❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

problém na vysilači 2.4

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
hapi

Re: problém na vysilači 2.4

Příspěvekod hapi » 14 years ago

jo, protože si to vůbec neprověřil a na 2.4GHz kdy se občas zvedne latence je to právě tim.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

a zkoušel jsi frequency usage jak ti píšu? A podle toho vybrat nevhodnější kanály? Scan ti nic neřekne ohledně využití pásma. Jedeš čistě v B nebo B + G ? Jaké máš tarify atd?
0 x

profik

Příspěvekod profik » 14 years ago

Mam nastaveno jen B, kazdy klient 1 Mb, proc se na to ptas?
0 x

reset

Příspěvekod reset » 14 years ago

Jak to tady cttu, rekl bych že but to tam máš slušně zrušeno a nebo se ti stal nejakej error na siti. My tu jedeme i na 2G4 v čistě jen na G a procpeme tím až 14-16Mb.
Analyzuj si ale taky trafic. Takový torrenti dovedou udelat pěknou paseku.
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

honzam

Příspěvekod honzam » 14 years ago

Tak jednak se z toho se dá usoudit jaká je propustnost a kolik tam toho reálně teče. A klientů máš na kartě kolik? Případně nám sem dej demo a podíváme se
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 14 years ago

profik píše:
mato1 píše:Sorry, samozrejme si cenim kazde rady, akorat se mi nechce delat znova to co uz jsem drive podstoupil :) chapes.

chces mi povedat, ze pred tym si tam mal nanostation na vysielanie? ak hej, tak ako si to nastavil? nejak sa mi to nezda... u mna to funguje viac nez dobre, za posledny rok som nekupoval nic ine, len rb750g a ubnt.

a to som nenechaval nikdy karticky v default stave :wink:
0 x

profik

hapi píše:jo, protože si to vůbec neprověřil a na 2.4GHz kdy se občas zvedne latence je to právě tim.

Co jsem zas neproveril.Nevim co proverit ? vas se ptam co delat :)
0 x

cup
antispam: Ano

Příspěvekod cup » 14 years ago

vas se ptam co delat :)
a nejlépe teď hned a bez odmlouvání :lol:
0 x

hapi

profik píše:
hapi píše:jo, protože si to vůbec neprověřil a na 2.4GHz kdy se občas zvedne latence je to právě tim.

protože ty hledáš problem v konfiguraci ale vůbec si neproskenoval okolí. Někdo du říkal freq. usage, nebo i prostý proskenování okolí kde vidíš signály atd.. ale ty nic...
0 x

profik

cup píše:
vas se ptam co delat :)
a nejlépe teď hned a bez odmlouvání :lol:

No jak řikáš, rychlá rada je nad zlato !
0 x

profik

hapi píše:
profik píše:

protože ty hledáš problem v konfiguraci ale vůbec si neproskenoval okolí. Někdo du říkal freq. usage, nebo i prostý proskenování okolí kde vidíš signály atd.. ale ty nic...

To vis ze jsem proskenoval okoli od nekolika klientu, a co chces slyset, napriklad todle: ano jsou tam stejne kanaly, ale s minimalnim signalem. To je ale vsude kdyz das skenovat chytnes nekolik stejnych ve 2.4 i 5 g.
0 x

hapi

tak ti opět zopakuju že s tim nic nenaděláš. Jestli na stejnym kanále nebo i vedlejšim začně něco i se slabim signálem začne někdo tahat, tak se tii logicky zvednou latence. Stačí?
0 x

profik

hapi píše:tak ti opět zopakuju že s tim nic nenaděláš. Jestli na stejnym kanále nebo i vedlejšim začně něco i se slabim signálem začne někdo tahat, tak se tii logicky zvednou latence. Stačí?

Dobre no tak at se zvedne, ale nemuze jit do tak extremnich hodnot aby to vubec neslo preci.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 14 years ago

profik píše:
hapi píše:tak ti opět zopakuju že s tim nic nenaděláš. Jestli na stejnym kanále nebo i vedlejšim začně něco i se slabim signálem začne někdo tahat, tak se tii logicky zvednou latence. Stačí?

Dobre no tak at se zvedne, ale nemuze jit do tak extremnich hodnot aby to vubec neslo preci.

Jak vidíš může a proč skenuješ okolí od klientů. Naskenuj to na APčku, hoď sem obrázek a nic víc do té doby nepiš :-), protože je to zbytečné bez těchto informací....
0 x

Martin_x

Příspěvekod Martin_x » 9 years ago

Zdravím

Chtěl bych se zeptat, co doladit na spoj 300m k AP. De mě o to že rychlost mám nějakých Down - 4M Upload 1.5M. Je to slabota ale pokud se to nezlepší tak odejdu od poskytovatele.

Děkuji předem za odpověď
Přílohy
2.png
3.png
4.png
Naposledy upravil(a) Martin_x dne 30 Dec 2015 16:18, celkem upraveno 1 x.
0 x