❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

10Ghz >11km > 150mbit/s

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
Viktor Novotný
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Re: 10Ghz >11km > 150mbit/s

Příspěvekod Viktor Novotný » 14 years ago

no to by me zajimalo jak takove moderatory nezaujate k te ci one strane sezenete :D
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

czf.net je plný zaujatých lidí když tam čtu některý flame a přitom si to i moderátor sám po sobě smaže. Prostě by tu měly moderátoři bejt, je tu strašnej bordel co na jinej forech neni a ihned bordeláře zmoderujou.

Sám bych si měl tento příspěvek zmoderovat.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Jardax píše:
Insider píše:Omlouvám se za flame, ale když už z někoho udělat hňupa tak pořádně:

A co že jsem to tvrdil?

Ze nevis, jestli tam mate 433 nebo 433AH.
Jednoduchy dotaz, jednoducha odpoved.
Jen si to uzij, kdyz to chces rozmazavat ... :D :D :D

Ale jdi Jardo, odpověď se týkala první věty: zda se latence s výkonějším HW zlepší, jestli to udělá maximálku se standardní latencích?
Opověď: Kecal bych.. nevim. Na konci uz zacinaji hrat role buffery MAC vrstve..
Otázka: Teď nevim co tam mate jako standardni desku, jestli 433 nebo 433AH .. ?
Odpověď: - Kecal bych.. nevim. Na konci uz zacinaji hrat role buffery MAC vrstve ??????
Ty vogo, 12listopadu jsou už skoro všechny AirTiky na střechách a já nevím co v nich je?? Fakt málo na hlavu.
Nemáme tam ani jedno, tak co ti na to mám říct? Už jsem to říkal několikrát, že RB možná tak 800, ale ty levný desky nikoliv.
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

no ty uz by sis jich mel zmoderovat vice ... podle poctu kolik jich celkem mas :) ... ale ono to neni tak jednoduche .. ja bych tez delal moderatora, jenze uz vidim jak jini krici ... noo ty prosazujes jen alcomu ... bla bla .. a tak radsi moderatora delat nebudu, aby nejaky hapi na me jeste vic nenadaval :D
0 x
- programming
- development
- education

hapi

ne tak je potřeba bejt trochu schyzofrení a při moderování mít pravidla který jednoznačně rozliší mezi offtopicem a mezi tim co sem patří. Nějaký dohadování o mailech co si psaly před rokem fakt do "10Ghz >11km > 150mbit/s" a líbí se mi prostě že i moderovaný příspěvky na czf si můžeš přečíst ale toho koho nezajímá jak se tu hádáme to prostě nebude rušit při čtení protože to bude zmoderovaný. To samí lidi co citujou příspěvek nad nim, to je prostě strašný a celkově to snižuje kvalitu fora a proto se tu furt dokola objevujou ty samí dotazy každej měsíc.
0 x

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

ty dotazy se budou obevovat i kdyz bude moderovano, to je hold o tom zda clovek chce hledat, nebo se na hledani vykasle ...

proti moderovani jako takoveho nemam vubec nic, osobne me je to jedno, ale pro prehlednost jsem pro moderovani a klidne bych se i zapojil ..
0 x
- programming
- development
- education

Jardax

Příspěvekod Jardax » 14 years ago

Insider píše:
Jardax píše:
Insider píše:Omlouvám se za flame, ale když už z někoho udělat hňupa tak pořádně:

A co že jsem to tvrdil?

Ze nevis, jestli tam mate 433 nebo 433AH.
Jednoduchy dotaz, jednoducha odpoved.
Jen si to uzij, kdyz to chces rozmazavat ... :D :D :D

Ale jdi Jardo, odpověď se týkala první věty: zda se latence s výkonějším HW zlepší, jestli to udělá maximálku se standardní latencích?
Opověď: Kecal bych.. nevim. Na konci uz zacinaji hrat role buffery MAC vrstve..
Otázka: Teď nevim co tam mate jako standardni desku, jestli 433 nebo 433AH .. ?
Odpověď: - Kecal bych.. nevim. Na konci uz zacinaji hrat role buffery MAC vrstve ??????
Ty vogo, 12listopadu jsou už skoro všechny AirTiky na střechách a já nevím co v nich je?? Fakt málo na hlavu.
Nemáme tam ani jedno, tak co ti na to mám říct? Už jsem to říkal několikrát, že RB možná tak 800, ale ty levný desky nikoliv.

