❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Canopy

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
kousek
antispam: Ano

Re: Canopy

Příspěvekod kousek » 14 years ago

napsal jsi málo informací, každopádně přeflešuj SM alespon na 8.2 pak by to mělo být v poho.
0 x

Pintero

Příspěvekod Pintero » 14 years ago

kousek píše:napsal jsi málo informací, každopádně přeflešuj SM alespon na 8.2 pak by to mělo být v poho.

SM jsem flešnul na 10.3.2 a ty jsou OK, jenze AP mi flesnout nejde, jak jsem se docetl, tak AP hw verzi P8 na vyssi verzi fw nedostanu. viz napr. zde: http://www.canopy.cz/wmview.php?ArtID=308
Tady jsou screny z ty verze 7.2.9, tak kdyby mi nekdo poradil, co kde nastavit tak, aby mi to komunikovalo se SM, a nemusel jsem mit BAM budu rad.
conf_a.jpg
conf_a.jpg (207.59 KiB) Zobrazeno 3258 x

conf_b.jpg
conf_b.jpg (201.21 KiB) Zobrazeno 3258 x

conf_c.jpg
conf_c.jpg (183.99 KiB) Zobrazeno 3258 x
0 x

kousek

Zdar,
v záložce: configuration source dej SM, namísto BAM. to je asi jediná věc která je tam blbě. jinak je všechno good, jen ještě bacha na vzdálenost máš nastaveno 2 mile.
0 x

Pintero

Udelal jsem to a stejne se nespoji. Ve spektraku obe SM apcko vidi.
Mohl by ses na to mrknout? Do PM jsem ti hodil verejnou IP na ty krabicky.
0 x

kousek

nic v PM nemám :-(
0 x

Jiri Nesejt

Příspěvekod Jiri Nesejt » 14 years ago

hod sem prosím jeste screen z toho CSM taky zkus na csm jestli vidi ap v ap evaluation protoze v spectrum analyzeru vidi vsechny 5G (i radary).
dalsi co bych zkusil prepnout AP do SM a omrknou jaky tamje sheduling (soft/hard) s P8 jsem se snad nikdy nesetkal ale predpokladam ze je bud na pevno softwarovy nebo to jde prepinat v rezimu SM. na tom SM modulu musis mit stejny sheduling.

a jen pro jistotu (pokud je AP v cajku nemelo by an tom zalezet) bych zkusil na AP nastavit frekvenci ve stredu pasma.
0 x

Pintero

Vyreseno, diky za nakopnuti.
Problem byl v tom, ze AP melo nastaven softwarovy scheduler (u platformy P8 nelze zmenit) a vsechny SM mely scheduler hardwarovy.
Bohuzel jsem predpokladal, ze to maji vsechny nastaveny stejne. U tech SM to nikde videt nebylo, az jsem nasel na netu changelog k verzi 7.3.6 a tam byly rozepsany - HW Sched: 07-13-05, SW Sched: 05-11-04.
Potom stacilo v CNUT spustit Configure Platform Scheduler Tool a tam prepnout SM na SW Scheduler.
verze.jpg
verze.jpg (19.18 KiB) Zobrazeno 3106 x
0 x

Jiri Nesejt

Příspěvekod Jiri Nesejt » 14 years ago

heh, opravdu je to v CNUT tam by mne to nenapadlo hledat, vzdy jsem to delal prez web :-)
0 x

kousek

Dnes jsem to našel taky, ptal jsem se kolegy a ten to řešil v roce 2006, a poznamenal si to, takže kdybych se zeptal hned, bylo by to vyřešený :oops:
"taková blbost a kolik to dá práce" :lol:
0 x

Pintero

jj, jeste jednou diky za ochopu pomoci.
Ja to sehnal za babku jako komplet a protoze vsude byl nastavenej stejnej color code, tak jsem myslel, ze to bylo predtim dohromady funkcni. A nejspis nebylo...
Tak se toho predchazejici majitel zbavil.
0 x

Pintero

Mam problem s jednou Canopy, porad hlasi radar detect a prestava vysilat. Dela to na vsech kanalech mezi 5,5 - 5,7. Blby je, ze prestane vysilat na i na nekolik hodin, menu je cerveny s timhle napisem: Radar Detected Stop Transmitting for 25 minutes. A cas se pomalu snizuje k nule, pak to proskenuje ty tri prednastaveny kanaly, znovu radar detect a odpocitava dalsi pulhodku.
Co s tim?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

zavri ji do pitle a zmlat ji, co se do ni vejde. Ona si to pro priste rozmysli 8)

jdu na pivo
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

hapi

Příspěvekod hapi » 14 years ago

asi ti někdo posílá na sajt radarový pulzy :-D
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

Peyrak

Příspěvekod Peyrak » 14 years ago

region na other, vypne se tím dfs

ono to radar detekuje i jako vysokou úroveň jakýhokoliv signálu
0 x

Pintero

Peyrak píše:ono to radar detekuje i jako vysokou úroveň jakýhokoliv signálu

ruseni mam spis zezadu, spektrak ukazuje v celem pasmu okolo -80 dBm, takze nic hrozneho.
0 x