❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

RADIUS, CAPsMAN, The Dude, AirControl, UniFi, Zabbix atd.
Repkins

Re: ISPADMIN - zkušenosti, nasazení, problémy

Příspěvekod Repkins » 14 years ago

Nedávno jsem brečel, že mě vypršela možnost upgrade, teď jsem tomu docela rád. :?

Mato1: Nevím co udělat s Ispadminem, snad leda downgrade, pokud máš udělanej dump disku, ale pokud máš udělaný zálohy configu routerů , tak bych v routerech obnovil konfiguraci co tam byla třeba včera, aby to aspoň trochu řídilo provoz.
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

Zvazuju nakup ISPadmina, moje pozadavky od toho jsou:
- prehledna databaze klientu s fakturaci a jednoduchym zauctovanim v podobe importu z banky
- klientske rozhrani s prehledem plateb a moznosti zmeny tarifu
- shaping klientu
- vyjimecne hromadny emailing
- dohled nad vysilacema - poslani sms pri nefunkcnosti

Po posledni prispevcich co tu ctu mam obavy zda moje naroky nejsou prehnane :-)
Muze mi nekdo se zkusenostma s ISPadmine tento soft doporucit? nebo se mu radsi vyhnout a hledat neco jineho?
0 x
Bývalý ISP...

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 14 years ago

To mato1: zkus spustit ten script na reset_conter. Vcea mi to sumperk udelal a vse je zase ok...
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******

Repkins

Thomeless píše:Zvazuju nakup ISPadmina, moje pozadavky od toho jsou:
- prehledna databaze klientu s fakturaci a jednoduchym zauctovanim v podobe importu z banky
- shaping klientu

Muze mi nekdo se zkusenostma s ISPadmine tento soft doporucit? nebo se mu radsi vyhnout a hledat neco jineho?

Moje zkušenosti s ISPAdminem a s tím související pocity jsou víc než rozporuplné. Na jedné straně je to systém s mnoha možnostmi a množstvím užitečných i neužitečných funkcí, na straně druhé po každém upgradu některá z funkcí přestane fungovat nebo funguje podivně.
Technická podpora ze strany výrobce pro běžného uživatele, který si neplatí VIP podporu nebo nemá zaplaceny aktualizace, je prakticky nulová. Neexistuje žádný podrobný a aktuální manuál, kde by byly jednotlivé funkce detailně popsány, aby uživatel v případě problému mohl případně sám zkusit nějaké řešení.
Používám to už 6 měsíců. Za tu dobu jsem reportoval cca 10 celkem vážných problémů. 3 byly odstraněny technickou podporou, zbytek bez odezvy a tudíž přetrvávající závady. Uznávám, že se mě poněkud zjednodušila administrativa klientů a správa routerů. Ovšem co nedokážu zkousnout je fakt, že aplikace, která vlastně řídí chod sítě a částečně i firmy, má opravdu zásadní problémy s funkčností. U takto kritické a ne levné aplikace bych očekával jen drobné kosmetické vady.

Teď trochu ke tvým dotazům:
databáze klientů s fakturací - ano, zatím to funguje.
klientské rozhraní s přehledem - ano, ale bez možnosti změny tarifu. Sice jsem jim to navrhoval, ale nebylo to prioritou.
shaping - ano, zdá se, že to nějak funguje
hromadný mailing - ano
dohled nad sítí - ano, zatím mě to funguje, přes SMS to posílá zprávy
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

nakonec pomohol znova update ispadmina.... udajne vydali medzi tym novsiu verziu pod tym istym cislom (nejake opravy)
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

