❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Test konektivity

Příspěvky, které nespadají do žádného z vytvořených fór.
miract
Kontaktovat uživatele:

Re: Test konektivity

Příspěvekod miract » 14 years ago

Nemas na brane nahodou RB750?
0 x

Chrysler

Příspěvekod Chrysler » 14 years ago

Zkus to měřit proti 78.156.159.65. jméno admin, heslo prázdný. Je tam 100mbit na vyzkoušení
0 x

ppp76
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod ppp76 » 14 years ago

Taky sem si to tam zkusil :D pekna testovaci lajna ... na plnej knedlik mi to jelo :twisted:
0 x

level

Příspěvekod level » 14 years ago

vyzkousej BTest TCP s 1connection a pak s 10connection na IP 78.156.159.65 admin, jen tak pro zajimavost.
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 14 years ago

BIGG píše:
level píše:vyzkousej BTest TCP s 1connection a pak s 10connection na IP 78.156.159.65 admin, jen tak pro zajimavost.

Ahoj, rád to otestuji, ale do teď jsem lítal na hlavním spoji, protože zase nejel Ha-vlům net..... klasika, musel jsem čekat 25 minut než jím zdechne UPS. Už jsem jím to několikrát říkal, že na jejich PC na WAN straně nenajede komunikace na síťové straně, když je výpadek proudu, byť jen krátkodobý, tak jako tomu bylo dnes v noci. Ale zbytečně, stále neopraveno.
Tato závada už trvá cca 1,5 roku.

Dnes tady je opravdu dost větrno, rosáci sice měli v noci výpadek jen 56 sekund, ale net nám nešel kvůli této STUPIDNÍ závadě téměř 5 hodin.
Já už fakt nevím, jak s touto firmou komunikovat, člověk to nahlásí x-krát ústně na help-desku, že je takový a makový problém, potom to navíc řeším i s obchoďákem a odpověď znáte všichni, nám to jede, žádný problém či jinou anomálii nevidíme. Asi nezbývá fakt nic jiného než závadu nahlásit doporučeným dopisem s doručenkou 8) , ale ta časová prodleva bude asi tak cca 3 dny.
Toto už znám, tyto Ha-vlové báchorky mě prozatím stály asi tak 350 000 Kč, ale to je na delší povídaní, prozatím to tady nechci pitvat.

Emailová komunikace je taky zbytečná, bez reakce. Ale je fakt, že mi dnes v noci poslali SMS, že je problém s napájením :lol: viz výše.

Holt, půjdeme pravděpodobně zpátky do středověku, když se na telefony a emaily "nehraje" (ale ve finále je to vždy zákon padajícího hov..., však to znáte).

BTW: Kolik jím mám naúčtovat za odstranění této závady? Venku je kosa a musel jsem hned z rána bez kafíčka do terénu :wink: řešit cizí problémy.

Tak to bych s nima rychle vyběhnul..., takove jednani se zakaznikem! Zlatej Dial, to je uuuplne o necem jinem. 8)
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 14 years ago

Jeste bych zminil muj test.
Z mojeho PC mereno FTPckem a jeho server.
Jsem pripojeni pres 5GHz na optiku a po optice az k nemu.
Pokud jsem vytvoril jedno spojeni, tak to kolisalo mezi 6 - 16Mb.
Ve chvili, kdy jsem stahoval pres 3 spojeni, tak to jelo naprosto vyrovnane 18Mb.

Graf je z hlavniho routeru (Optika -R- 5GHz) ze SQ.
Pocatek grafu (vlevo) jedno spojeni, po pauze to jsou spojeni 3.
havel-1.jpg
Test Havel
havel-1.jpg (242.03 KiB) Zobrazeno 3548 x

Tento problem maji snad vsichni velkoISP. Na jedno spojeni je temer nemozne vyuzit plnou kapacitu linky.
0 x

sub_zero
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

no dobre, bral bych, ze to je nemozne treba pri 50Mbit a vys..ale nedosahnout 18Mbit jednim spojenim? To uz je vazne podezrely.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

No nevim...u GTS jsem udelal beznym testerem tusim speedtest.net, coz by melo byt 1 spojeni no problem 55Mbit. :mrgreen: ale pravda je, ze v zacatcich s 10Mbitem tam tech 10 nikdy na 1 spojeni nebylo...na 2 uz ano...

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 14 years ago

nesmysl - ja ten jeho konekt testoval 20spojenima (pres BW test) a porad to kolisalo, takze v tom problem nebude... jinak ano - taky mam takovy problem - ale jak pise sub_zero - na jedno spojeni udelam cca. 50-60Mbit...
0 x
Jan Ptáček

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

tohle mi připomíná situaci před tejdnem s levelem, kdy jsme testovaly jeden jeho konnekt (ČDT) a vykazoval podobný chování. Na jedno spojení nebylo možný vytahnout víc než cca pár megabitů. Na víc to vzalo na plno ale k čemu to je když jeden nepřeleze přes cca 10Mbit a když tak po chvilce zase spadne dolu.

Pravda je, že u dialů se nám takovýhle věci nikdy neděly a nebrat je kvůli tomu že údajně maji na jedno spojení maximální rychlost něco kolem 30Mbit je prostě jenom výmluva.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

Zkus ten test rychlosti na realnym trafiku, osobne to merim treba vuci ceskym debian.org. co tu popisujete je zajimavy. Mame sloany 100Mb , spokojenost maximalni. Jejich NOC je stale k dispozici a problemy resi okamzite. Problemy uz nenastavaji,mame je od lidtopadu. Kdyz jim to jednou hupslo dolu tak nam sem chteli poslat technika o pulnoci pri -20C . Pak to ale poresili a zjistili, ze je v ceste nejaka jina masina, ktera jim obcasne leze do signalu. Fakt jsem se sloany spokojen.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

dotaz trosku mimo, na cem provozujes ten RoS 5rc2, na screenu vidim vytizeni 56%, to je nejaky Celeron 300 ? :lol: Co verze RoS 4.x, nezkousela se ?

PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

Star_Gate

Příspěvekod Star_Gate » 14 years ago

Tak jsem zkoušels stahnout soubor z debianího FTP a tahalo mi to 2,4MB/s, takže myslím že problém je jinde. pošli mi do SZ údaje a zkusím proti tobě BTest.
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 14 years ago

Test Btestem.
Z ftp.debian.cz mi to stahuje pres 30Mb.

U UDP - Tx to v pravidelnych intervalech pada.
havel-btest.PNG
btest Havel
havel-btest.PNG (155.15 KiB) Zobrazeno 3250 x
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

reset@talax:~ wget http://debian.ignum.cz/debian-cd/curren ... etinst.iso
--2011-02-12 20:15:31-- http://debian.ignum.cz/debian-cd/curren ... etinst.iso
Resolving debian.ignum.cz... 62.109.128.8
Connecting to debian.ignum.cz|62.109.128.8|:80... connected.
HTTP request sent, awaiting response... 200 OK
Length: 157630464 (150M) [application/octet-stream]
Saving to: `debian-506-i386-netinst.iso'

100%[========================================================================>] 157,630,464 5.04M/s in 29s

2011-02-12 20:16:00 (5.26 MB/s) - `debian-506-i386-netinst.iso' saved [157630464/157630464]

+ dalsich 50-60Mb zatez inetu
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam