waveant nebrat ,
a anten jsme vylivali vodu uz z 2.4 kusu .
Kdyz me tuhle i4 nabadala k zakoupeni probuktu UBNT , zminila se i o nabidce waveAnt . Kdyz jsem jim oponoval, ze to jsou smejdi, snazili se to uhrat na jednu jedinou vadnou serii.
WaveAnt nebrat , priplatte si za kvalitni kusy a udelate to nejlepsi pro svoje zdravi, usetrite si nervy.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
10Ghz >11km > 150mbit/s
Kazde zbozi ma sveho kupce, ze 

0 x
Josef Smola
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
k mikrotiku jsem se vratil po 4 letech a mam pocit, ze kdyby zakazali vsechny zabugovany feature, zustane jen ten barevnej terminal....
u waveantu se mi stavalo, ze do toho teklo, pokud byla H polarizace :-/. taky se mi stalo, ze ten zaric - ta plechova cast se nejak osoupala a proste vypadla z te plast.trubky a zustalo to viset na pigtailu :-/. nedavno jsem bral proti jednomu kusu 22dbi antenku a ta ma jiz ten zaric takovy robustnejsi, no, vypada to lip... tak to by uz mohlo chodit. 

0 x
UBNT? Maximálně pro klienty...
lidicky, jaky mate zkusenosti s SDVckem od Summitu? behem poslednich 3 tydnu jeden spoj 3x na reklamaci. :-/
do konce pristiho tydne snad dopravi 11Ghz alcomu
. 60/60 na 11,1km, 150mbit/s.. toz jsem na to zvedavej
).
no a mel bych dotaz, sice trochu OT, ale - potrebujeme zalozni linku na 10Ghz, na vzdalenost cca 15km s co nejmensima parabolama. rychlostne to staci do nejakych 32mbit/s - nemate nejaky napady? idealne by bylo 2x 60cm, ale to mam asi moc velky iluze.
do konce pristiho tydne snad dopravi 11Ghz alcomu

no a mel bych dotaz, sice trochu OT, ale - potrebujeme zalozni linku na 10Ghz, na vzdalenost cca 15km s co nejmensima parabolama. rychlostne to staci do nejakych 32mbit/s - nemate nejaky napady? idealne by bylo 2x 60cm, ale to mam asi moc velky iluze.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
to Dr.Easy stara ME32 ma citlivost -80 ... tak na 15km by vyslo 95/95 s 20.9 dB na unik ... ale s 60/60 to clovece nevim spoj co by mel -86 citlivost ... hm to realne asi neznam ...
0 x
..:: Nas-Net.org ::..
- programming
- build-up and management networks
- development
- education
- programming
- development
- education
na to musí mít nový pojítko který má ciltivosti jinde třeba ideálně Orcave 1S10 a koupít pouze například 25 nebo 50Mbit licenci a tam bude citlivost hodně dobrá.
Například 60/60 při 50Mbit FD na 20km.
Například 60/60 při 50Mbit FD na 20km.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
věř si čemu chceš alcomisto. Tohle je z kalkulačky orcave a i nahlídnutí do datasheetu spoje a výpočet útlumu trasy dojde ke stejnýmu závěru.
0 x
Dade_Marfi píše::D tak tomu fakt hned verim .. specielne u 1S10
Kdyz si trosku pritopi..

0 x
ne, pockejte, ja to myslim vazne! 
edit: dle vypoctu alcomy a spoje MP155 65/65 na tu vzdalenost (16km presne) by 40mbit dalo, tak o tom by asi slo uvazovat
. o orcavach nic moc nevim, nemame zkusenosti, v siti neni zadna 

edit: dle vypoctu alcomy a spoje MP155 65/65 na tu vzdalenost (16km presne) by 40mbit dalo, tak o tom by asi slo uvazovat

0 x
http://www.alcoma.cz/configurator.php?itid=55&icid=
s 2x 65cm se dostanes pri 33Mbitech na rezervu 15dB, coz neni moc, ale dle me to pouzitelne jako zaloha je. Jen proste musis pocitat s tim, ze ti to za deste obcas spadne. Jinak je to spis na 2x 90cm parabolu.
s 2x 65cm se dostanes pri 33Mbitech na rezervu 15dB, coz neni moc, ale dle me to pouzitelne jako zaloha je. Jen proste musis pocitat s tim, ze ti to za deste obcas spadne. Jinak je to spis na 2x 90cm parabolu.
0 x
- Viktor Novotný
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
no ja myslim, ze nema cenu delat jako zalohu spoj co by obcas padl kvuli blbemu pocasi, radsi bych fakt postavil neco jisteho .. a tedy s vetsima antenama 

0 x
- programming
- development
- education
- programming
- development
- education
tam je pruser, ze to muze byt max! 90 vs 65, nic vic tam jit nemuze, nebo kdyby nekdo vedel o necem funkcnim v 5Ghz, netusim jak na tom jsou napr. motoroly, ruzne tranga, apod. ale to uz odbocujem
... kdyztak se zeptam v jinem topicu 

0 x
a já myslim že by měly jít alcomisté k šípku a postavit si 2x60 na 15km se skoro 23dB rezervy na 50Mbit místo těch jejich rad "občas ti to vypadně" nebo "dej si tam větší anteny".
0 x
hapi píše:a já myslim že by měly jít alcomisté k šípku a postavit si 2x60 na 15km se skoro 23dB rezervy na 50Mbit místo těch jejich rad "občas ti to vypadně" nebo "dej si tam větší anteny".
Pri techto pozadavcich lehce poznas, kdo to ma jen na papire... Udelat spoj na 2km s 2x60 a 160Mbitech umi kazdej vyrobce.
0 x