❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Realizace IPTV
Re: Realizace IPTV
Díky, jsem si to myslel, že by to bylo zbytečné plýtvání drahocennými adresami 

0 x
Set-top box nepotrebuje verejnú IP a zhladiska bezpečnosti asi je výhodnejšie mať ho na privátnych adresách v samostatne vlan. No a midleware (to je to klikátko) sa môže dostať do boxu viacerými spôsobmi nie len tftp , záleží od výrobcu a modelu.
1. web rozhranie
2 . už spomínané tftp
3. mw je multicastovaný ako samostatný stream
4. binarka priamo v boxe
Ak je to tá binarka vývoj mw je dosť problematický buď sa uspokojíte s tým čo dostanete od dodávateľa , alebo zacvakáte nehorázne čiastky za uvolnenie SDK. multicastovaný mw má nevýhodu v tom že ak klient zapne box pol sekundy po začiatku streamovania mw musí si počkať kým sa začne odznova ,a teraz problém box bootuje 20s vysielanie mw trvá asi 30 s takže klient si počká 20s kým sa mu zapne box ďalších 30s kým dobehne stream a začne znovu a ďalších 30s kým sa mu načíta rozhranie no 1,5 min je vcelku dosť. TFTP predstavte si situáciu keď vypadne v celom meste elektrina zrazu nabehne a 300 boxov si zrazu začne v tom istom momente žiadať IP a ťahať mw. Najlepšie mi preto vychádza to web rozhranie aj keď aj to má svoje muchy , padne server s mw multicast vám síce ide ale boxy sú hluché nejde epg , nejde zoznam kanálov ,archív ,... Každá z týchto možností má svoje pre a proti , ale ideálna asi neexistuje. Aspoň ja som na ňu nenarazil
1. web rozhranie
2 . už spomínané tftp
4. binarka priamo v boxe
Ak je to tá binarka vývoj mw je dosť problematický buď sa uspokojíte s tým čo dostanete od dodávateľa , alebo zacvakáte nehorázne čiastky za uvolnenie SDK. multicastovaný mw má nevýhodu v tom že ak klient zapne box pol sekundy po začiatku streamovania mw musí si počkať kým sa začne odznova ,a teraz problém box bootuje 20s vysielanie mw trvá asi 30 s takže klient si počká 20s kým sa mu zapne box ďalších 30s kým dobehne stream a začne znovu a ďalších 30s kým sa mu načíta rozhranie no 1,5 min je vcelku dosť. TFTP predstavte si situáciu keď vypadne v celom meste elektrina zrazu nabehne a 300 boxov si zrazu začne v tom istom momente žiadať IP a ťahať mw. Najlepšie mi preto vychádza to web rozhranie aj keď aj to má svoje muchy , padne server s mw multicast vám síce ide ale boxy sú hluché nejde epg , nejde zoznam kanálov ,archív ,... Každá z týchto možností má svoje pre a proti , ale ideálna asi neexistuje. Aspoň ja som na ňu nenarazil

0 x
Hatatitla píše:Set-top box nepotrebuje verejnú IP a zhladiska bezpečnosti asi je výhodnejšie mať ho na privátnych adresách v samostatne vlan. No a midleware (to je to klikátko) sa môže dostať do boxu viacerými spôsobmi nie len tftp , záleží od výrobcu a modelu.
1. web rozhranie
2 . už spomínané tftp
4. binarka priamo v boxe
Tahat si mw z TFTP nebo web mas to same.
0 x
Hatatitla píše:Set-top box nepotrebuje verejnú IP a zhladiska bezpečnosti asi je výhodnejšie mať ho na privátnych adresách v samostatne vlan. No a midleware (to je to klikátko) sa môže dostať do boxu viacerými spôsobmi nie len tftp , záleží od výrobcu a modelu.
1. web rozhranie
2 . už spomínané tftp
4. binarka priamo v boxe
Nechci ti v nicem oponovat, ale takovy IPBox HD s Enigmou 2 startuje kolem 2 minut a nikomu to nejak extra nevadi. Ale to sem nepatri, to je DVB-S2
0 x
cože? 2 minuty? Musel jsem nahrát do WD TV live jinej software od nějakých borců aby to nenabíhalo 30 sekund protože mě to neskutečně štvalo. Nějak si neumim představit sednot k TV a čekat 2 minuty než se něco pustí.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
high speed routery podle požadavků
hapi píše:cože? 2 minuty? Musel jsem nahrát do WD TV live jinej software od nějakých borců aby to nenabíhalo 30 sekund protože mě to neskutečně štvalo. Nějak si neumim představit sednot k TV a čekat 2 minuty než se něco pustí.
Jenze to je jen start po uplnem vypnuti, pokud to vypnes jen do stand-by, tak je to nahozene temer okamzite, toto stejne by jiste slo udelat i u iptv set-top-boxu
0 x
Ještě mi vrtá hlavou použití funkce MVR. Někde jsem viděl že se používá, ale nechápu jak se potom dají rozlišit ty multicastová data, když je dejme tomu namapujeme do datové VLAN. Pak bych se opět dostal do situace, že v LAN síti zákazníka nejsou nijak oddělené data od multicastu a může se nám to dostat do wi-fi. Nebo se tam používá dvojité tagování? Ale to jsem se nikde nedočet 
Nebo se k tomuto účelu používají ty set-top boxy, které mají zabudovaný switch jak tady popisoval Hatatitla, nicméně opět nepujde použít VLAN, jelikož jsou ty data jen v jedné VLAN. Jedinou výhodu kterou v tom vidím, že si může zákazník pouštět IPTV i pomocí VLC na počítači, ale pak zní otázka jestli pak nebude schopný hacknout placené programy...

Nebo se k tomuto účelu používají ty set-top boxy, které mají zabudovaný switch jak tady popisoval Hatatitla, nicméně opět nepujde použít VLAN, jelikož jsou ty data jen v jedné VLAN. Jedinou výhodu kterou v tom vidím, že si může zákazník pouštět IPTV i pomocí VLC na počítači, ale pak zní otázka jestli pak nebude schopný hacknout placené programy...
0 x