❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB 433 + R52n-M
RB 433 + R52n-M
Mam docela problem a uz fakt nevim jak ho odstranit, treba se stim nekdo setkal. Mam RB433 + R52n-M a verzi firmware 4.10 a RB433 + R52n-M a verzi firmware 4.10 a proste zaboha to nemuzu spojit. Zkousel jsem skenovat kartama, karty toho vidi hromadu. Kdyz jedem stroj dam do ap bridge tak ten druhy ho vidi ale neprihlasi se na nej a kdyz to obratim tak ten druhej stroj ho nevidi, zkousel jsem i jine firmware ale nic stale stejne, dokonce jsem skusil oba dat do apbridge a zaskenoval jsem jinim RB a videl jsem jen jedno SSID a proste ten druhej nic. Tak jsem na nem vymenil kartu a vse je stejny, dokonce jsem na nem udelal i system reset a nic stale jsetne. Vyzkousel jsem dat i do jineho slotu mini-pci a taky nic. Proste mi to prijde jako by to RB nekomunikovalo stou kartou. Jedine co sjem na tom udelal tak tam byla pred tim firmware 3.30 a ja tam dal 4.10 tak jestli se stim neco nestalo protoze ve verzi 3.30 nebeha N-ko. Stalo se to jiz nekomu??? Fakt si uz nevim rady. Dik moc.
0 x
kdyz ho vidi, ale neprihlasi se na nej, co je v logu?
mas tam dobry zdroje?
kombinace R52n a rb433uah s verzi 4.10 je stopro funkcni, mam nasazeno proti sobe. fw 2.23
pokud obratis smer a vidis jen jeden ssid pri scanu, tak ta karta-pigtail budou mozna v kelu.
mas tam dobry zdroje?
kombinace R52n a rb433uah s verzi 4.10 je stopro funkcni, mam nasazeno proti sobe. fw 2.23
pokud obratis smer a vidis jen jeden ssid pri scanu, tak ta karta-pigtail budou mozna v kelu.
0 x
Tak jsem nakonec vzal nove dve karty a uz je vse O.K. ale je to dost divne funglovky karty a obe dve spatny. Fakt me to potrapilo.
0 x
Dnes mě dorazila funglovka CM9 a taky kaput, vubec se v RB-433 neukázala. Asi nějaká zvýšená sluneční aktivita nebo co...
Upraveno:
Tak beru zpět... Po důkladnějším rozboru problému jsem zjistil, že karta je OK, pes je zakopán jinde. Mám RB-433AH v ALUboxu, osazeno 2x CM-9 + 2xpigtail.
Jedna karta je osazena v prvním slotu, druhá v posledním - u okraje desky. Pigtaily připojeny. Po zapnutí RB vůbec nevidí tu druhou kartu a karta se zahřívá. Po odpojení pigtailu z druhé karty je vše OK. Pigtail proměřen na zkrat a je OK. Při výměně druhé CM-9 za jiný kus se to chová stejně. Když místo druhé karty dám např. CM-10, tak je i s připojeným pigtailem vše OK. Zkoušel jsem i druhý kus RB a chová se to stejně.
Takže se zřejmě jedná o konstrukční chybu RB, kdy na posledním slotu je nějaký pin propojen tam kam nemá být a v kombinaci s CM-9 to dělá problem. Konstruktéři MK zřejmě tuhle kombinaci nepředpokládali.
Upraveno:
Tak beru zpět... Po důkladnějším rozboru problému jsem zjistil, že karta je OK, pes je zakopán jinde. Mám RB-433AH v ALUboxu, osazeno 2x CM-9 + 2xpigtail.
Jedna karta je osazena v prvním slotu, druhá v posledním - u okraje desky. Pigtaily připojeny. Po zapnutí RB vůbec nevidí tu druhou kartu a karta se zahřívá. Po odpojení pigtailu z druhé karty je vše OK. Pigtail proměřen na zkrat a je OK. Při výměně druhé CM-9 za jiný kus se to chová stejně. Když místo druhé karty dám např. CM-10, tak je i s připojeným pigtailem vše OK. Zkoušel jsem i druhý kus RB a chová se to stejně.
Takže se zřejmě jedná o konstrukční chybu RB, kdy na posledním slotu je nějaký pin propojen tam kam nemá být a v kombinaci s CM-9 to dělá problem. Konstruktéři MK zřejmě tuhle kombinaci nepředpokládali.
0 x
mam problem podobneho razu...RB433, bios 2.29, RoS 4.10,4.16, 5.0rc3. Karticky : WLM54AG, R52. Pri osazeni obou RB obe vidi - skrz system - resources, ale v zalozce wirelees prazdno...nepomaha zprehrazet karticky mezi sloty. Pokud osadim jen 1 z nich,vidi ji zcela ok. Nechapu proc tak najednou takovy problem...nikdy sem se s tim nesetkal. V RB112 problem trva...V RB411 se sólo chovaj obe karty ok, hlasi se hned bez problemu. Ze by nejaka nenavist mezi starymi a novejsimi kartami, nebo nejaky spesl shit karticky resp. ten kousek s oznacenim WLM54AG ?
PW
PW
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))