- shaping klientu

Pokud mas sitku do 100 klientu, tak ti ISPadmina klidne doporucim, jinak ne.
Momentalne resim po updatu ve fakturaci: nedokazu automaticky sparovat faktury, ktere jsem vystavil v prubehu mesice (ty co byly vystaveny k 1.1. se sparovaly v pohode, co byly vystaveny pozdeji, treba nejaka instalacka, ani rucne.) Pritom VS byly stejne jak v systemu, tak na vypise z uctu. Sparovaly se az na nekolikaty pokus podle jmena.
Dale u klientu, kde je nastaven ctvrtletni fakturacni cyklus a maji fakturu k 1.1. do 31.3. je jim k 1.2. vystavila dalsi faktura a dokonce je tam internet zapocitan 2x !!!
Shaping klientu neresim, ISPadmina mezi mikrotiky aktivne nepoustim a vim proc.....
Z hromadneho emailingu mam hruzu, pred rokem jsem pouzil hromadnou SMS a byla to katastrofa.
Nagios funguje celkem dobre.
0 x

JaCi

Příspěvekod JaCi » 14 years ago

prosim mohl by me sem nekdo placnout nasledujici?? /data/support/ispadmin_support/images/map*

podporu se uz radej neodvazuju otravovat protoze bych byl poucen ze to chce skoleni -bohuzel ti ... v distribuci verze 3.50 s kterou jsem zacinal
tohle nemaj ;-)) ..jak rikam -to co se za docela slune prachy prodava je porad jen neodladena prvni beta ;-)

diiiky

BTW: ted jsem posilal dotaz, ale treba nekdo poradi tady: pokud vystavim rucne fakturu a k ni zalohovou, tak na zalohove je jako VS cislo zakaznika. S tim me firmy pri dalsi zalohove vyfakujou ze ma stejny cislo - lze to nastavit tak aby zalohove faktury mely cisla z ciselne ready faktur ?? ..a bylo to tedy pouzitelne ;-)
0 x

georgee24

Příspěvekod georgee24 » 14 years ago

JaCi píše:prosim mohl by me sem nekdo placnout nasledujici?? /data/support/ispadmin_support/images/map*

podporu se uz radej neodvazuju otravovat protoze bych byl poucen ze to chce skoleni -bohuzel ti ... v distribuci verze 3.50 s kterou jsem zacinal
tohle nemaj ;-)) ..jak rikam -to co se za docela slune prachy prodava je porad jen neodladena prvni beta ;-)

diiiky

BTW: ted jsem posilal dotaz, ale treba nekdo poradi tady: pokud vystavim rucne fakturu a k ni zalohovou, tak na zalohove je jako VS cislo zakaznika. S tim me firmy pri dalsi zalohove vyfakujou ze ma stejny cislo - lze to nastavit tak aby zalohove faktury mely cisla z ciselne ready faktur ?? ..a bylo to tedy pouzitelne ;-)

Co presne chces? kdyz se tam divam, tak nic takoveho nemam.

/data/support/ispadmin_support/images/map*
0 x

JaCi

taky ??? ...nevykreslujou se me v mapach (ostatni-mapy) routery -pritom ale paterni trasy jo, kdyz kliknu kde vim ze je router, ukaze se popis. V logu apache je v ten okamzik (a totez jsem vytahl z tcpdumpu)

File does not exist: /data/support/ispadmin_support/images/map-router-online.png (a dalsi pro offline) -takze predpokladam ze /data/support/ispadmin_support/images/map* jsou soubory pro vkladani do map...
0 x

Repkins

Soubory tam mám. Mám verzi 3.48, ale to bude asi stejný, klidně pošlu mejlem.
0 x

georgee24

Příspěvekod georgee24 » 14 years ago

JaCi píše:taky ??? ...nevykreslujou se me v mapach (ostatni-mapy) routery -pritom ale paterni trasy jo, kdyz kliknu kde vim ze je router, ukaze se popis. V logu apache je v ten okamzik (a totez jsem vytahl z tcpdumpu)

File does not exist: /data/support/ispadmin_support/images/map-router-online.png (a dalsi pro offline) -takze predpokladam ze /data/support/ispadmin_support/images/map* jsou soubory pro vkladani do map...

