❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Snizeni rychlosti po stazeni urciteho mnozstvi dat v SQ

Návody a problémy s konfigurací.
lukasdj
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Snizeni rychlosti po stazeni urciteho mnozstvi dat v SQ

Příspěvekod lukasdj » 14 years ago

Cawes, resim jednu vec a to takovou,ze by sem chtel udelat,ze kdyz zakaznik stahuje neco z netu, napr 700mb file a plati si treba 2048 tak po stazeni napr 50mb se automaticky stahne rychlost napr na 1024 az do stazeni celeho souboru a pri dalsim stahovani opet to same. To znamena pro mene chapave, kteri nerozumi reci mojeho kmene :shock: :lol: ...
Zakaznik ma normalne 2048, stahuje napr film tak prvnich 50mb se stahuje tou jeho rychlosti a po prekroceni tech 50mb se automaticky snizi rychlost treba na polovicku do jeho uplneho stahnuti a potom opet jede tech 2048....
Mate nekdo nejaky figl...??? Slysel sem ze to takto na nejakych siti funguje a je to celkem slusna vec... Dikes za jakoukoli radu...
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

normalne pres dstbytes po prekroceni 50m to pravidlo prestane brat a pujde to dalsim ktere bere vse ale jde to do queue ktera ma snizenou rychlost
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:normalne pres dstbytes po prekroceni 50m to pravidlo prestane brat a pujde to dalsim ktere bere vse ale jde to do queue ktera ma snizenou rychlost

Oki chapu ze je to jednoduche, jen nejsem tak zbehly aby sem se do toho pustil....
Muzu poprosit o priklad? Dik
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

nevim jestli si rozumime tedy, myslel jsem oznacit treba web a pouzit connectionbytes 50M, a dalsim zbytek bez omezeni kazde bude mit svuj paket mark a tedy zpocatku prioritni pojede pres queue s vyssi rychlosti a posleze az preleze ten limit v konexi spadne to do te nizsi, ale nevim jestli je to co potrebujes.
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:nevim jestli si rozumime tedy, myslel jsem oznacit treba web a pouzit connectionbytes 50M, a dalsim zbytek bez omezeni kazde bude mit svuj paket mark a tedy zpocatku prioritni pojede pres queue s vyssi rychlosti a posleze az preleze ten limit v konexi spadne to do te nizsi, ale nevim jestli je to co potrebujes.

Asi si rozumime, jen ja pouzivam SQ a navic mam v mangle jen par zakladnich pravidel....
Muzes prosim napsat script jak by to melo asi vypadat? Dikes
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Netreba skript, normalne v mangle vse co ma any port 80 napr. oznacis conn. markem jako web, pak dalsi pravidlo kde zadas forward a connection bytes 50M a jako akci mark paket web-priorita a pod to dalsi pravidlo ktere oznaci zbytek s conn.markem web jako web-lowprio a tyhle marky pak priradis do Sq.
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Maxik píše:Netreba skript, normalne v mangle vse co ma any port 80 napr. oznacis conn. markem jako web, pak dalsi pravidlo kde zadas forward a connection bytes 50M a jako akci mark paket web-priorita a pod to dalsi pravidlo ktere oznaci zbytek s conn.markem web jako web-lowprio a tyhle marky pak priradis do Sq.

Muzes mi sem prosim hodit script ??? Nejsem tolik zbehly v MK tak abych to nepos... :D Diky
0 x