❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Antena 5ghz sektor

WIFI, LTE, dvoubodové spoje, antény atd. Vlákna zaměřené přímo na problematiku MikroTik/RouterBoard a Ubiquiti prosím směrujte do příslušného fóra, viz výše.
oscar
antispam: Ano

Antena 5ghz sektor

Příspěvekod oscar » 14 years ago

Zdravim, potrebujem poradit. Zhanam sektor na 5ghz aby mala aspon 90°V a zisk aspon 18Dbi. Vdaka za rady
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 14 years ago

muzu rict ze docela pekne fungujou ty drazzsi anteny od UBNT. Respektive mam vyzkousen jenom 90° 20dBi a ten jede ktasne, akorat trochu nevyhoda je sma konektor, ale tak te je tam schvalne kvuli rakete a vertikalni vyzařovak jenom 4°

Jinak se ta antena da sehnat i za 2600,- vč.
0 x
Bývalý ISP...

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 14 years ago

tak vertikal 4st to se hodi malokam :) idealni je neco aka TA14 nebo ty od prowaxu 90st 14Db. Me by se docela libila ta provaxka s boxem ma to nekdo odskousene treba s rb 711 stoji to za hrich :)?
0 x

RaMa

Příspěvekod RaMa » 14 years ago

Mame uz pres deset nasazenych ProWaxek 90 a par 180 nemame s tim zadny problem. V nekterych pripadech je kabel cca 6 metru, nekde do 1m.
Nechci tvrdit ze je to nejlepsi antena (a mozna ze je), ale zatim nam do ni nenateklo, nepozorujeme zadne hluche mista, nikdy nam na ni neodesla zadna.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

co ten sektor prowax 14db s tou krabici na rbcko to se mi libi ma to nekdo ?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 14 years ago

Maxik píše:co ten sektor prowax 14db s tou krabici na rbcko to se mi libi ma to nekdo ?

jo, teďka jsem to zkoušel, zatím v pohodě, jen se nediv rozměru té krabice, na obrázcích to nevypadá, ale je dost velká. Lépe řečeno zbytečně velká. Taky by mě zajímalo na co že jsou uvnitř předvrtané díry pro zařízení. Nevím jakou mají u prowaxu představu použití technologií, ale Alix (žádný), RB711, RB433, RB493, RB600, na nic z toho díry neseděli, takže vrtačka a jelo se. Příště bych to ale vyřešil raději aluboxem na stožáru.
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

vejde se do toho i vetsi bord treba 433 ?
0 x