Zdravim, ma nekdo konfiguraci transparetniho spoje a ospf pres to? Brana(router1-ospf) -----lan------711 ve wds a bridge ---- -wireless-- --- 711 ve station WDS a vsechny porty v bridge ----lan-----router2 ospf
stava se mi ze obcas z nejakyho duvodu se na tom router2 ztrati vsechny routy a i ty oblasti co spadaji pod router2. Spadne to, a hned zase za par sekund nabehne Nemuzu prijiti cim to je. spoj je takto OK. Udela to treba 3x do pul hodiny a pak to prestane... nekdy ob den nekdy ob 3, nekdy treba tyden ne.
v logu na router2 je:
OSPF neighbor router-brana state change from full down
OSPF neighbor router-brana state change from Exchange to 2-Way
díky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj WDS a prenos OSPF
jo to jsem slysel ze, ze se to tak davalo, myslite teda ze to dela to wdsko, ze to ospfko nekdy neprojde?
a ten tunel se dela z routeru na router? nebo nejak na tech 711?
a ten tunel se dela z routeru na router? nebo nejak na tech 711?
0 x
je problem, ze prenosove medium neni homogenni tj. drat ci bezdrat.. proto eoip udelat ze zacatku na konec a hotovo, nebude problem.. meli jste tyto problemy na linkach kde bylo UBNT natahl se pres to EoIP a uz o nem nevime...
0 x
hm jasny, chapu... zkusim a dam vedet.
Bude to tedy tak, ze jak mam soucasne rozsah /30 na ten spoj router - router tak vezmu ten rozsah dam ho na ten spoj a ospf navazu ne na ethernet jak ted, ale jenom na ten tunel, ze?
Bude to tedy tak, ze jak mam soucasne rozsah /30 na ten spoj router - router tak vezmu ten rozsah dam ho na ten spoj a ospf navazu ne na ethernet jak ted, ale jenom na ten tunel, ze?
0 x
asi delam neco spatne, nebo neco spatne chapu, muzes mi to nejak popsat trochu.. nehce mne to komunikovat pres ten tunel
0 x
Mám skoro stejnou konfiguraci, jako byla popsána, pouze místo 711 mám 411, jinak uplně to samý a OSPF nevypadává. EoIP nepoužívám. OSPF se mě rozpadne jen když se rozpadne bezdrát, což se stává občas na jednom spoji, ale ten má 18km přes město.
0 x
spojem to neni, zkusim nasadit ten tunel a uvidim, kdyztak se bude hledat dal.
0 x
mám úplně stejnou konfiguraci s WDS a zatím to problém nedělá, viděl opravdu problém v tom že se ten bezdrát na chvíli rozpadne a nebo ti vyprší někde na dhcp adresa
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
okoun píše:mám úplně stejnou konfiguraci s WDS a zatím to problém nedělá, viděl opravdu problém v tom že se ten bezdrát na chvíli rozpadne a nebo ti vyprší někde na dhcp adresa
Je to obecny problem u ospf, kdyby to bylo vse routovane a zadny bridge, tak se to nestane ...
Kdyz Ti vyprsi adresa, tak se to rozhodne nerozpadne.

Kdyz by se bezdrat rozpojoval, no, tak to se melo resit driv, ale predpokladam obecnou podminku, ze se nerozpadava...
0 x
desitky WDS spoju a ospf pres to leze bez problemu...
0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...
Snad jedinej problém, co jsem měl s OSPF byl, když jsem přešel na některých routerech z 3.30 na 4.10, tak se to nějak nechtělo domluvit ty nový verze se starýma v okolí. Ale nakonec se to nějak chytlo.
0 x
no pánové, nějak jsem to zakřiknul a dnes mi to také přestalo fungovat a hodilo to stejnou chybu, celej rok to jede a dnes je tento problém, jako by bylo něco ve vzduchu 

0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...