hapi píše:tak to ti můžu rovnou vyvrátit. Nat mě osobně propustí klidně max linky což je aktuálně 70Mbit na jedno spojení. Někdo mi říkal že třeba dial telecom na jedno spojení nepustí víc jak 30mbit což by třeba tohle mohlo s tim souviset takže bych asi nejspíš prozkoumal tohle.
Mě taky, ale ne při plné zátěži. Ale ok, je dost pravděpodobné, že je problém jinde, jestě testujeme.
hapi píše:Hmm, jestli dolaději MKv5 tak to můžeš leda vyměnit za 6 jádro a nebo aktuálně nejrychlejší 4 jádro na 3.6GHz což by ti mělo něco přidat. Pak je tady taky otázka pamětí a jejich rychlost kde například u i7core jak si uváděl by bylo vhodný použít 3 stejný ramky do triple channelu a zvýšit tak propustnost paměťovýho systemu a nepoužít hlavně nějaký levný 1066MHz ramky ale pěkně rychlý DDR3 na klidně 1600MHz s nízkým časováním. Podle teorie o vlivu velikosti cache v procesoru na rychlost routeru by i tohle mohlo podstatně vylepšit rychlost stroje. Pak je taky otázka na zběrnice k ethernetům a otázka samotných ethernetů atd... Ono se to musí brát jako celek a ne pouze procesor.
Přesně toto tam je, jen je to 4 jádro, nešetřilo se vůbec na ničem a stejně to není dobrý.
hapi píše:Jistě by taky pomohlo kdyby mikrotik začal kompilovat balíčky pro x64 kde by se mohly uplatnit nějaký novější instrukce procesoru který za těch 20 let přispěly k urychlení operací jako napřiklad SSE a atd... To bych viděl jako velký plus a měly by jsme Litevce k tomu dotlači i za cenu nefunkčních bezdrátů kde by nejspíš mohl být pro x64 verze ovladačů problem.
Na toto už se někdo dotazoval na ofiko foru mikrotiku, poslali ho někam. Řekl bych, že core segment pro ně prostě není zajímavý, valí si ty svoje wifinky a mašinky do 100Mbit trafficu (shapingu).