❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: Alternativo 71GHz-76GHz aneb 100/200Mbs za 103tis

Příspěvekod hapi » 14 years ago

Insider píše:
Leeonek píše:Naposledy jsem si objednal něco takhle dopředu, kdybych nebyl idiot, mohl sem už dávno fungovat na nějaké 24ce, byť o něco dráž.

Njn, třeba 310 Mbit za 139Kkc :) Takže skoro 620Mbit oběma směry :)

uka
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

tak se pochlubte kdo je z první desítky uspokojených zájemců o Alternativo?
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 14 years ago

Me bylo konecne potvrzeno dodani zitra. Tak uvidime :)
0 x
Lukas Kristek

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Taky mě má dneska přijít, prej se ta předsériová výroba konfiguruje komplet přes příkazovou řádku, žádné web rozhraní :) supr :D
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

aaha ... takze radsi pod velkym tlakem uz pustily aspon neco .. aby tu ostudu zmirnily :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

baz

Příspěvekod baz » 14 years ago

coze? PREDSERIOVA vyroba? si delate prdel ze jsou to vzorky, uplna novinka, opet neco naprosto neovereneho v praxi?
copak to jste nekdo ochotnej koupit a nasadit do ostryho provozu?
jako zapujcku na test bych to pochopil ze to nekdo vezme. myslel jsem si, ze uz se to nejakou dobu vyrabi, jen k nam to prekupnici dovezou az tedka.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

funkční to je, jen management asi nebude uplně jednoduchý. Každopádně tady už běžela informace že do sériové výroby to pujde až v 1Q/2011, zatím budou dodávat po pár kusech
0 x

mvh

Příspěvekod mvh » 14 years ago

Jo fakt se nas par sebevrahu naslo ;)
Dneska mi to dorazilo. Tenhle tyden si to nasadim na testovaci trasu 800m a uvidime co to bude delat venku pri zmenach pocasi.
Na dilne to samozrejme chodi pekne, odezvy kolem 1 ms, bohuzel tady ted nemam dve zarizeni s 1G sitovkou abych testnul propustnost takze zatim pouze ve 100M. Tam to chodi stejne jako po kabelu 97M tam i zpet zaroven.
0 x

David2006

Příspěvekod David2006 » 14 years ago

A co provedení - na oko/omak stojí to za něco nebo to má od pohledu nějaké mouchy? :)
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

mvh píše:Jo fakt se nas par sebevrahu naslo ;)
Dneska mi to dorazilo. Tenhle tyden si to nasadim na testovaci trasu 800m a uvidime co to bude delat venku pri zmenach pocasi.
Na dilne to samozrejme chodi pekne, odezvy kolem 1 ms, bohuzel tady ted nemam dve zarizeni s 1G sitovkou abych testnul propustnost takze zatim pouze ve 100M. Tam to chodi stejne jako po kabelu 97M tam i zpet zaroven.

Hod sem detailni fotky.

Diky Lada
0 x

mvh

Zatim sama pozitiva, je to maly, lehky, sympaticky. Ale skutecnost se ukaze az po delsim provozu. Fotky jsou na netu, nevim jakym zaberem bych do toho vnesl novou informaci ;)
0 x

Ladik

Příspěvekod Ladik » 14 years ago

Tak dik fotky na netu stoji za stare kulove zajima me vnitrek a provedeni paraboly a drzaku.

Kazdopadne dikz za info Lada
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 14 years ago

Kdovi co mu prislo a kde to ma nasazeny :P neochota delit se je "nekterym lidem" dana uz dlouho :lol: me by fotky taky zajimaly, zaujme me i fotka Ericssonackeho pojitka, ktera tu nekde taky beha na foru ac sem ho videl x krát na mém distribucnim bode osobne...

peace...

PW 8)
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

mvh

No s tou neochotou jsem to nejak nepochopil... spis jestli to neni neochota neco udelat sam a jenom cekat az mu to nekdo jinej naserviruje...
nevim k cemu tady bude rozmazana fotka mobilem, kdyz na webu alternetivo.cz je ke stazeni podrobny navod s detailnima nakresama atd.
... dost tlachani...
Casu neni mnoho takze jsem se dostal jen na test pres 1G sitovky, vic nez 156M jsem z toho nedostal, ale mozna, ze nemam dostatecne vykonej hw na zatizeni linky, kazdopadne to davaji pojitka obema smery zaroven a to jak v UDP tak i TCP. Odezva pri plnem zatizeni stoupne z 1ms na 2ms :)
Kdyz zbyde cas a dovoli pocasi pujde to na stozar ve ctvrtek, tak budu moudrejsi.
0 x

lukas

Příspěvekod lukas » 14 years ago

Kapacita dodávaných spojů je 364Mbit/s a je za pomocí TDD dělena v poměru 50-50% (při
asymetrickém módu v poměru 72-25%).

To bude timto nejspis.
0 x
Lukas Kristek