❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

transparent WEB PROXY

Návody a problémy s konfigurací.
acheron1555

transparent WEB PROXY

Příspěvekod acheron1555 » 14 years ago

Dobry den,

potreboval by som poradit s web-proxy. Na sieti mam Squid a chcem do siete pripojit aj MTik s wifi, pricom wifi klienti by mali chodit na net priamo, bez nutonosti konfigurovat si proxy. Nastavil som si mikrotik podla navodov, presmerovanie som nastavil podla :

Kód: Vybrat vše

/ip firewall nat add chain=dstnat protocol=tcp dst-port=80 action=redirect to-ports=8080

Problem je vsak v tom, ze ked idem na net bez proxy, nespoji ma, ked vsak proxy nastavim na MTik_IP:80, uz vsetko funguje ako ma.
Vie mi niekto poradit, preco mi nefunguje transparentnost ? Dakujem za kazdu odpoved, ak treba nejake dalsie vypisy mojich nastaveni, dodam ich.
THX

Edit:
takze ziadna odpoved... :(

skusim otazku polozit inak.... vie niekto poradit, ako nastavit transparentne proxy na mikrotiku, to znamena, aby si klient vo svojom prehliadaci nemusel konfigurovat ziadne proxy, ale MTik ho automaticky prepojil - preroutoval skrz nadradene "parent" proxy?
0 x

acheron1555

...........
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

použij dsn-nat a ne redirect
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

acheron1555

hapi píše:použij dsn-nat a ne redirect

skusal som aj s tym a vysledok rovnaky.... musim na klientovi (firefox, IE) nastavit proxy na MTik_IP:80 aby to slo, inak (transparentne) to nejde... :(
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

ale jde, kdysi jsem to zkoušel a nebyl problem.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

delam to bezne vsem pripojenym pri vypadku nebo pri upozornovani na neplaceni , atd atd
sice nee pres web proxy , tu ze zasady nepouzivam, ale pred nejakym casem jsem si s tim jen hral a fungovalo to bez problemu.
princip je stejny
Chybu bych hledal mezi klavesnici a zidli
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

acheron1555

hapi píše:ale jde, kdysi jsem to zkoušel a nebyl problem.

kedysi som to skusal a slo to aj mne. Teraz som isiel na istotu, urobil som to na RB433 4.16 a zrazu mi to nejde a neviem prist na to preco...
0 x

acheron1555

reset píše:delam to bezne vsem pripojenym pri vypadku nebo pri upozornovani na neplaceni , atd atd
sice nee pres web proxy , tu ze zasady nepouzivam, ale pred nejakym casem jsem si s tim jen hral a fungovalo to bez problemu.
princip je stejny
Chybu bych hledal mezi klavesnici a zidli

tu chybu tam veru hladam, preto tu pisem, lebo sam uz fakt neviem, preco to nejde, ked to predtym slo...
a da sa potom aj inak urobit pre klienta transparentne spojenie do netu, ked mikrotik sa musi na net pripajat cez nadradene proxy 192.168.1.1:3128 ? Len podotykam, ze do nadradeneho proxy nemam moznost zasahovat, mozu ho pouzivat len PC z LAN 192.168.1.0/24 a povolene su len porty 80 a 443?
THX
0 x

reset

zkousel jsi

/ip firewall nat add chain=dstnat protocol=tcp dst-port=80 action=dst-nat to-addresses=192.168.1.1 to-ports=3128

?

tady to taky uz rozebirali

http://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?f=2&t=21407

a pouzivas squida nebo tu tiny proxy na MK ?
0 x

acheron1555

reset píše:zkousel jsi

/ip firewall nat add chain=dstnat protocol=tcp dst-port=80 action=dst-nat to-addresses=192.168.1.1 to-ports=3128

?

sa mi zda ze skusal a fungovalo rovnako... nie transparentne, ale pre istotu skusim este raz po resete do defaultu...

a pouzivas squida nebo tu tiny proxy na MK ?

SQUID... ale spravuje ho niekto iny... je to nas server, ktory je ale spravovany externe a ja spravujem len zvysok siete za servrom....

a podla toho clanku, riesenim je nastavir SQUID na transparent proxy, ale to si ja nemozem dovolit...
0 x

reset

tak to bude prave ten kamen urazu .

Proc tam ma ten pred tebou proxy ?
Co mas vlastne za connect ?

Mozna by to slo vyresit dat mezi vlastni proxynu , ale tomu bych spise rikal degradace webu .
0 x

acheron1555

reset píše:tak to bude prave ten kamen urazu .

Proc tam ma ten pred tebou proxy ?
Co mas vlastne za connect ?

Mozna by to slo vyresit dat mezi vlastni proxynu , ale tomu bych spise rikal degradace webu .

ten "predo mnou" tam ma proxy kvoli oddeleniu LAN od sveta, stanovenie pravidiel na LANke a cacheovaniu, pretoze cela LAN ma connect 2/2Mbps....
Myslel som, ze aj ked nie je nadradeny SQUID transparent, ze bude vediet MTik zamaskovat vsetky spojenia a preroutovat ich cez nadradene proxy... proste to iste, ako ked si klient nadefinuje PROXY na ktore sa ma pripajat....
0 x