ssh na api, tak sa mi vymaze komplet mangle (qt ostane ale to mi je na dve veci) a potom mam problem prinutit ispadmina k tomu, aby mi tam tie pravidla vratil.

uz som z toho zufaly a zo suportu mi posielaju blbosti, kde sa vyhovaraju na MK. myslia si, ze som vcerajsi... ja som MK nemenil, menil som len a len verziu ispadmina, takze je jasne, kde je chyba. pred tym to nerobilo a dost ma to zacina vytacat, kedze je to zaklad celeho systemu. nepotrebujem ostatne hovadiny a funkcie - toto je zaklad, ktory mi obmedzuje funkcnom siete.

udelej znovu update - vyzkousene, proste jdi a spust znovu update, stahne se stejna verze, provede jakoby update a pak uvidis co to bude delat, me to pomohlo a tuto informaci jsem obdrzel primo ze sumperka.
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

mato1

toto bolo odporucene aj mne a robilo to napriek tomu... vcera som stiahol treti krat ten isty update - hadam to pojde
0 x

michal.siman

btw do budoucna uz se toto stavat nemelo protoze se objevi beta verze,tedy budes chtit novinky, stahnes betu, budes se moc vzdy vratit k posledni ostre a vyzkousene verzi, az se beta poradne vyzkousi, pak se teprve uvolni jako ostra atd.
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 14 years ago

Bacha po posledním updatu se nepropisuje na fakturu předčíslí účtu, pokud toto nemáte vyplněno společně s číslem účtu v tomto řádku v Fakturace/nastavení/fakturační skupina/...
0 x

michal.siman

soucez píše:Bacha po posledním updatu se nepropisuje na fakturu předčíslí účtu, pokud toto nemáte vyplněno společně s číslem účtu v tomto řádku v Fakturace/nastavení/fakturační skupina/...

btw hlasil jsi to do sumperka? aby se to opravilo ...
0 x