Mám jednu ulici celá čítá asi 15 rodinných domů (délka ulice je cca 150m). Mám připojených 10 domů a hned vedle této ulice sousedí bytové domy na kterých mám ethernetové rozvody. Mám tam internet dovedený páteřním WIFI spojem.
Chci se tedy informovat zdali by bylo dobrý nápad tuto ulici zasíovat kabelově (ethernetem) jelikož mi právě klienti z rodinných domů kňourají že občas jim jede špatně internet (jsou připojeni přes WIFI).
Vyplatí se to? Kolik by to asi stálo? Jaký je váš názor?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Ethernetové rozvody po ulici místo WIFI a také hlasování
dluohý ethernet kabel tažený venkem je optimální na chytání atmosférických vlivů, ještě lepší je když se jako distanční článek kvůli smršování a protahování kabelu udělá každý kousek klubíčko drátu které na sebe váže elektromagnetické vlnění mnohem líp než rovný drát (působí jako cívka)
navíc nesmíš propojovat 2 budovy metalikou kvůli rozdílu zemnícíh potenciálů

0 x
teo píše:Dobrá říkáte že je problém jinde - hledám tedy někoho kdo by tento problém vyřešil. (Časově na tom nejsem zrovna nejlíp, ale není problém si na to udělat čas.)
Je to ve Zlíně
Za vyřešení problému nabízím 2 tisíce.
Vysíláme na Mikrotiku 535 na Atherosech
Jsem od Zlína co bych sutrem dohodil

0 x