❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

karta do usb s externí anténou 802.11a

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
okoun
antispam: Ano

karta do usb s externí anténou 802.11a

Příspěvekod okoun » 14 years ago

tu vidím celkem dobrou kartu která se osvědčí při zkoumání jestli je viditelnost na 5GHz ap či není, když je třeba mlha :D

http://wifi.aspa.cz/ovislink-airlive-x- ... y-z103131/
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Stanislav Hrncir

Příspěvekod Stanislav Hrncir » 14 years ago

nikde v popisu parametrů nevidím detekci LOS :)

osobně používám na podobné věci UBNT kartu do expressu a Airmagnet laptop analyzer, nicméně nejlepší detektor pseudoviditělnosti či jinak řečeno kvality spoje je ccq pod zátěží na mikrotiku.. dobrý signál, který je jinak k ničemu dosáhnu i odrazem od bůhvíčeho a stejně to prakticky nebude fungovat
0 x

okoun

no ale nevim, jak routerboard připojim k notebooku, USB má 5V a většinou měříme někde na kopci, kde chceme postavit stožár
hledal jsem právě něco do USB
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Od toho jsou tu dalekohledy, nikdy bych si nelajznul postavit stožár na místě, kde jsem naskenoval dobrý signál ze svého site. Dokonce ani klienta nepřipojím pokud si nejsem jistý viditelností....
0 x

rouchi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod rouchi » 14 years ago

na to je právě dobrý Airgrid 5V USB.... teď už je nahrazovanej těma 24V naštěstí mi v síti pár těch 5V jede, takže pak mám případně za co vyměnovat.... :)
0 x
UBNT mám rád, Mikrotik mám taky rád :-D považuji za zbytečné se přít co je lepší.
Jakub Havlíček

Repkins

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Leeonek píše:Od toho jsou tu dalekohledy, nikdy bych si nelajznul postavit stožár na místě, kde jsem naskenoval dobrý signál ze svého site. Dokonce ani klienta nepřipojím pokud si nejsem jistý viditelností....

Asi tak nějak. Většinou zaměřuju jen vizuálně. Když bez problémů vidím na vysílač, tak to 100% jede. Jen tam, kde nejsem uplně jistej, tak měřím. A na měření mám 22dB Maxlink parabolu s boxem a MK uvnitř, protože s UBNT byla těžkopádná práce, neumí kontinuální skenování. Napájím to přes PoE z malýho gelovýho aku, co si strčím do kapsy.
0 x

okoun

já psal v mlze, právě se mi dost často stává že přijedu někam do mlhy a dalekohled si mohu strčit do...
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

tak se otoc a vrat se na misto az mlha opadne :) .... fakt bez viditelnosti je signal mereny o nicem ..
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

nevidim jediný důvod proč nezaměřovat podle signálu a já k tomu přidávám i S/N podle který primárně jedu.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

proste viditelnost je viditelnost :-)
0 x
- programming
- development
- education

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Proč ne jen podle signálu? Protože třeba strom, lamy :) a co takhle odraz od zdi, připojíš klienta na odražený signál?
0 x

hapi

nepředpokládám že strom odrazí víc signálu než přímá viditelnost a když se něco staví tak na přímou viditelnost. Dolazujou se uhly podle signálu. Nikdy se nestaví přes stromy a když neni za mlhy vidět tak se nestaví pokud předtim nebylo potvrzený že je čisto.

Snad nikoho nenapadlo postavit klienta na základě signálu za mlhy.

nějak jsem nepředpokládal že někdo staví spoje bez toho aby viděl, lamo
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no ty jsi to tady tak prtezentoval, ze proste prijdes vidis za mlhy "howno", ale podle signalu se ti to zda OK tak to pripojis :D
0 x
- programming
- development
- education

hapi

já jsem spíš počítal s tim že nikdo nestaví na slepo :-)

bral jsem to spíš jako dolazování antény na střeše.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

Vzdy jsem to delal od oka, staci videt situaci a je mi jasne co je treba pouzit za antenu. Nevim jak u vas ale ja nepamatuji, ze bych kvuli mlze nevidel AP a kdyby nahodou tak to necham az videt bude :)
0 x