rouchi píše:Hapi nikde sem nenašel co je to ten write-back cache ?? jinak podle toho co píše baz tak bych se asi teda ani nebál toho MLC disku, pač ssd MLC je prakticky rychlejší flashka....tak nevim co vy ostatní myslíte...
noo mě třeba vadilo že se pravidla zapisovaly skoro 30 sekund na docela rychlou CF kartu takže tam šel disk kterej to podstatně urychlil. Mažu všechno a zase tam vrátim všechny pravidla a když je smažu, smažou se naty a na ně se musí čekat a v tu dobu nejedou lidi takže rychlost je prioritní.
Když si tam dáš cca něco na 8GB tak pokud neodejde něco typu vyhořením, tak to vydrží víc než 64MB medium. Teď záleží jestli ten levnej ssd disk má nějaký algoritmy na rozložení zátěže buněk kvůli opotřebení zápisu protože například takovej kingston uvání že jejich nová serie disků dokáže denně zapisovat 9GB dat po dobu 20 let než se opotřebuje první buňka. A čim větší medium je, tim delší dobu trvá než se buňky opotřebujou.
Jo a Bazy, ta flashka tam u tebe nic nedělá. Něco jinýho je když tam každej den přepisuješ tisícovky pravidel a QTček. Tam pomalost vyměnitelných medií poznáš. No ale například tu máme zase jeden DOM modul kterej je zase rychlej při náhodnym zápisu stejně jako SSD disky s cache pamětí.
write-back u disku je že má cache pro zápis. Ono když jí nemá což bylo u prvních SSD disků, tak zápis je noo... to ani neni zápis, to je spíš horor. Procesor musí čekat až disk uráčí zapsat data a nemůže se jich prostě zbavit zapsáním do tý vyrovnávací paměti. Vem si CFku, připoj jí k PC a pust na ní test náhodnýho zápisu... katastrofa. Přístupová doba je delší než u optický mechaniky a když na ní OS musí čekat... to na router nepatří, tedy na ten kde se často mění pravidla atd...
Pokud budeš něco kupovat, tak jedině SSD s vyrovnávací pamětí a nějakym druhem rozkládání opotřebení buněk co budou mít dneska skoro všechny. Já můžu doporučit pouze kingstony a ssd od intelu. např. kingstona 128GB mám nasazenýho na linuxovim serveru v jedný firmě a nebojim se toho vůbec. To dřív odejde podle mě normální točící se disk.