to bych 2x netvrdil protože rodičů LCD od philipsu co maji už cca 5 let jede furt a to defakto jede dost často ze serveru videa atd.. Neni to nějakej shit za pár tisícovek s TFT panelem ale LCD za 20 tisíc s tušim IPS panelem nebo co to je. Ovšem dneska bych se na prokládaný CRTčko na 50Hz nemohl ani podívat ať je kvalita výrobku jakákoliv. Hold cena je to co dělá výrobek a teď nemluvim o předražených krámech ale o ultra levných krámech typu "lcd panelů s tunerem" kde zvuk připomíná spíš něco jako zvuk z notebooku kterým prostě televize říct nemůžu.
ale jaksi možnost že ta televize je prostě v háji je velká. Pokud odpojí antenu a problem přetrvává, rozhodně si nemyslim že to bude wifinou. Když ještě jaksi ten pruh stojí na místě tak spíš typuju na vadnou součástku v televizi. Chtěl bych vidět fotku. A nebo máte starej mobil bez foťáku?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Wifi škodí stromům
Maxik píše:nerikej ze na ni jeste koukas ? Ze ji mas bych veril
Koukáme, je pravda že na tv se poslední dobou díváme jenom občas.
Před 25lety stala přes 24k kčs

Nemuže to dělat zasuvka (povolené dráty) nebo nějaký napájecí zdroj (spotřebič)?
0 x
Taky nechápu co je špatného na telce staré 15 let, taky mám doma 55cm Panasonic. Všichni holt nejsou ulítlí aby, si kupovali každé 3 roky novou telku :)
0 x
vetsina lidi ale ulitlych je
Ja mam tez nejakou 62cm crt panasonic, zapnu to 1 tydne a na to mi to staci 
add: kdyz to tak pocitam kupoval jsem ji nekde cca v 95-98 takze uz ma take svoje roky a jede jako pila.

add: kdyz to tak pocitam kupoval jsem ji nekde cca v 95-98 takze uz ma take svoje roky a jede jako pila.
0 x
jarousek píše:přeji pěkný den,
setkal se někdo s tímhle?
Mám 17letý tv Sony + stb a od chvíle kdy sousedovi na novostavbu dali wifi talíř na internet mám problémy s obrazem.Mírně oranžové horizont pruhy cca 1,5cm silné.Stojí na místě a prudce mění intenzitu své ostrosti a barvy. Říkám, je po televizi a že začala blbnout když na nás namířili talíř je prostě náhoda.150 m za naším domem je antena na škole odkud soused přes náš dům net chytá.Závada se objevuje nepravidelně ale včetně toho kolísání se objevuje i když odpojím antenu,dokonce i stb a i při spuštěném videu.Jenže občas to neblbne a dnes dokonce vůbec nic - všechno ok.Je možné že by vyzařování mezi těmi dvěma antenami bylo tak silné a vyvolalo tyhle projevy?
Domluv se se sousedem, at to na chvili uplne vypne a pak uvidis jesli je problem u nej nebo u tebe.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
já jsem zjistil, že náš nanobridge, který stále testuji ruší příjem dvb-t. začnu tam přenášet data a začne se sekat obraz, mám to odzkoušené, že to tak opravdu je. Nanobridge je asi 1 metr od televizní antény, je to celkem průser 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
to je většinou ethernetem a ne zařízením samotným. Kdyby lidi dodržovaly pravidla svodu kabelů a nepřivazovaly ethernet k anténím koaxům nebo přímo to netahaly ve stejnym husim krku s koaxem, tak se to nestane.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
ee, to je naše anténa na bálkoně je to asi 3 metry od antény k televizím a ethernet jde uplně jinou cestou
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:já jsem zjistil, že náš nanobridge, který stále testuji ruší příjem dvb-t. začnu tam přenášet data a začne se sekat obraz, mám to odzkoušené, že to tak opravdu je. Nanobridge je asi 1 metr od televizní antény, je to celkem průser
----
Nejsem ISP, jsem CZF
Pokud konkurence nedodržuje normy, vaší povinností není je přehlušit, ale nahlásit na ČTU.
UBNT v naší síti? To by prasta musela létat...
Doma: gČKO a nKO | Venku: aČKO a bČKO
Koukam ze uz u vas zacala prasata letat

Okoune smaz konecne ten podpis, mas tam stejne chybu....
0 x
hapi píše:to je většinou ethernetem a ne zařízením samotným. Kdyby lidi dodržovaly pravidla svodu kabelů a nepřivazovaly ethernet k anténím koaxům nebo přímo to netahaly ve stejnym husim krku s koaxem, tak se to nestane.
Nic proti , ale i projektanti na velkej stavbach ti klidne namalujou koaxy a utpcka do jednoho nedelenyho zlabu , takze v tomhel bych problem nevidel , pokud sou kabely vyrobeny podle normy a nejsou nijak poskozeny nemelo by to mit vliv. Ani sem nikde v norme nevidel ze by se nesmeli spolu tahat ... pokud nejaka je sem s ni at neumru blbej

0 x
normu ti asi nenajdu ale věř že se to ruší a ne málo. Asi taky trochu záleží na "kvalitě" chipů na ethernet a taky na kvalitě stínění toho koaxu či zesilovači pro antény. Někde jsem čet že by se to nemělo tahat spolu a měl by bejt mezi kabely nějaký rozestup. No a pak v neposlední řadě taky napájení po ethernetu který nemusí bejt zrovna bez zvlnění a to anténní soustavě moc nepomůže. Taky to může bejt pulzní zdroj v zařízení samotnym. Je tolik možnsotí co to může dělat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
hapi píše:to je většinou ethernetem a ne zařízením samotným. Kdyby lidi dodržovaly pravidla svodu kabelů a nepřivazovaly ethernet k anténím koaxům nebo přímo to netahaly ve stejnym husim krku s koaxem, tak se to nestane.
Ve vetsine starych baraku je treba jen jeden husi krk na celou chalupu. Tak ses rad a snazis se tam narvat co tam jde. Koax i UTP takze obcas jina moznost neni
0 x
Maxik píše:ted ti davaji tureckou telenovelu a ty se nedivas ? Jak je to mozne

0 x
trinitron Sony 72cm a obraz je i po těch 17letech dokonce při přepnutí do tov.nastavení/65%kontrast/ jako víno,na LCD se taková paráda nevidí.Závada pokud by byla v TV by podle mne trvala stále,nikoliv nárazově,včera ani dnes tam pruhy nejsou.Nemám ji samose zapnutou nonstop.No uvidím,jak to začne dělat znova zajdu k sousedovi se zeptat jestli má jejich šohaj zapnutej net - to rozhodne jestli poletí holčina do škarpy.
0 x