❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Spoj 16 km, 5GHz
Re: Spoj 16 km, 5GHz
no v zalozce Data Rates mam dano default a v TxPower all rates fixed, myslis todle? nebo jeste neco jineho mam nastavit?Diky
0 x
Myslel tím Data rates přepnout na Configured a vybrat jen určitou rychlost, aby to za provozu nepřepínalo. Tedy myslím si, že toto takto myslel.. 

0 x
Aha, ok, muzes mi prosim poradit co a jak mam zaskrtnout aby to bylo dobre.nikdy jsem to nezkousel.Spoj mi ted najak bezi tak nechci neco pokazit.Musim to dat na obou kartickach stejne?Diky
0 x
to nedělej, je to blbost, občas to teda pomůže ale v drtivý většině to padne na hubu. Zvětši číslo u hw retries. Raději budu datovej rámec 10x opakovat, než snižovat rychlost.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Chlapy tak se dohodnete, jeden rika ano druhy ne
Nemam s tim zkusenosti tak se do toho radsi nepohrnu
ale co radite dal, signal mam -63, Tx/Rx Rate 54/54% , Tx/Rx CCQ temer kolem 90/100 %, ale nezda se mi porad Upload. Kdyz spustim Bandwidth test tak to jede 3 s, ukazuje 13/15 Mb a pak se test najednou ukonci a spoj se odpoji ??
Existuje jeste neco jak bych spoj mohl jinak otestovat pripadne neco zmenit v MT ?Dik

0 x
zvětšil si hw retries? To si jako těch 24 hodin čuměl na ten spoj a testoval a koukal jak se odpojuje? To si vůbec nic nezkusil a ani sis nezjistil co jednotlivý položky v nastavení wifi karte znamenaji?
0 x
hapi píše:zvětšil si hw retries? To si jako těch 24 hodin čuměl na ten spoj a testoval a koukal jak se odpojuje? To si vůbec nic nezkusil a ani sis nezjistil co jednotlivý položky v nastavení wifi karte znamenaji?
Dobre ti asi chlape nerozumim, zkus zbrzdit prosim.dost v tom plavu. Kde nastavím prosimte ten hw retries nejprve? Dik
0 x
otevřeš wifinu, máčkneš na to tlačítko uplně vpravo dole "advanced něco" a to ti zobrazí víc nastavení. V jedný tý záložce co jsou nahoře se ukáže nastavení kde je hw retries a bejvá tam 4. Dej tam 15.
0 x
hapi píše:otevřeš wifinu, máčkneš na to tlačítko uplně vpravo dole "advanced něco" a to ti zobrazí víc nastavení. V jedný tý záložce co jsou nahoře se ukáže nastavení kde je hw retries a bejvá tam 4. Dej tam 15.
zkusil jsem 15 ale nic jsem nepocitil tak jsem to dal zpatky. Co je to za parametr?
0 x
- lwq
- antispam: Ano
- Kontaktovat uživatele:
Hapi promin, ale kdyz na stabinim (co do urovne signalu) fixnu rychlost, treba misto 54M dam 48M, aby to drzelo i kdyz se kvuli pocasi kapku zhorsi signal, tak docilim lepsi stability nez aby si to prepinal system sam a narusoval tim latenci a zral zdroje (vykon CPU) na prepinani rychlosti, kdyz to bude na hrane ...
Ale jinak mas pravdu, vzdy to nepomuze, ale zkusil bych to a s tim HW retries - souhlas, to pomaha hodne
Ale jinak mas pravdu, vzdy to nepomuze, ale zkusil bych to a s tim HW retries - souhlas, to pomaha hodne

0 x
LWQ ... Vice na www.lwq.cz (treba GIOM 3000 atp.) ...
ono je to celkem prostý, když to nedrží rychlost a padne to, tak je někde něco špatně a fixnutím rate to jenom oddálíš. Vim to z vlastní zkušenosti, prostě jenom zamaskuješ problem kterej se bude stupňovat. Kolik máš aktivních karet v tý RB433?
0 x
Mam tam jen jednu kartu ve 433, na protejsi strane je RB600, tam jsou dve karty.Muzes mi prosim poradit jak fixnout ty rychlosti spravne aby nespadnul spoj . mooc dik
0 x
přepneš v data rates na configure a zatrháš všechny rychlosti jak v basic tak supported a pak odzhora odšktáváš nejrychlejší rate u obojího a koukáš co to dělá. Tohle stačí jenom na APčku. Klient se přizpůsobí.
0 x
hapi píše:přepneš v rate na cnofigure a zatrháš všechny rychlosti jak v basic tak supported a pak odzhora odšktáváš nejrychlejší rate u obojího a koukáš co to dělá. Tohle stačí jenom na APčku. Klient se přizpůsobí.
Tak dej přístup a někdo, třeba i já, se ti na to podíváme. Takhle se ten problém řeší xx dnů a kde nic tu nic....
0 x