Tak tohle mi nefunguje vubec :-(
Mam tam prazdnou mapu. Jsem se to snazil rochodit ale jaksi jsem na to neprisel proc to nejede tak jsem to vzdal. :-(

Kdyby nekdo vedel jak to rozchodit tak budu rad za radu
Naposledy upravil(a) georgee24 dne 02 Feb 2011 16:49, celkem upraveno 1 x.
0 x

JaCi

VYRESENO :-) -ty soubory maj v jinym adresari :-)))))

Kdyby to nekomu blblo jako me tak:
cp /data/support/ispadmin/images/map* /data/support/ispadmin_support/images/

..zrejme nekdy presunuli data, ale bohuzel opet se ukazuje ze nove verze netestuji na ciste instalaci. POkud se postupovalo upgradama z neceho starsiho, zmena a chyba se holt neprojevili protoze to tam uz nekdy bylo...

Diky
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Pintero píše:Pokud mas sitku do 100 klientu, tak ti ISPadmina klidne doporucim, jinak ne.

Prave ze klientu uz mam vic a fakt me nebavi kazdyho prvniho travit x hodin nad fakturama a rucnim prochazenim vypisu z banky a hledanim a zauctovavanim kdo zaplatil a kdo ne. To co ted pouzivam je neco jako LMS ale taky to neni uplne to pravy orechovy. Prakticky je to jenom databaze klientu s tim ze to umi vyexportovat soubor pro shaping klientu a rucne zauctovavat platby.
0 x
Bývalý ISP...

michal.siman

Příspěvekod michal.siman » 14 years ago

- shaping klientu

Lidi ktery to maj a funguje jim to, jsou zticha, namaji potrebu to tady cist protoze nemaji zadny problem. Lidi co jim to nefunguje rvou do sveta jaky je to hnus, bohuzel v pripade ispadmina jsou to lidi co ho ani nikdy nekoupili, jen si ho vyzkouseli, a nebo si neplati aktualizace ani technickou podporu atd. Ja se budu zase opakovat, ISPADMIN je dokonaly system bez ktereho si nedokazu predstavit zivot :-) a myslim to smrtelne vazne. Bohuzel, stejne jako kazdy univerzalni system neni dokonaly a nezavdeci se kazdemu. Bez pochopeni tohoto si ho nekupuj. Stejne tak reknu k vyvojarum ze jsou to ochotny lidi na svych mistech, nicmene nejsou to bozi a nejsou to ani supermani a jako kazdy z nas se taky obcas spletou a take se neustale uci - popravde kolik vyvojaru muze mit v ceske republice zkusenosti s podobnym systeme jako ispadmin? A pokud to chces videt, v realu, sedni a prijed k nam kousek od Plzne a ja ti to rad predvedu. Tecka :-)
0 x
Snazim se nejak zacit, budte na me prosim hodni, dekuji :-) az se neco naucim, ochotne poradim dalsim v rade ...

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

michal.siman píše:Lidi ktery to maj a funguje jim to, jsou zticha, namaji potrebu to tady cist protoze nemaji zadny problem. Lidi co jim to nefunguje rvou do sveta jaky je to hnus, bohuzel v pripade ispadmina jsou to lidi co ho ani nikdy nekoupili, jen si ho vyzkouseli, a nebo si neplati aktualizace ani technickou podporu atd. Ja se budu zase opakovat, ISPADMIN je dokonaly system bez ktereho si nedokazu predstavit zivot :-) a myslim to smrtelne vazne. Bohuzel, stejne jako kazdy univerzalni system neni dokonaly a nezavdeci se kazdemu. Bez pochopeni tohoto si ho nekupuj. Stejne tak reknu k vyvojarum ze jsou to ochotny lidi na svych mistech, nicmene nejsou to bozi a nejsou to ani supermani a jako kazdy z nas se taky obcas spletou a take se neustale uci - popravde kolik vyvojaru muze mit v ceske republice zkusenosti s podobnym systeme jako ispadmin? A pokud to chces videt, v realu, sedni a prijed k nam kousek od Plzne a ja ti to rad predvedu. Tecka :-)

Beru te za slovo, az bude cas rad prijedu :-)
demo verzi jsem si tak nejak osahal, kazdopadne jeste pristi tyden jedu na skoleni od i4 tak doufam ze pak budu moudrejsi...
0 x
Bývalý ISP...