❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

RB750 problemy s nastavením

Návody a problémy s konfigurací.
Lien

Re: RB750 problemy s nastavením

Příspěvekod Lien » 14 years ago

Takže vyřešeno.
Podle manuálu k RB750 je potřeba držet reset po zapnutí tak dlouho, než přestane blikat dioda "activity" - pak začne RB hledat netinstall servery. Nicméně doma mi to nefungovalo... ani na jednom z eth. portů. (pak mě napadlo, že by mohl být problém s Win7 na notebooku, na kterém jsem netinstall spouštěl)
Ráno jsem to zkusil v práci na Win XP a taky to nejelo. Prostě netinstall ani winbox žádný RB neviděl. :(
Všiml jsem si ale, že když do RB nezapojím žádný eth. , tak po zapnutí zůstane svítit "activity" LED. Naopak, když tam mám připojený eth. (samozřejmě s PC na druhém konci drátu), tak "activity" ani neblikne. :o
Takže jsem v zoufalství resetoval RB bez zapojeného eth., počkal, až začne hledat netinstall server, zapojil eth. do portu1 a ejhle! netinstall našel RB, nahrál do něj nový fw a pak už probíhalo vše tak jak má... 8)
0 x

terenc

Příspěvekod terenc » 14 years ago

Vazne nikdo nevite proc se mi spoji PPTP tunel v LAN na Mikrotika ( nastaveny NAT a dostavam se na lokalni sit z venku) ale pokud jdu pres router na verejnou IP tak mi spojeni nenavaze, chce se pripojit ale spadne :( Routerem to neni, VPNky skrz nej jedou :(
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

pptp je na prd zabezpeceni nic moc a pokud uz nekde na trase, napr klient v panelaku uz jede pres pptp tak uz se tvuj tunel nespoji, proto pouzivam ovpn to je jina.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 12 years ago

zdravim mam tu nejakou zdechlinu rb750, spustim netinstall 5.20 nastavim ip, pripojim bord, drzim reset dam mu krmeni cekam 20 sec objevi se v netinstalu, zvolim balik npk 5.20 zkousel jsem i jine nahrne to do nej a reboot a tim jsem skoncil, pak blika activity, nesviti lan porty a tim koncim, nejake napady co s tim ?
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

skuz něco z v4
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

zkousel 4.17 a vysledek stejny.. ale nezkousel jsem 4.17 kombinovanej balik myslis ze to ma smysl, jednotlive 4.17 nenabehly
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

smysl to nemá, asi bude kaput.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Maxik
Kontaktovat uživatele:

z toho mam teda pocity, normalne jsem mu prehral verzi na vyzkousenou, jen potrebne baliky vse ok nabehlo, nahral jsem nastaveni udelal restore vse ok nabehlo 20 min bezel ok, vypnu zapnu a dead ?
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 12 years ago

Taky jsem tu měl jednu takovou.
0 x