Kdyz teda moderace v nedohlednu, jeste jedno kolo :)
Mne to prijde pomerne jednoznacne, ze odpovidas na to na co se ptam - jaka je tam standardne ridici jednotka.
Jestli mas jiny vyklad, je to tvoje vec - stejne jako napriklad vyklad VO pro 9GHz pasmo, ze? :)

Bohuzel si to asi nepamatujes, ale tys nikdy nerekl co v tom mas, nikde to napsane neni a vzdy jsme se spolu bavili o RB433, coz jsi nikdy nevyvratil. O Alixu a pripadne (mozna) RB800 tady ctu zcela poprve. Takze z me strany zadny problem, sum je na tve strane :)
A to je jeden z problemu komunikace s tebou, pokud se ti neco nelibi, neodpovidas. Tech nezodpovezenych dotazu mam v poste hromadu.

No nic, to vazne patri jinam.
0 x

Ajfel

Příspěvekod Ajfel » 14 years ago

Jardax píše:O Alixu a pripadne (mozna) RB800 tady ctu zcela poprve. Takze z me strany zadny problem, sum je na tve strane :)

Ja osobne tam mam Alixe a pokud vim, nikde se spis nevykladalo o tom, ze by tam byly 433, ale vzdy jen Alix nebo 800.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

Nechci zakládat nový téma...

10GHz > 11km > 50Mbit Alter vs MP91? Cenově vychází líp ten Alter, progrese při upgrade na větší rychlost než 50Mbit prakticky nulová.
A teď..stačí pětašedesátky antény? Konfiguráky na webu Alcomy i Summitu říkaj že jo, Viktor říká že jo, ale já se raději zeptám i ostatních :D Fresnelka není moc růžová, je to "lízačka horizontu"...

Takže?

Díky :)
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

tak pritlac na vetsi anteny a nic nezkazis ... jinak jak moc to lize ?
0 x
- programming
- development
- education

hapi

minulej tejden jsme zvedaly 10GHz pojítko protože v cestě vyrost barák. Spoj 1100m, barák tak 20m od jednoho bodu zastínil střechou spoj. Přímá viditelnost žádná!! Fresnelka, když nebudu brát střed kterej je neprůchozí, byla tak z 50% zastíněná střechou. Signál před posunutím pojítka -51/55dB, BER 0. Teď -41/44dB, BER 0. Orcave 1S10, 100Mbit, TX 1dB, paraboly arkivator 60cm.

To pojítko tam jelo tak cca 3 měsíce a za deštů se horšil signál ještě o cca 7dB ale nikdy se nerozpadnul a ani nechyboval.
0 x

sub_zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod sub_zero » 14 years ago

Dade_Marfi píše:tak pritlac na vetsi anteny a nic nezkazis ... jinak jak moc to lize ?

jinak.. potřebuju tím momentálně protáhnout max 20Mbit..tzn, když to hodím na 4QAM, je tam nějakejch 22dBi..hm? Do budoucna bych tam i pětadevadesátku narval, ale teď není místo a prachy..

Podle kalkulátoru vychází subjektivně líp ten Alter..při 25Mbit a 65 antenach mam cca 25dBi rezervu.. oba maj -85 citlivost.. jsou vážně ty spoje tak jiný nebo něco zapomínám zohledňovat? Jinak co se týká horizontu, tak je to de-fakto ve stejný nadmořský výšce, a mezi tím jsou jen pole...tak aby nebyl black-out kdyby náhodou vyrostla kukučice :D na každý straně je to cca 20m nad terénem.
0 x
Říkáš-li, že něco nejde, znamená to, že to neumíš.

Jirka Lazorčák

PS: Ta fotka je stará, už mám +15kilo..

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

20m vyskovych v miste horizontu to je v klidu myslim ... ale mene uz bych se bal ...

pokud maji oba stejnou citlivost ... je dost divne aby mel kazdy jinou rezervu :O
0 x
- programming
- development
- education

Insider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Insider » 14 years ago

Dade_Marfi píše:20m vyskovych v miste horizontu to je v klidu myslim ... ale mene uz bych se bal ...

pokud maji oba stejnou citlivost ... je dost divne aby mel kazdy jinou rezervu :O

Jiné zisky antén.. Alcoma 34dBi, Summit se stejným zrcadlem tvrdí 36dBi
Ale jinak na 11 km jet 50Mbit jedině s citlivostí -86,5 a 25,5dB :) Když by stačilo 45Mbit, tak dokonce 29dB úniku :)
0 x
Michal Peterka, KPE spol. s r.o.
V Hůrkách 1, Praha5 Nové Butovice, Tel: 242498100, 777208819
http://pojitko.cz

Viktor Novotný
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

hm ... jen obchodni trik ... jak asi tak udelaji na antene 2db navic ? ... kravina :)
0 x
- programming
- development
- education